Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Facebook on yılın en çok indirilen 4 uygulamasına sahip

Facebook on yılın en çok indirilen 4 uygulamasına sahip. Son 10 yılda en çok indirilen uygulamalar listesi açıklandı.

Facebook on yılın en çok indirilen 4 uygulamasına sahip

Hatırlarsanız 2010’lar tam da Facebook’un yıllarıydı. Aslında hala öyle gibi görünüyor.

Analitik firması App Annie’den yayınlanan yeni bir rapor, on yılın en çok indirilen 10 mobil uygulamasını ortaya çıkardı ve Facebook’un tüm operasyonda inanılmaz bir tutuşu var. Facebook, Messenger, WhatsApp ve Instagram, 2010’larda Android ve iOS’de en çok indirilen dört uygulamadı ve dördü de aynı şirketten geldi.

  1. Facebook
  2. Facebook Messenger
  3. WhatsApp
  4. Instagram
  5. Snapchat
  6. Skype
  7. TikTok
  8. UC Browser
  9. YouTube
  10. Twitter

Başka hiçbir şey olmasa da, 2010’dan 2019’a kadar günlük yaşamlarımızda Facebook’un ne kadar baskın olduğuna dair net bir sonuç.

Facebook ve Facebook Messenger her ne kadar birinci ve ikinci sırada olsa da, dönem Instagram ve WhatsApp dönemi aslında. İlginç olansa bu dört şirketinde sahibinin Facebook olması…

Facebook kullanıcılarının verilerini koruyamamak veya satmak gibi hatta sahte haberlere göz yummak gibi bir çok skandallarla adı anılsa da günlük hayatta bir çok insanın günlük rütinleri arasında yer almaya devam ediyor.

On yılın en iyi 10 uygulaması arasında geriye kalanlar aslında sürpriz değil. Snapchat ve Twitter gibi tanıdık yüzler var ancak TikTok on yılın sonlarına doğru atak yapanlardan ve listeye girmeyi başardı. Ancak listede bir çok kişinin tanımadığı isim ise Asya’da oldukça popüler olan ve arkasında Alibaba’nın olduğu UC browser…