Sosyal Medya

Eğitim

Evde ve okulda eğitime Zyxel çözümleriyle teknoloji dopingi

İş hayatındakine benzer bir dönüşüm, pandemiyle birlikte eğitim dünyasında da yaşandı. Uzun süre uzaktan eğitimle devam eden öğrenciler, Zyxel’in evlerde sunduğu kesintisiz, hızlı ve güvenli internet konforunu okullarda da yine Zyxel Networks farkıyla yaşayabiliyor.

Evde ve okulda eğitime Zyxel çözümleriyle teknoloji dopingi

İş hayatındakine benzer bir dönüşüm, pandemiyle birlikte eğitim dünyasında da yaşandı. Uzun süre uzaktan eğitimle devam eden öğrenciler, Zyxel’in evlerde sunduğu kesintisiz, hızlı ve güvenli internet konforunu okullarda da yine Zyxel Networks farkıyla yaşayabiliyor. Eğitime yatırımını son yıllarda artıran Zyxel, 5.800’den fazla okuldaki 43.000’den fazla cihazla öğrenci ve eğitimcileri teknolojinin son nimetlerinden faydalandırıyor.

Yeni neslin kullandığı eğitim araç-gereçlerinin büyük bölümü teknolojik ürünlerden oluşuyor ve ağa bağlı olmayı gerekli kılıyor. İşyerlerinde ve evlerde kablosuz internet bağlantısındaki öncelik, bu yüzden eğitim kurumları için de geçerli. Eğitimde de hibrit modelin yaygınlaşması, öğrenciler için evde ve okulda sağlıklı internet bağlantısını daha da önemli hale getiriyor.

Yapay zekâ ve bulut tabanlı uçtan uca ağ çözümleri sunan Zyxel Networks’ün dünya çapında hayata geçirdiği eğitim sektörü yatırımları kısa sürede meyve vermeye başladı. 2021’de 5.819 okulda 43.772 cihazla öğrenci ve eğitimcileri ağa bağlayan Zyxel, eğitim alanındaki yatırımlarını bu yıl da artırarak sürdürüyor.

Kesintisiz eğitim için kesintisiz ağ bağlantısı

Türkiye’nin her bölgesinde hayata geçirdiği projelerle Zyxel, uzaktan ve hibrit eğitim sistemine geçiş sürecinde okullara tüm gerekli ağ altyapısını başarıyla sağladı ve bu projelerin sayısı artmaya devam ediyor. Kesintisiz bir eğitim için en önemli şartlardan birinin kesintisiz ağ bağlantıları olduğu düşüncesiyle Zyxel Networks, uzaktan bağlanan öğrenci sayısının çokluğunun ağ performansını olumsuz etkilememesi için yüksek kapasite beklentisini karşılayacak ürün ve çözümler sunuyor.

Eğitim kurumlarının ihtiyaç duyduğu kararlı ağ yapısı için Zyxel’in yüksek bant genişliğini destekleyen modem, router ve switchleri önemli rol oynuyor. İhtiyaç duyulduğu taktirde, Zyxel’in elektrik şebekesi üzerinden yüksek hızlı ağ bağlantısı sunan PoE cihazları ve geniş alanda kablosuz erişim için access point’ler de projelerde önemli rol üstleniyor.

Ağ performansı için doğru altyapı yönetimi

Okulların kablolu ve kablosuz ağ altyapısını iş ortaklarıyla iş birliği halinde yenileyen Zyxel Networks, 7/24 hizmet sunabilmek için yedekli bağlantılar kullanıyor ve okuldaki öğrencilerin, personelin ve misafirlerin kullandığı ağları birbirinden ayırarak yüksek ağ performansını destekliyor.

Bulut Bilişim’in ağlar için sunduğu kurulum, yönetim, uzaktan izleme ve güncelleme esnekliği ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilen Nebula Together sayesinde eğitim kurumları, tüm ağları tek bir platformda toplamanın gücüne kavuşuyor. Gelişmiş Ağ Güvenliği, Switching ve WiFi’ı tek bir çözümde toplayan Nebula Together, güvenilir ağ iletişimi sağlamaya yönelik basit ama güçlü bir yaklaşım olarak okullara ağların uzaktan kontrol ve yönetimi ile ağı büyütme ve değişiklik yapma gibi işlemleri pratik hale getiriyor. Zyxel Networks’ün Türkiye’nin dört bir yanındaki eğitim kurumlarını kapsayan bu çalışmaları, hibrit eğitim dönemine geçiş açısından çarpıcı başarı hikayelerine dönüştü.

Ebeveyn kontrolü çocukları koruyor

Kullanıcılara yapay zekâ ve bulut tabanlı uçtan uca ağ çözümleri sunan Zyxel, öğrencilerin hayatında payı artan evde eğitim konusunda performansın yanı sıra, ebeveynlere de önemli imkanlar sunuyor. Özellikle çocukların ve ergenlerin bilinçli internet kullanıcısı olma yolunda, bazı zararlı içeriklerden korunması konusunda Zyxel’in modem, router ve WiFi ürün serilerinde yer alan Ebeveyn Kontrolü önemli görev üstleniyor.

Ek bir yazılıma ihtiyaç duymadan, kullanıcılar web sitesi veya mobil uygulamadan Ebeveyn Kontrolü ayarlarına ulaşarak, çocukların internet erişimlerine sınırlandırmalar tanımayabiliyor veya internet bağlantısını belli zaman aralıklarında devre dışı bırakabiliyor.

Eğitim alanında Zyxel başarı hikayeleri