TeknoTalk

Facebook podcast hizmetini 3 Haziran’da kapatıyor!

Facebook podcast hizmetini 3 Haziran’da kapatıyor!

Meta, Facebook’un odağını değiştiriyor….

Facebook’un podcast hizmeti, piyasaya sürüldükten sadece bir yıl sonra ortadan kayboluyor. Ana şirket Meta, Bloomberg’e podcasting, Soundbites ve genel ses merkezini kapatacağına dair haberleri doğruladı. Artık podcast yayıncılarının bu haftadan itibaren Facebook’a şov eklemesine izin verilmeyecek ve 3 Haziran’da ise tüm bunlar tamamen ortadan kaldıracak.

Bir Meta sözcüsü, hareketi bir konsantrasyon meselesi olarak nitelendirdi. Temsilciye göre, bu hareket Meta’nın “en anlamlı deneyimlere odaklanmasına” daha fazla yardımcı olacak.

Son haftalarda Meta’nın podcast’lere olan ilgisini kaybettiğine ve dikkatini Facebook’un Main Feed ve Instagram’ın Reels gibi daha sıcak ürünlere kaydırdığına dair ipuçları vardı. Bir Meta sözcüsü Nisan ayı ortasında Bloomberg’e verdiği demeçte, ses hizmetlerine iyi bir yanıt geldi, ancak haber kaynağının kaynakları, sosyal medya firmasının podcast ortaklarıyla konuşurken metaverse ve alışverişi vurgulamakla daha fazla ilgilendiğini söylemişti.

Basitçe söylemek gerekirse, Meta’nın AR, VR ve TikTok gibi rakipleri fethetme konusundaki çıkarları, dikkatini ses hizmetinden kesinlikle uzaklaştırmış olabilir.

Facebook ayrıca ses alanında ciddi rakiplere sahip. Apple ve Spotify gibi Podcast uygulaması operatörleri zaten büyük bir tehdit oluşturuyordu ancak 2021’de Clubhouse’u taklit etmek için bir dizi çaba da vardı. Öyle yada böyle Facebook’un elindeki devasa imkanlara rağmen bu pazarda öne çıkmasının bir garantisi yoktu.

Onlarda çareyi başka bir şeye odaklanmaya vermiş gibi görünüyor. MetaVerse….

Exit mobile version