Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Facebook, Gruplarda Discord benzeri ses kanallarını test ediyor

Facebook, Gruplar için yeni bir ses özelliği deniyor. Facebook'un bir blog gönderisinde paylaştığı bilgiye göre, Discord benzeri sesli sohbetleri Gruplara getirecek yeni ses kanalları özelliğini test ediyor.

Facebook, Gruplarda Discord benzeri ses kanallarını test ediyor

Facebook uygulamasında Grupları daha belirgin hale getirecek yeni bir kenar çubuğunu da test ediyor. İşte detaylar…

Facebook, Gruplar için yeni bir ses özelliği deniyor. Facebook’un bir blog gönderisinde paylaştığı bilgiye göre, Discord benzeri sesli sohbetleri Gruplara getirecek yeni ses kanalları özelliğini test ediyor.

Facebook’un Room özelliğini kullanan Gruplar için bu zaten kullanılan bir özellikti. Ancak, tek seferlik sesli sohbetler için tasarlanan bu özelliğin aksine, sesli kanallar, Discord’a çok benzer şekilde, grup üyelerinin herhangi bir zamanda birbirleriyle konuşabilecekleri özel alanlar oluşturuyor.

Bu son değişiklik Facebook’un test ettiği son bir kaç güncellemeden sadece biri. Şirket ayrıca Facebook Grubunda, üyelerin belirli konuları tartışabilecekleri alt gruplar olan diğer “kanallar” türlerini de deniyor. Belirli bir grupla ilgili konular etrafında grup mesajı dizilerini düzenleyen topluluk sohbet kanalları var tıpkı grup içindeki konuya dayalı alanlar olan topluluk besleme kanalları gibi.

Buna ek olarak Facebook uygulamasında ayrıca, tüm kullanıcıların Gruplarını daha belirgin hale getirecek (ve yeni kanallar oluşturmak için özel kısayollara sahip olacak) yeni bir kenar çubuğunu da test ediyor. Şimdilik bu özelliklerin tümü, yalnızca küçük bir kullanıcı alt kümesine sunulacak testler ancak şirket, değişiklikleri zaman içinde daha geniş bir alana yaymayı planlıyor.