Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Fazla Gıda, Gıda Kaybı ve Gıda İsrafı Farkındalık Günü’ne destek veriyor!

Fazla Gıda, Gıda Kaybı ve Gıda İsrafı Farkındalık Günü'ne destek veriyor. Atık kaynaklı karbon salınımını minimum yüzde 50 azaltmak için...

Fazla Gıda, dünyada ilk defa uygulanan Uluslararası Gıda Kaybı ve Gıda İsrafı Farkındalık Günü’nü kutluyor

Fazla Gıda, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 12.3 kapsamında gıda kaybına dikkat çekmek ve çözüm geliştirmek için 29 Eylül olarak belirlediği Uluslararası Gıda Kaybı ve Gıda İsrafı Farkındalık Günü’ne dikkat çekiyor.

Birleşmiş Milletler’in 2030 Amaçları çerçevesinde dünya çapında desteklenmek üzere seçilen ve iş ortaklarının atık kaynaklı karbon salınımını minimum yüzde 50 azaltmak için teknolojik çözümler üreten sosyal girişim Fazla Gıda; ilk defa bu sene kutlanan Gıda Kaybı ve Gıda İsrafı Farkındalık Günü’ne destek verdiğini duyurdu.

Fazla Gıda Kurucu Ortağı Olcay Silahlı, konuyla ilgili şunları söyledi;

“Birleşmiş Milletler’in gıdaların ziyanını azaltacak ve bu sayede sürdürülebilir kalkınmaya da katkı sağlayacak Uluslararası Gıda Kaybı ve Gıda İsrafı Farkındalık Günü’nü uygulamaya başlaması mutluluk verici. Birleşmiş Milletlerin bu harika inisiyatifi sayesinde bizim de yıllardır tüketicide oluşturmaya çalıştığımız “Gıda İsrafı” farkındalığı hızla etki çemberini büyütecek.  Biz de Fazla Gıda takımı olarak bu özel günü destekliyor ve fazlayı faydaya çevirmek için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımıza iş dünyasının yakından tanıdığı Fazla Gıda markasını tüketici ile de buluşturacak yenilerini ekliyoruz. Bu sayede günün temsil ettiği anlamı ve önemi çok daha geniş kitlelere ulaştırma hedefi içerisindeyiz.”