Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

ETG A.Ş. E-ihracatta binlerce esnafı global pazar yerleri ile buluşturacak!

ETG A.Ş. Hotel Equipment fuarında üreticilerle buluşarak E-ihracat hizmetlerini tanıttı,  "Made in Türkiye" ürünlerini 200 ülkede müşterilerin kapısına götüren ETG Express A.Ş.,  global bir pazar yeri olarak, kargo ve 10 ülkede depolama hizmeti ile fabrikaların E-ihracat konusunda çözüm ortağı olacağını kanıtladı.

ETG A.Ş. E-ihracatta A’dan Z’ye çözümleri ile binlerce esnafı global pazar yerleri ile buluşturacak!

ETG A.Ş. Hotel Equipment fuarında üreticilerle buluşarak E-ihracat hizmetlerini tanıttı,  “Made in Türkiye” ürünlerini 200 ülkede müşterilerin kapısına götüren ETG Express A.Ş.,  global bir pazar yeri olarak, kargo ve 10 ülkede depolama hizmeti ile fabrikaların E-ihracat konusunda çözüm ortağı olacağını kanıtladı.

ETG Express Turizm Bilişim İth.İhr. San.ve Tic. A.Ş. Kurucusu Ali Burak Aykut, yaptığı açıklamada, 6 yıllık E-ihracat serüveni ile satış ve pazarlama konusunda global bir marka olma yolunda ilerlediklerini belirtti. Doğal olarak kargo ve depo hizmetleri ile benzersiz bir hizmet sunduklarını belirten Aykut, satış odaklı bir hizmet ile dünyada 50’den fazla pazar yerinde satış yapabildiklerini söyledi.

 

Aykut uzun yıllardır, ABD, Almanya, İngiltere, Hollanda, Rusya, Çin ve BAE gibi kilit ülkelerde kurulu depoları ile FBA fullfilment hizmeti verdiklerini ve bu sayede Türkiye’den giden ürünlerin iade edilse bile depolardan yeniden başka adreslere yönlendirdiklerini söyledi.

Anfaş Hotel Equipment fuarı ile özellikle Turizm sektöründe üretim yapan yeni firmalar ile bir araya gelerek mobilya, halı, elektronik eşya, ev tekstili ve outdoor bahçe ekipmanları fabrikaları ürünlerini 200 ülkede satışı için sözleşmeler imzaladı.

Fuarda ki Türk markalarını dünyada bir çok pazar yerinde satışa açmak için firmaların tam desteğini alan ETG A.Ş.,  katma değer yaratan sevkiyat ve depolama hizmetleri ile çalıştığı firmalar ile güç birliği oluşturacak ve  milyonlarca B2C ve B2B yeni müşteriye ulaşarak ürünleri global pazarlarda tanıtacak.

İhracatın daha da dijitalleştiğine dikkat çeken Aykut, pandemi sonrası artan E-ticaret verilerinin henüz Türkiye için yeteri seviyede olmadığını binde birlik E-ihracat pazar payının Türk ürünleri için büyük potansiyel oluşturduğunu belirtti. Kobi ve Esnafların E-ticaret eğitimleri ile teknolojiyi bir araç olarak kullanarak kısa zamanda döviz kazanabileceğini belirten Aykut, bu kapsamda Elider Elektronik Ticaret Derneği ile işbirliği yaparak birçok firmaya gönüllü mentorluk yaptığını belirtti.

“Esnafı global pazarlara açacağız.”

Tüm üreticilerimizi E-ticaret ile buluşturarak çeşitli entegrasyon yazılımları ile kolayca global pazarlarda satış yapmalarına yardımcı olacaklarını belirten Aykut, dünya pazarlarında “Global Düşün Yerel Hareket” stratejisi ile bir çok ürün analizi yaptıklarını dünyada mevcut ihtiyaçların ve taleplerin yerel üreticilerle buluşması gerektiğini belirtti. Bu kapsam global pazar yerleri ile 2022 yılında Antalya’da E-ihracat Fuarı düzenleyeceklerini hibrit bir organizasyon ile hem sanal fuar hem de offline standlar ile binlerce esnafın global pazar yerleri ile bir araya gelebileceklerini belirtti.