Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Esnek renkli e-Kağıt ekranlar yakında kıyafetlerinizi süsleyebilir

Esnek renkli e-Kağıt ekranlar yakında kıyafetlerinizi süsleyebilir. Pandemi sonrasında modanın merkezlerindeki defileler de bu etiketleri...

Esnek renkli e-Kağıt ekranlar yakında kıyafetlerinizi süsleyebilir

Plastic Logic, E Ink’in ACeP teknolojisine dayalı camsız e-kağıt olarak adlandırılan paneller üretiyor…

Pandemi sürecinde defileler vs. biraz sıkıntılı olsa bile,  modanın beşikleri olan Paris, Londra, Milano ve New York’ta pistlere geri dönüş başladığında;  tasarımcılar esnek renkli e-Kağıt ekranlarıyla süslenmiş elbiseleri görmeye başlıyor olabilir. E-Ink, Advanced Color ePaper (ACeP) teknolojisine dayanan bu tür ilk panelleri yapmak için Plastic Logic ile işbirliği yaptı.

Söz konusu bu esnek renkli e-Kağit etiketler, camsız organik İnce Film Transistör (oTFT) ekranlar olarak tanımlanıyor ve oldukça hafif ve düşük güçle çalışıyor. Şirkete göre bu özellikler, oTFT ekranları giyilebilir cihazlar için “ideal” hale getiriyor. Örneğin, tasarımcılar Legio markalı vitrinleri bu şekilde akıllı giysiler ve mücevherler haline getirebilirler… Şimdiye kadar, ACeP ekranlar digital signage – esas olarak tabela için kullanıldı ve elbette panellerin esnek olmasını da gerektirmiyordu.

İlk Legio paneli, siyah ve beyaz dahil altı rengi destekleyen 2,1 inç, 240 x 146 piksel bir ekrana sahip. Ultrachip UC8156 tek çipli bir denetleyici tarafından destekleniyor. EPaper eskisi kadar önemli olmasa da, Legio ekranların kesinlikle bir potansiyeli var, özellikle de giyilebilir ve akıllı kıyafetlere yönelmeye başlarlarsa.