Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Eyt Maaşı Ne Zaman bağlanır? EYT Maaşı Bağlanması Daha Kaç Ay Sürebilir?

EYT'den emekli olanlar var ama SGK Bağcılar ve SGK Kadıköy'deki başvurularda Mart ayının 3. de başvuranlar bile daha emekli olamadı. Peki EYT Maaşı Bağlanması Daha Kaç Ay Sürebilir?

Eyt Maaşı Ne Zaman bağlanır? EYT Maaşı Bağlanması Daha Kaç Ay Sürebilir?

EYT’den emekli olanlar var ama SGK Bağcılar ve SGK Kadıköy’deki başvurularda Mart ayının 3. de başvuranlar bile daha emekli olamadı. Peki EYT Maaşı Bağlanması Daha Kaç Ay Sürebilir?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında emekli olanlara maaş ödemeleri başladı. EYT’li vatandaşların bağlanan emekli aylıkları tahsis numarasının (emeklilik sicil) son rakamına göre yatacak. 4/ b / (Bağ-Kur) için ise her ayın 25 ila 28’i arasında hesaplardan çekilebilecek.

BAĞKUR kapsamında aylık alanların ise aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri; – Ödeme günü 25 ve 26 olanların 17/04/2023 tarihinde, – Ödeme günü 27 ve 28 olanların 18/04/2023 tarihinde, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların ise Ramazan Bayramı ikramiyeleri 19/4/2023 tarihinde ödendi..

Son dakika:

Çalışma Bakanı, NTV’deki son açıklamasında bu ayın sonuna kadar tüm Eyt’lilere maaşlarının bağlanacağını söyledi…

Elbette doğru çıkıp çıkmayacağını göreceğiz.

Gördük ki bu süreç sayın Bakanın dediği gibi olmadı. Son açıklamasında ise 15 Haziran’a kadar Mart ayında başvuranlar bağlanır denildi.

 

EYT Maaşı Bağlanması Daha Kaç Ay Sürebilir?

EYT başvuruları 3 Mart itibariyle başladı, bir kısım hak sahibi başvurdukları SGK yoğunluğuna göre Emekli Maaşlarını alıp harcadılar bile. Gelin görün ki özellikle İstanbul Bağcılar gibi yoğun emeklilik başvurularının olduğu yerlerde 3 Mart 2023 başvurularının tamamı bile emekli olmuş değil…

Bu nedenle süreçlerin uzaması muhtemel, şu anda açıklanan aylık maaş bağlanma sayısı 100 binin biraz üzerinde, 1,7 milyon başvurunun önemli bir bölümü ise resmi açıklananın aksine daha maaşlarına kavuşamadılar bile. 100 binlik maaş bağlanma adedini göz önüne alırsak, en fazla 3 ile  6 arasında daha beklememiz gerekebilir.

SGK Kadıköy ve SGK Bağcılar’dan emekliliklerini bekleyenler biraz daha sabırlı olmak durumunda kalabilir. Mayıs’ta maaş beklemek bile bence fazlaca iyimser olur.

EYT maaş yattığını nasıl öğrenebilirim?

EYT başvuru sonuçları için sorgulama e Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) DYS Evrak Takip sayfasından yılı seçip SGK’ya giden belgelerinizi kontrol edebilirsiniz.

 

İlk alınan EYT emekli maaşı kaç günlük ödenir?

İlk emekli maaşının kaç günlük ödeneceğini bulmak için kullanılan bir hesaplama vardır. Bu hesaplamaya göre emekli maaşının kesin rakamı otuza bölünmelidir. Bu sayede maaşın günlük tutarına ulaşılır. Maaşlar ise peşin ödendiği için Tahsilat numarasına göre  1 aylık ücretin üzerine maaşın alınacağı güne kadar geçen süredeki günlük tutarı tutarı ilave edilir.

EYT tahsis numarası nasıl öğrenilir?

Ayrıca www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden Sosyal Sigortalar Kurumunun işlemler menüsünü de kullanabilirsiniz. Bu menüden emeklilik işlemleri seçeneğini tıklayıp evrak takibi ya da evrak sorgulatması yaparak tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz.

4A SSK emekli maaşı ödeme tarihleri

  • Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17’sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18’inde,
  • Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19’unda,
  • Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20’sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21’sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22’sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23’ünde,
  • Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24’ünde,
  • Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25’inde,
  • Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26’sında yapılıyor.

4B BAĞ-KUR emeli maaşı ödeme tarihleri

  • Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25’inde,
  • Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26’sınde,
  • Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27’sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28’inde emekli maaşlarını alırlar.

EYT’liler Bayram İkramiyesi Alacak mı?

Emeklilerin aldığı ikramiye tutarı Ramazan Bayramı itibarıyla 1100 liradan yüzde 82 oranında artışla 2000 liraya çıkarılmıştı. Böylelikle Ramazan Bayramı ikramiyelerini gecikmeli olarak alacak EYT’liler 9 Mayıs itibarıyla 2000 lira ödeme alacak.

EYT maaş farki e devletten nasil bakilir?

E-Devlet’e giriş yaptıklarında, emekli işlemleri menüsü altında emeklik günlük ödeme kısmı sorgulandığında kısmi ödemeye hak kazandılarsa ne kadar maaş farkı alacaklarını göreceklerdir.

EYT Mayıs’ta maaş alacak mi?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasının ardından ilk emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri 14 Nisan’da ödenmeye başlandı. Düzenleme çerçevesinde yaklaşık 1 milyon 500 bini aşkın başvurudan işlemi tamamlanan yaklaşık 250 bin vatandaşın aylıkları hesaplarına yattı. Ancak Mayıs ayına yetişmesi gerekenler ise Mart ayında başvuru yaptılarsa birikmiş yaklaşık 2,5 aylık ücretlerini alacaklar.