Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Fare Kaydırma Tekerleğini Yanlış Kullanıyoruz, N’diyosun!

Fare Kaydırma Tekerleğini Yanlış Kullanıyoruz! En azından mucidi Jack McCauley öyle düşünüyor,Mouse'un tekerleğinin ESAS AMACI NEYDI!

Milyonlarca insanın kullandığı özellik aslında yanlış kullanılıyormuş!

Fare kaydırma tekerleği ‘olası mucidi’, temel olarak hepimizin yanlış kullandığını söylüyor.

Bilgisayarınızla birlikte bir fare “mouse” kullanıyorsanız, muhtemelen bir kaydırma tekerleği olan Scroll Mouse özelliklidir. Ancak muhtemelen yanlış kullanıyorsunuz. En azından, kaydırma tekerleği ‘mucidi’ ve Oculus Eş Kurucusu Jack McCauley göre bu böyle.

Jack McCauley IGN ile yapılan bir röportajda şunları söylüyor:

Kullanılmayı amaçladığım şekilde kullanılmıyor …. Bir uygulamaya ilerlemesini amaçladım. Böylece bir imleçle X ve Y’ye gidebilirsiniz, ancak ben içine girmek istedim.

Fare Kaydırma Tekerleğini Yanlış Kullanıyoruz, N'diyosun!

Olası yaratıcı diyorum bu özelliğin kendisiyle geldiğini söylese de Kaydırma tekerleğinin Wikipedia sayfasına hızlı bir baktığınızda, olası birçok mucidin ismini gösteriyor. Ancak bunlardan hiçbiri McCauley değildir.

Fare Kaydırma Tekerleğini Yanlış Kullanıyoruz! N’diyosun!

 

 

Doğrusu “Uygulamalara Girerek”  ifadesinin tam olarak ne anlama geldiği pek belli değil. Belki Zooming? Yakınlaştırma da olabilir? Yada bir üçüncü Z ekseni de olabilir.

Ne olursa olsun, her gün kullandığımız bir özelliğin, başlangıçta tamamen farklı bir amaca sahip olabileceğini duymak oldukça ilginç.

Tıpkı TouchBar Nyan Cat gibi…

touchbar-nyan-cat-796x435

 

PC Mouse Wheel inventor on its original purpose on IGN

TNW


Scrool Mouse yanlış kullanılıyor! – Mouse Yanlış kullanılıyor!