TeknoTalk

Apple Kasten Yavaşlatmış, Eski Pilleri Olan iPhone’lar Neden Yavaş?

Eski iPhone Kullanıcıları Düşen Performanstan Muzdarip, ama Bu Raslantı Değil!

Apple Bilerek Eski iPhone’ların Performansını Düşürdü, Peki Neden? Apple Kasten Yavaşlatmış, Eski Pilleri Olan iPhone’lar Neden Yavaş?

Hatırlarsanız geçen yıl özellikle batarya kaynaklı ani kapanmalardan şikayet eden bir çok iPhone 6 ve iPhone 7 kullanıcısı oldu. Bunlara sonu “S” olarak biten modellerde dahil olmak üzere. Özellikle benimde sahip olduğu iPhone 6 ile bu konuda sıkıntılarım olmuştu. Bataryalar tam bitmeden iPhone 6 kapanıyordu.

Neyse ki Apple bataryaların bu ani kapanmalarını bir yazılımla düzeltti. Ancak bu durum kısa vadede kazanç gibi görünürken uzun vadede kullanıcıların aleyhine olmuş gibi görünüyor.

Ani batarya kapanmalarını engellemek için Performanstan kaybettik.

Eski iPhone’unuzun performansını yavaşladığınızı fark ediyorsanız anlaşılan yalnız değiliz. İşin aslı bu durum iPhone’nun kendisinden daha çok bataryasının durumu ile doğrudan ilgili.

Eski Pilleri Olan iPhone’lar Neden Yavaş?

Reddit’te alan bir yazıda; Apple, TechCrunch’a, pilin daha eski, soğuk veya suyu düşük olduğunda CPU talebini “yumuşatarak – düşürerek” iPhone 6, 6 ve SE için geçtiğimiz yıl erken kapanmalara yönelik bir düzeltme yayınladığını söyledi. Bu yavaşlatma özelliği iOS 11.2 çalıştıran iPhone 7 cihazlarına da genişlemiş durumda. Gelecekteki başka ürünler içinde eklemeyi planladıklarını açıkladı.

Apple, insanların eski pilleri olan iPhone’larının ‘neden daha yavaş’ olduğunu açıkladı.

Birkaç hafta önce, Reddit kullanıcısı TeckFire, iPhone 6 Plus’da pilini değiştirmeden önce ve sonra bazı Geekbench üzerinden bazı CPU değerlendirmeleri yaptı.

Pil değişiminden sonra CPU performansının önemli ölçüde daha iyi olduğunu keşfetti!

Apple söz konusu yavaşlatma özelliği ile “bataryaların ani kapanmalarını önelemek için” eskiyen düşük kapasiteli pillerde telefonu yavaşlattığını belirtiyor.

Anlaşılan o ki, Apple iOS için pil şarjının düşük olduğu durumlarda iPhone Performansını sınırlayan bir yazılım kodu kullanıyor. Ancak bu kullanıcıların pilleri yerine iPhone’larını değiştirmelerine neden olan bir CPU sorunu olarak yorumlanabilir.

Apple kullanıcıları cihazlarını değiştirmelerini zorunlu kılmak için mi yapıyor bilinmez ama; şirketin planlı eskime uygulamalarından sorumlu tutulmasının zor olmadığı aşikar.

Apple performansımızdan çalarak, garanti süresi içinde ortaya çıkması gereken sorunları öteleyerek, hem bizi kandırıyor, hemde bizi farkında olmadan cihaz değiştirmeye zorluyor olabilir.

Apple’ın sürdürülebilirlik anlayışı umarız bu değildir!

Exit mobile version