Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Yeni Yılda, Facebook ve Twitter Neden Değişmek Zorunda

Facebook ve Twitter Neden Değişmek Zorunda, Sorumluluktan KAÇAMAZ! Facebook ve Twitter sahte haberler ve taciz olaylarına son verebilecek mi?

Facebook ve Twitter 2017’de değişmek zorunda! Peki Neden?

Facebook ve Twitter Neden Değişmek Zorunda, Peki Neden? Facebook ve Twitter sahte haberler ve taciz olaylarına son verebilecek mi?

2016’nın sonlarına yaklaştığımız şu günlerde sosyal ağlar her zamankinden çok daha büyük bir hale geldi. Milyonlarca insan aslına bakarsan küçük bir platformlar üzerinden birbirine bağlı.

Geçen haftalarda 600 milyon aylık aktif kullanıcıyı geçtiğini açıklayan Facebook bunların en büyüğü, Twitter ve Instagram ise onun peşinden geliyor.

Facebook ve Twitter Neden Değişmek Zorunda?

İstatiksel olarak bakıldığında hepsi işini gayet iyi yapıyor ancak pek çok açıdan sosyal paylaşım ağları için 2016 korkunç bir yıl oldu.

Facebook sahte haberler yüzünden inceleme altında bulunuyor, Twitter hizmetinde ise tacizle mücadele anlamında hala bir yol bulamaya çalışıyor.

Sosyal ağ üzerinde karşılaştığınız sorunlar son derece ciddi olduğu için, sosyal ağların bir adım geride kalması ve hizmetlerine iyi bir göz atması gerekiyor.

Facebook’un Başarısızlığı

Facebook ve Twitter Neden Değişmek Zorunda, Peki Neden?

Facebook şu anda hiç şüphesiz dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağı. 1.8 Milyar insanı her ay birbirine bağlıyor. Bu şaşırtıcı sayı aynı zamanda önemli bir güç olarak karşımıza çıkıyor. Pek insanın gözü sizin üzerinizde ise etki alanınız bu kadar büyükse, bu büyük bir sorumlulukta getiriyor. 

Facebook’un bu sene karşılaştığı en büyük sorunlardan biri sahte haberlerin yol açtığı sorunlar. Amerikan başkanlık seçimlerinde Donald Trump 9/11 yaptı gibi makaleler ciddi sorunlara yol açtı. Teknolojik açıdan sadece okur yazar birinin bu tip sahte hikayeleri bulması ve paylaşması oldukça kolay.

Facebook ve Twitter Neden Değişmek Zorunda?

Doğal olarak kontrolsüz olarak birinin paylaşımı kontrol etmeden bağlantıyı paylaşması, bir kaç dakika içinde milyonlara ulaşması anlamına geliyor. Hatta son Amerikan başkanlık seçimlerinin son aylarından sahte haberlerin gerçek haberlerden çok daha fazla etkili olduğu bir nokta yaşandı. Milyonlarca insan bu günlük haberlerin büyük bir çoğunluğuna inanıyor.

Facebook artan tepkiler ve davalarda önceleri paylaşılan içeriğin sorumluluğunu kabul etmedi ve kendisini bir haber ve medya şirketi olarak görmediğini açıkladı. Ancak bu ayın başlarında kullanıcılar tarafından paylaşılan içeriği araştırmak için, üçüncü bir göz olarak kontrol hizmeti aldığını duyurdu. Bir bağlantıya bu kontrol hizmetinden bir itiraz geldiğinde bir uyarı işareti eklenecek veya paylaşımına engel olunacak.

Yine de bu yeni sistemin kendini kanıtlaması gerekiyor. Durum kontrol ekibi tarafından her gün milyarca mesajın işlenmesi neredeyse imkansız!

Facebook temelde paylaşım işini yapıyor. Dolayısıyla insanların platforma bişeyler koymasını engelleyemez, zira herhangi bir sansür kullanıcılar tarafından hiç hoş karşılanmaz.

Yen durum kontrol sistemi bir başlangıç sayılabilir ancak sorunu tam olarak çözebileceğine dair bir garanti vermiyor.

Ancak sahte haberlerin yarattığı muazzam etki sosyal medya platformunun doğru haberleri göstermesi açısından büyük sorumluluk sahibi olması gerektiğini gösterir. Bunu yapamazsa kullanıcılar bu alternatiften kaçabilir.

Twitter’ın Sıkıntıları

Facebook ve Twitter Neden Değişmek Zorunda, Peki Neden?

Twitter, korkunç bir yer olabildiği gibi sıklıkla harika bir yer olabilir.  Harika bir haber kaynağı bir çok kullanıcı için bir topluluğun parçası olmak için kusursuz bir platform. Ama,

Twitter üzerinde nefret ve ayrımcılığı bulmak için o kadarda derinlere dalmanıza gerek yok. Gittikçe de kötüye gidiyor.

Yakın zamana kadar, tacizi durdurma eylemleri vaka bazında olmuştur. Breitbart blogger Milo Yiannopoulos’un GhostBusters Aktris Leslie Jones ‘u sürekli taciz etmesi onun banlanması yani hizmetten men edilmesi bir örnek olarak gösterilebilir. Ancak sadece bir hesabı silmek sorunun genel anlamda bitirdiği anlamına gelmiyor.

Facebook ve Twitter Neden Değişmek Zorunda?

Kasım ayında, Twitter, nefret dolu mesajlar hedefleyen birkaç özellik açıkladı. Bu özellikte berbat hastagları ve rahatsız içerikleri gizlemesine olanak sağlayan adımlar atıldı. Doğru yönde atılması gereken bir adım ve şirketin bu konuda istekli olduğunun bir göstergesi olarak görülebilir. Fakat yeterli olmayabilir.

Sonuç olarak hala Twitter’a anonim kalmanız kolay, bu da bilmediğiniz kişilere korkunç şeyler söylemenizi kolaylaştırıyor. Platform üzerindeki kullanıcılar gerçek kimlikleri dışında hesap açabildikleri için sevmedikleri insanlara tacizde bulunması için çözülmesi gereken problemlerinden.

Şirket bu konuda bir şeyi değiştirmezse varlığı ciddi tehlike altında..