Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Facebook Canlandı Ama Nasıl?

Facebook Canlandı Ama Nasıl?

Facebook Mentions uygulaması ile Live Hizmetini ünlü kullanıcıları için hizmete sundu.

Sosyal Medya devi Facebook Mentions servisine canlı yayın özelliğini ekledi eklemesine ama bu özelliği sadece Mentions Servisini kullanan ünlü kullanıcılarına açtı sadece. Facebook buradaki ünlü tanımına neye göre karar verdi çok merak etmiyor değilim.

Yine de bu servisi kullanmak için Facebook’un ünlü tanımına giren kullanıcılardan olmak zorundasınız. En azından şimdilik.

Görünen O ki Facebook Ünlülerin popülaritesinden de faydalanarak buradan kazanç elde etmeye çalışıyor. Günün sonunda Facebook yine de Mentions servisine canlı yayın imkanı sağlayarak ünlü kullanıcılarını hayranları ile en kısa yoldan buluşturmayı başarmış görünüyor.

FacebookMentions

Live özelliğini kullanan ünlüler arasında, Dwayne Johnson, Serena Williams, Ricky Martin, Jamie Oliver, ve Martha Steward gibi popüler ve tırnak içinde “ünlü” isimler var.

Live servisinin bütün kullanıcılara açılıp açılmayacağı konusunda bir açıklama yapılmazken, Facebook bu hizmeti sayesinde, Twitter da çok popüler olan Periscope uygulamasına da rakip olacağa benziyor.

Kuşkusuz Sosyal medya platformlarına canlı yayın servislerinin eklenmesi, kullanıcı sayısı çok yüksek olan bu sosyal medya platformlarının, daha da popüler olmasına neden olacaktır.

Teknotalk : B. Karakaş