Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

FaturaLab, Yılın En Yenilikçi Ürün / Hizmet Kategorisinde Birinci Oldu

Türkiye'nin lider tedarik zinciri finansmanı platformu FaturaLab, Digital Money & Fintech Awards 2023’te, En yenilikçi ürün / Hizmet Ödülü’nün kazananı oldu.

FaturaLab, Yılın En Yenilikçi Ürün / Hizmet Kategorisinde Birinci Oldu

 

Türkiye’nin lider tedarik zinciri finansmanı platformu FaturaLab, Digital Money & Fintech Awards 2023’te, En yenilikçi ürün / Hizmet Ödülü’nün kazananı oldu.

 

Tedarik zinciri alanında Türkiye’nin lider kuruluşu FaturaLab, Fast Company Türkiye tarafından düzenlenen Digital Money & Fintech Awards 2023’ten ödülle döndü. FaturaLab, fintech alanındaki büyüme; işlem hacmi, ciro, çalışan sayısı ve büyüme gibi göstergelere göre yılın en iyilerini ödüllendiren Digital Money & Fintech Ödülleri’nde En Yenilikçi Ürün / Hizmet Ödülü’nün sahibi oldu.

 

FaturaLab’e ödülü getiren Gömülü Finansman (Embedded Finance), küçük ve orta büyüklükte firmalara alacaklarına, şeffaf bir şekilde, finansal kuruluşlardan fiyat teklifleri alarak ve tüm maliyetlerini önceden bilerek erişme imkânı sunuyor. İşletmeler, bu sistem sayesinde işletme sermayelerini optimize ederek satışlarını artırabiliyor. Gömülü finansman asıl işi finansman olmayan ancak tedarik zincirinin sürdürülebilirliğini sağlamaya çalışan firmaları aynı zamanda tedarikçilerinin finansmana erişimlerinde köprü işlevi görmesine imkân veriyor.  Günümüz paylaşım ekonomisinin finans alanında güzel bir örneğini oluşturan gömülü finansmanın birçok farklı sektör ve iş akışı ile tedarikçilerin hayatlarına her geçen gün daha fazla dokunmaya başlıyor.

 

FaturaLab CEO’su Emre Aydın,

“Digital Money & Fintech Awards’ta aldığımız ödül, FaturaLab olarak tedarik zinciri finansmanı alanındaki çalışmalarımızda inovasyona verdiğimiz önemin bir göstergesi oldu. Gömülü Finansman çözümümüzün, işletmelerin maliyetlerini önceden görebilme ve sermayelerini etkin bir biçimde yönetme kabiliyeti ile sektörde fark yaratmamızı sağladığını görmek bizi ayrıca mutlu ediyor. Ekibimizin kararlılığını ve işimizin gelecekteki potansiyelini yansıtan bu ödüller, müşterilerimize sunduğumuz değeri her geçen gün artırmak adına çıktığımız bu yolda bize cesaret ve güç veriyor” dedi.

 


FaturaLab Hakkında

FaturaLab Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. 2016 yılında kurulmuş, 2020 ikinci yarısından itibaren toplam 35 Milyar TL finansmana aracılık etmiştir.  Her gün, 12 bin den fazla faturanın platforma yüklendiği, günlük ortalama işlem hacminin 150 milyon TL’ye ulaştığı, binden fazla “aktif” üyesi olan bir platforma dönüşmüştür. Farklı yapılarda, toplam 20 Finansal Kurum platformda aktif olarak bulunmakta, üye firmalara 5 Milyar TL üzerinde kredi limiti sağlamaktadır. Ürün altyapısı piyasa koşullarında kullanılabilecek farklı finansal çözümler barındırmaktadır. FaturaLab ayrıca, alternatif fonlama sağlama stratejisi kapsamında, alıcı firmaların öz kaynaklarıyla faturaları iskonto edebildiği, Dinamik İskonto çözümünü devreye almış, zaman zaman nakit pozisyonu güçlü firmaların, banka oranlarıyla tedarikçilerinin faturalarını iskonto etmelerine imkân tanımış, tedarik zinciri sürdürülebilirliğine etkin bir biçimde katkı sağlamıştır. Yeni uygulamaya başlayan Dikey Ticaret Finansmanı ürünü ile finansmanın alt tedarikçilere ulaşmasını sağlamıştır. FaturaLab farklı muhasebe / ERP sistemleri ile tam entegre olan, kullanan firmalara hiçbir ek maliyet ve operasyonel yük getirmeden Finansal Kurum ve farklı fonlara ulaşmalarının sağlamakta, işletme Sermayesi Optimizasyonu alanında çalışan bir platformdur. Ar-Ge çalışmalarına devam ederken, hali hazırda kullanılan ürünleriyle ve 30 çalışanı ile Türkiye pazarındaki liderliğini sürdürmektedir.