Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Fazla 2030 Yılına Kadar Türkiye’nin Emisyon Azaltım Hedefinin %1’ini Tek Başına Gerçekleştirecek

Fazla’nın Kurucu Ortak ve CEO’su Olcay Silahlı, 2030 yılına kadar Türkiye’nin toplam emisyon azaltım hedefinin % 1’ini tek başlarına gerçekleştireceklerini belirterek, şirket vizyonu ve 2024 hedefleri açıkladı.

Fazla 2030 Yılına Kadar Türkiye’nin Emisyon Azaltım Hedefinin %1’ini Tek Başına Gerçekleştirecek

 

Fazla’nın Kurucu Ortak ve CEO’su Olcay Silahlı, 2030 yılına kadar Türkiye’nin toplam emisyon azaltım hedefinin %1’ini tek başlarına gerçekleştireceklerini belirterek, şirket vizyonu ve 2024 hedefleri açıkladı.

Teknoloji tabanlı bütünsel atık yönetimi çözümleri geliştiren Fazla’nın Kurucu Ortak ve CEO’su Olcay Silahlı, şirketin kuruluşunun 7. yıl dönümünde yaptığı açıklamada 2023 yılında yaşadıkları gelişmeleri paylaşarak “Hızlı bir giriş yaptığımız İspanya pazarında sadece birkaç ay içinde önemli paydaşları portföyümüze dahil ettik ve etki yaratmaya başladık. Yeni yılda bu yeni pazarda yakaladığımız momentum ile büyüme eğrimizi katlayarak ilerleteceğiz. Türkiye’deki operasyonlarımıza DNA’mızın temelinde yer alan servislere odaklanarak devam edeceğiz. 2030 yılına kadar Türkiye’nin toplam emisyon azaltım hedefinin %1’ini tek başımıza biz gerçekleştireceğiz.” dedi.

Silahlı Dünya’yı kurtarmak için kararlılıkla ilerlediklerinin de altını çizerek “Fazla olarak sürdürülebilir atık yönetimini mümkün kılmak ve Dünya’mızı kurtarmak adına ihtiyaç duyduğumuz sistemsel dönüşüme liderlik etmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz teknoloji tabanlı servislerimiz ve bütünsel yaklaşımımız ile 2017 yılından bu yana Türkiye’nin 2030 yılı için belirlediği karbon azaltım hedefinin binde birini biz karşıladık. Yıldan yıla genişleyen paydaş ekosistemimiz ve ivmelenen etkimiz ile 2030 ajandasında yer alan emisyon azaltım hedefinin %1’ini Fazla olarak biz gerçekleştireceğiz ve tek bir sosyal girişimin yaratabileceği etki anlamında örnek olacağız.” şeklinde konuştu.

Silahlı, şöyle devam etti:

“Yarattığımız etkinin yanı sıra sahiplendiğimiz Dünya’yı kurtarma misyonu doğrultusunda genç nesillere örnek olma amacını da taşıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar, bize birçok başarıyı kutlama imkanı verdi. Son olarak Sürdürülebilirlik Akademisi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği ve 11 genç lidere yer verdiği Sürdürülebilirlik Liderleri listesinde yer aldığımı görmek benim için ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağı oldu. İspanya’da, kurduğumuz yerel ekip ile, hızla etki yaratmaya başladık; ülkemizde kazandığımız deneyimler ve geliştirdiğimiz servisler bu yeni pazarda güçlü bir karşılık buldu. İspanya’nın en büyük meyve sebze perakendecisi Los Primos ve uluslararası çapta en büyük indirimli satış perakendecilerinden biri olan Mere ile anlaşma yaptık. 300’den fazla restoranı ile İspanya’nın en büyük restoran zinciri olan Comess Grup ve İspanya’nın en önemli meyve ve süt bazlı içecek üreticisi Juver ile çalışmaya başladık. Sadece birkaç ay içinde böyle önemli isimleri portföyümüze kazandırmış olmak bu yeni pazarda daha güçlü ilerlememiz için önemli bir mesaj barındırıyor.”

Bu başarıyı sürdürmek ve hedeflerini gerçekleştirmek adına yeni yıla yeni bir organizasyon yapısı ve odak ile hazırlandıklarını da belirten Silahlı,

“7 yıllık girişimcilik serüvenimizde eşsiz bir uzmanlık ve deneyim kazandık. Bu uzmanlığın bir getirisi olarak bugün geldiğimiz noktada, yerel ve küresel iş dünyasının mevcut durumunu da göz önüne aldığımızda, yeni bir dönemin eşiğinde olduğumuzu biliyoruz. 2023 yılına adım atarken çevik (agile) organizasyon yapısını deneyimlemeyi önceliklendirdik ve bu süreçte birçok öğrenim kazandık. Yeni yılda İspanya’da yakaladığımız momentumu katlayarak artırmak adına çalışmalarımıza devam ederken Türkiye’deki operasyonlarımızda DNA’mızın temelindeki servislerimiz ile derinleşmek ve operasyonel mükemmelliği önceliklendirerek odaklı şekilde ilerlemek istiyoruz. Bununla birlikte edindiğimiz kazanımlar ile 2024 yılında kategori odaklı bir yaklaşımı da deneyimlemeyi planlıyoruz.” dedi.

Silahlı sözlerini “Bu odak ve organizasyon değişikliği ve derinleşme planı, yola çıkarken üstlendiğimiz misyonu yerine getirmek ve kurduğumuz iş modelini sağlıklı şekilde devam ettirmek adına oldukça önemli. Kurguladığımız yeni rota ile yeni yılda ülkemizde yarattığımız etkiyi ve İspanya pazarındaki büyüme eğrimizi katlayarak büyütmeyi ve sürdürülebilir bir kalkınma grafiği çizmeyi hedefliyoruz.” şeklinde tamamladı.