TeknoTalk

FBI: Rusya Amerikan’ın Nükleer Tesis Altyapılarına Siber Saldırıyor

FBI’ya Göre Rusya Amerikan’ın Kritik Devlet Kurumlarının AltYapılarına Siber Ataklar Yapıyor

FBI: Rusya Amerika’nın Kritik Altyapılarına 2016’dan Beri Siber Saldırı Düzenliyor. Aralarında nükleer tesislerde var.

Rusya’nın siber kullanıcıları Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) raporlarına göre; nükleer tesisler, havacılık sistemleri ve su işleme tesisleri gibi kritik Amerikan altyapısına saldırıyor. Raporda, Rus siber operatörlerinin devlet kurumlarını ve ABD’nin kritik altyapı sektörlerini hedef aldığı 2016 yılının en az Mart ayından beri sayısız girişimde bulundu.

Symantec’teki siber güvenlik araştırmacıları, tehdidi geçen Eylül ayında bir raporda açıkladılar ve kötü amaçlı yazılımın 2014’ten önceki bir saldırı dalgasıyla ilişkilendirilebileceğini belirttiler.

Hem FBI hem de DHS tarafından yapılan analizde; Kremlin’in desteklediği sofistike bir hacker grubu olan “Dragonfly” adında bir grubun bu işlerin arkasında olduğunu doğruluyor denildi.

Bugünkü rapor Amerikan hükümet yetkilileri tarafından altyapılarına yabancı bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğradığının resmi açıklaması olarak görülüyor.

FBI: Rusya Amerikan’ın Nükleer Tesis Altyapılarına Siber Saldırıyor

 

Rapor ayrıca saldırı yapılan yerler arasında “küçük ticari tesislerin de” olduğu; bu tür saldırılara karşı en savunmasız tesislerin özellikle seçildiği, bir çoğunda 10 yıl önce devreye alınmış sistemlerin çalıştığından ve saldırıların tesadüf olmadığının altı çizildi.

Söz konusu rapor detayları Alert (TA18-074A) on US Computer Emergency Readiness Team

TNW

Exit mobile version