Sosyal Medya

Otomobil

Ferrari Roma Spider 2024 Red Dot Ödülleri’nde En İyinin En İyisi Seçildi

Ferrari, 2024 Red Dot Ödülleri'nde en büyük ödülün sahibi oldu. Markanın, ön-ortadan motorlu, üstü açılabilen soft top tavanlı modeli Roma Spider, Ürün Tasarımı kategorisinde “En İyinin En İyisi” seçildi.

Ferrari Roma Spider 2024 Red Dot Ödülleri’nde En İyinin En İyisi Seçildi

 

Ferrari, 2024 Red Dot Ödülleri’nde en büyük ödülün sahibi oldu. Markanın, ön-ortadan motorlu, üstü açılabilen soft top tavanlı modeli Roma Spider, Ürün Tasarımı kategorisinde “En İyinin En İyisi” seçildi.

 

Roma Spider’ın yanı sıra Ferrari SF90 XX Stradale ve KC23 de iki Red Dot Ödülü kazandı.

Ferrari, geçtiğimiz 10 yıl içinde 29 Red Dot Ödülü kazandı.

Ödülün verilmeye başlandığı 1955 yılından bu yana başka hiçbir üretici bununla kıyaslanabilir sonuçlar elde edemedi.

 

Ferrari, ödüllerine bir yenisini daha ekledi. 2024 Red Dot Ödülleri’nde Şahlanan At’ın 2+ön-ortadan motorlu, üstü açılabilir soft top tavanlı modeli Roma Spider, en büyük ödülle taçlandırıldı. Roma Spider, Ürün Tasarımı kategorisinde “En İyinin En İyisi Ödülü’nün” kazananı oldu.

Bununla birlikte iki Ferrari modeli daha Red Dot Ödülü kazandı. Çift turbolu V8 motoru, üç elektrik motoruyla kombine ederek 1030 HP üreten plug-in hibrit bir güç ünitesiyle donatılan limitli sayıda üretilen SF90 XX Stradale, ödül kazanan modellerden biri olarak öne çıktı. Red Dot Ödülü’nün sahibi olan bir diğer Ferrari ise, yarış aracı 488 GT3 Evo 2020’nin şasisi üzerine yapılan tek seferlik özel üretim KC23 modeli oldu.

Endüstriyel tasarım dünyasının en önemli ödüllerinden biri olan Red Dot Ödülü, sektördeki en iyi tasarımcıların yenilikçi yaklaşımını ve mükemmelliğini taçlandırmaya devam ediyor. 70. kez gerçekleştirilen ödüller, 24 Haziran 2024’te Almanya’nın Essen kentinde düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.

Ferrari son 10 yılda 29 Red Dot Ödülü’nün sahibi oldu

Ferrari, geçtiğimiz 10 yıl içinde 29 Red Dot Ödülü kazandı. Ödülün verilmeye başlandığı 1955 yılından bu yana başka hiçbir üretici bununla kıyaslanabilir sonuçlar elde edemedi. En İyinin En İyisi Ödülü ise Maranello tarafından birçok kez kazanıldı. FXX-K, 488 GTB, J50, Portofino, Monza SP1, SF90 Stradale, Daytona SP3, Purosangue ve Ferrari Vision Gran Turismo, daha önce En İyinin En İyisi seçilen Ferrari modelleri oldular. Bu yıl ise, büyük ödül tasarımıyla jüri üyelerini etkileyen Roma Spider’a verildi.

Ferrari’nin kazandığı bu tasarım ödülleri, Flavio Manzoni tarafından yönetilen Ferrari Tasarım Merkezi’nin (Ferrari Styling Centre) Maranello markasının efsanevi tarihine damga vurmuş olağanüstü otomobiller üretirken hiçbir şeyden ödün vermediğinin altını çiziyor. Ferrari Roma Spider da, biçim ve fonksiyon arasında en iyi dengeyi kurarak Ferrari DNA’sının en temel unsurlarını yansıtmayı başarıyor.

Benzersiz zariflik: Ferrari Roma Spider

Maranello’nun yenilikçi açılabilir soft top tavana sahip 2+ ortadan motorlu otomobili Ferrari Roma Spider, Şahlanan At’ın son orta-önden motorlu otomobili 365 GTS4’ten 54 yıl sonra bu tarzı yeniden canlandırıyor.

Kapsamlı kişiselleştirme özelliklerine sahip zarif, beş katmanlı özel tavan, açılabilir bir sert tavan ile eşit akustik yalıtım performansı sağlıyor ve 60 km/s hıza kadar 13.5 saniyede açılabiliyor.

Araç içerisindekilerin konforu, arka koltukların sırtlıklarına entegre edilmiş patentli rüzgar deflektörü ile daha da ileriye taşınıyor.

Çift turbo beslemeli 620 HP’lik V8 motor, sınıfının en iyi güç/ağırlık oranına sahip. Ferrari Roma Spider, bu üstün motor, 8 vitesli DCT şanzıman ve Ferrari Roma’nın araç dinamiği sistemleri ile eşsiz bir sürüş heyecanı, konfor ve performans sunuyor.