Sosyal Medya

Sosyal Medya

Facebook’un Yeni Özellikleri Çok Yakında!

Sosyal medya platformu Facebook, özelliklerine bir yenisini daha ekliyor. Yer ve mekan önerilerine başlayacak.

Sosyal medya platformu Facebook, şimdi de mekan önerilerine başlayacak.

Facebook, giderek büyüyen sosyal medya alanını genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde, Messenger için Snapchat’ten bazı özellikleri “ödünç” alan Facebook, “İşe Özel özel” bir uygulama geliştirerek dikkatleri üzerine çekmişti.  Gelen haberlere göre sosyal medya platformu şimdi de Yelp ile Foursquare’in sevilen bir özelliğini geliştirmeye hazırlanıyor.

facebook öneri

Facebook, sağladığı yeni hizmet ve alışveriş özelliğine bir de “tavsiye” özelliği ekliyor. Yapılan çalışmaların, kullanıcılara mekan ve yer önerilerileri sunmak üzerine olduğu , civardaki en iyi kuaförü bulmaya çalıştığınızda yada başka bir şehri ziyaret ettiğinizde size uygun önerileri sizinle paylaşacak. Facebook bunu yaparken, Yelp gibi herkesin önerilerini değil, arkadaş listenizdekilerin dolaştığı mekanları size gösterecek.

facebook

Tanıdıklarımızın ve arkadaşlarınızın ziyaret ettiği mekanları, bir harita üzerinde size sunacak olan Facebook, haritada gördüklerinizi sadece restoran ya da kuaför gibi alanlarla sınırlı bırakmayacak. Yeni gittiğiniz bir yer veya  şehrin, ziyaret edilmesi gereken noktalarını, iyi hizmet veren mekanlarını, bizlerle paylaşacak olan Facebook, kullanıcıların aradıklarını daha kısa zamanda ve rahatça bulmasını sağlamayı amaçlıyor.

Engadget