Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Facebook Göz Açıcı Yapay Zeka Çözümü, Facebook Eye Opener AI Nedir?

Facebook Göz Açıcı Yapay Zeka Çözümü, Artık Gözleriniz Kapalı Görünmeyecek. Facebook Eye Opener AI teknolojisi nasıl çalışıyor? Facebook Göz Açıcı Ne Zaman Kullanılmaya başlayacak?

Facebook Eye-Opener AI teknolojisi, Facebook’un yeni AI araştırması gerçek bir göz açıcıdır.

Facebook Fotoğraflarda Gözü Kapalı Çıkanlar için harika bir yapay zekan çözümü geliştiriyor. Facebook araştırmacıları, fotoğraflarında gözlerini hiç açmamış olan arkadaş için yeni bir araç geliştiriyor.

Yeni Facebook EyeOpener Aracı, “içeriğe duyarlı doldurma aracı” nı kullanarak Adobe’nin içeriği doldurması gibi gözlere rötuş yapmak için yapay zeka kullanır. Araç doldurulacak öğenin etrafı hakkında tahminde bulunup dolduruyor. Çitler, Elektrik Hatları hatta başka insanlar gibi.

Facebook’un yaklaşımı, bu fikir üzerinde çalışır, ancak iki ayrı makine öğrenim sistemini öğreten bir generative adversarial network  (GAN) kullanır.Bu sistem açık gözlerin görüntülerinin gerçek olup olmadığını ve diğerinin bunu denemek ve karıştırmak için var olup olmadığını anlamak için eğitilmiştir.

Özünde, son sistem, eskiyi kandırmak için mümkün olan en ikna edici imgeleri inşa etmeye çalışıyor.

Facebook Göz Açıcı Yapay Zeka Çözümü Örnekleri

Facebook Göz Açıcı Yapay Zeka Çözümü, Artık Gözleriniz Kapalı Görünmeyecek

TechCrunch araştırmasına göre sonuçlar ise oldukça başarılı ve inandırıcı görünüyor. Yine de EyeOpener AI aracı tam olarak mükemmel değil. bazı fotoğraflar ten renklerini eşleştirmekte zorlanıyor.

Örneğin, göz kapağı, cilt tonuna, hafif yerleştirmeye ve sayısız diğer faktörlere bağlı olarak yüzlerce veya binlerce renk içerir. Yeni araç ne zaman kullanılmaya başlayacak henüz emin değiliz.