Sosyal Medya

Fintech

Etki yatırım fonu Founder One’dan UnoMoi’ye yatırım

Dünyayı daha yaşanabilir kılmak için çözümler üreten erken aşama teknoloji odaklı etki girişimcilerini destekleyen girişim sermayesi yatırım fonu Founder One, tekstil tüketimine bağlı karbon salınımını azaltan ve kadınların lüks segment ürünlere kiralama yöntemiyle erişimini kolaylaştıran UnoMoi'ye yatırım yaptı.

Etki yatırım fonu Founder One’dan UnoMoi’ye yatırım

Dünyayı daha yaşanabilir kılmak için çözümler üreten erken aşama teknoloji odaklı etki girişimcilerini destekleyen girişim sermayesi yatırım fonu Founder One, tekstil tüketimine bağlı karbon salınımını azaltan ve kadınların lüks segment ürünlere kiralama yöntemiyle erişimini kolaylaştıran UnoMoi’ye yatırım yaptı.

Toplum veya çevre üzerinde sürdürülebilir olumlu etki yaratacak ve ölçülebilir etki hedefleri olan girişimlere fikir ve tohum aşamasında yatırımlar yapan Founder One, UnoMoi’ye yatırım yaptı.

Giyimde kiralama modelinin yaygınlaşmasına destek olacağız

Founder One’ın kiralık kıyafet aboneliği girişimi UnoMoi ile tekstil tüketimine bağlı karbon ayak izinin azaltılması ve tekstil sektöründe kiralama modelinin yaygınlaşmasını destekliyor olmasından büyük heyecan duyduğunu belirten Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdür’ü Ali Şahin,

“Tekstil sektörü, karbon salınımının en fazla olduğu sektörler arasında yer almakta. Bu alandaki kiralama modelinin yaygınlaşması ile karbon salınımının azalması noktasında giyimde kiralama modelinin yaygınlaşmasına destek olacağız. Yaptığımız yatırımlarla Türkiye’nin ve dünyanın daha yaşanılır bir yer haline gelmesi temel temennimiz ve bu doğrultuda girişimlere yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

UnoMoi kurucu ortağı Gözde Atasoy,

“Tekstil sektörü dünyanın en büyük ikinci kirleticisi. Özü sürdürülebilirliğe dayanan iş modelimizle, kıyafetlerin kullanım ömrünü uzatırken, bir yandan da bu hızlı üretime “dur” demeyi amaçlıyoruz. Tam da bu yüzden, toplumsal ve çevresel sorunları çözmeyi hedefleyen girişimleri destekleme parolasıyla yola çıkan Türkiye’nin önde gelen kurumları ve yatırımcıları tarafından kurulan yeni nesil etki fonu Founder One’ın desteğini almamız bizim için çok önemli.”

UnoMoi kurucu ortağı Ayşe Kefli ise,

“Dünya genelinde satılan giysi miktarı her geçen yıl artarken, kıyafetlerin ortalama kullanım süresi azalıyor. Yani mağazalarda bir ürüne ödediğimiz fiyat düşüyor ama doğanın ödediği bedel her geçen yıl artıyor. Biz, kiralamanın giyinmenin geleceği olduğuna inanıyoruz. Founder One’dan aldığımız bu yatırım, bizlere hedeflerimize ulaşma yolunda büyük güç verecek.