Sosyal Medya

Otomobil

FIAT 500e, Satışa Sunulduğu Ay Segmentinin Lideri Oldu

FIAT markası 2023 yılının ilk 3 ayında da liderliğini korudu. İlk 3 ayda, hem otomobil ve hem de toplam otomotiv pazarının en çok tercih edilen markası olan FIAT, Egea Model Ailesi’nin başarısının yanında pazara mart ayında sunulan FIAT 500e’nin de başarılı performansıyla dikkat çekti.

FIAT 500e, Satışa Sunulduğu Ay Segmentinin Lideri Oldu

FIAT, 2023’ün İlk 3 Ayında da Zirvede…

  • FIAT, 2019 yılından bu yana Türkiye’nin en çok tercih edilen otomotiv markası olmayı sürdürüyor.
  • Hem otomobilde hem de toplam satışlarda ilk 3 ayın açık ara lideri olan FIAT markası, 49 bin 704 adet satış adedi ile otomotiv pazarının yüzde yüzde 21,1’ ini oluşturdu.  
  • Üst düzey teknoloji ve konforu geniş kitlelere ulaştıran, lansmanından bugüne Türkiye’nin en çok tercih edilen modeli olan Egea’nın, Cross gövde tipi segmentindeki liderliğini sürdürdü.
  • Mart ayında pazara sunulan tamamen elektrikli FIAT 500e, ilk ayında segmentinin en çok tercih edilen elektikli otomobili olma başarısını gösterdi.

 

FIAT Marka Direktörü Altan Aytaç,

Müşterilerimizin konfor, bağlanırlık ve sürüş teknolojilerine dair beklentilerini karşılayan, farklılaşan ihtiyaçlara uygun seçenekler içeren güçlü ürün bir ürün gamına sahibiz. Güçlü bayi teşkilatımız ve sunduğumuz hizmetler ile müşterilerimizin araç sahipliği deneyimini sürekli ileri taşıma hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz. FIAT’ın ülkemizde 4 yıldır en çok tercih edilen marka olması bizler için memnuniyet verici. 2023 yılında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü Yıldönümü”nü yerli üretim modellerimizle kutlamak, bu özel yılı biz de ürünlerimizde yer alan imza niteliğindeki “Cumhuriyet 100 Yaşında”  logosuyla unutulmaz kılmak istiyoruz. FIAT markasının liderliği, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı anısına gerçekleştirdiğimiz bu uygulamayla daha da anlamlı olacak.” dedi.

 

FIAT markası 2023 yılının ilk 3 ayında da liderliğini korudu. İlk 3 ayda, hem otomobil ve hem de toplam otomotiv pazarının en çok tercih edilen markası olan FIAT, Egea Model Ailesi’nin başarısının yanında pazara mart ayında sunulan FIAT 500e’nin de başarılı performansıyla dikkat çekti.

 

FIAT’ın hafif ticari araç pazarındaki kuvvetli oyuncuları Doblo ile Fiorino modelleri de yine tüketici tarafından çok tercih edildi. Marka, 2023 yılının ilk 3 ayında gerçekleştirdiği 49 bin 704 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı ile yüzde 21,1’lik Pazar payı elde etti.

Başarılı Performansımız Sürecek

Mart ayında toplam otomotiv pazarının yüzde 19,7’lik kısmını tek başına Fiat markasının oluşturduğunu belirten Altan Aytaç,

Fiat Egea, liderliğini  sürdürüyor. Egea Cross’a da kuvvetli müşteri ilgisi gözlemliyoruz. Bulunduğu segmentin en üst seviyesinde teknoloji ve konfor sunan Egea’nın Cross gövde tipi 9 bin 765 adetlik satışla, 2023’ün ilk 3 ayında da segmentinde lider oldu” dedi.

Sözlerine FIAT markasının hafif ticari araçlardaki istikrarlı satış performansına da değinen AytaçYılın ilk 3 ayında FIAT markasının satışlarının yüzde 98’i yerli üretimden oluştu. Tofaş’ta üretilen Doblo ve Fiorino sınıflarının önde gelen modelleri olmayı sürdürdüler.” diye konuştu.

FIAT 500e Satışa Sunulduğu Ay Segmentinin Lideri Oldu

Altan Aytaç mart ayında satışına başladıkları tamamen elektrikli FIAT 500e’nin de satış başarısına vurgu yaptı. “FIAT 500e’yi mart ayında Hatchback, 3+1 ve Cabrio gövde tiplerinde, en üst donanıma sahip La Prima versiyonuyla müşterilerimizle buluşturduk. FIAT 500e araçlarımızın tamamı satıldı. İkonik 500 tasarımını, elektrikli ve premium bir sürüş deneyimi ile buluşturan 500e, A segmentinde de lider olmamızı sağladı. Tüm FIAT bayileri ve markamızın online satış platformu “fiatonline.com.tr” üzerinden pazara sunduğumuz 500e’ye olan yüksek talebin 2023 yılı boyunca devam edeceğine ve başarılı satış performansının süreceğine inanıyorum” dedi.

 

 

Cumhuriyetin 100’üncü Yılına Özel Üretim

 

Altan Aytaç ayrıca FIAT markası olarak,

 “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü Yıldönümü”nü yerli üretim modellerimizle kutlamak istiyoruz. Bu vesileyle, Tofaş Fabrikası’nda üretmekte olduğumuz tüm modellerimize, imza niteliğinde “Cumhuriyet 100 Yaşında” logosu ekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti için bu özel ve senede Egea Ailesi, Doblo ve Fiorino modellerimizde bu logoya yer veriyoruz. Markamızın liderliği Cumhuriyet’in 100’üncü yılı anısına gerçekleştirdiğimiz bu uygulamayla daha da anlamlı olacak.” diyerek sözlerine son verdi.