Sosyal Medya

Otomobil

Fiesta Rally Cup’ta kazanan belli oldu

Fiesta Rally Cup’ta kazanan belli oldu

Türkiye Ralli Şampiyonası kapsamında yapılan ve her kesimden ralli sürücüsüne açık tek marka kupası olan Fiesta Rally Cup’ta heyecan dolu 2021 sezonunda kazanan Kağan Karamanoğlu – Oytun Albayrak ikilisi oldu.

Her yaştan deneyimli pilotları ve gelecek vaat eden genç pilotları buluşturan, Türk ralli efsanesi Serdar Bostancı ve Castrol Ford Team Türkiye tarafından 2017 yılında yeni formatıyla başlatılan Fiesta Rally Cup’da 2021 yılı galibi belli oldu. Ford Fiesta’ların kendi arasında yarıştığı ve yüksek bir rekabet ortamı sunan kupada heyecan dolu sezonu Kağan Karamanoğlu – Oytun Albayrak ikilisi Ford Fiesta R2T ile kazandı.

Son yarışa kadar çekişmenin eksik olmadığı Fiesta Rally Cup’da sezonun son yarışı 27-28 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

15 farklı ekibin takip ettiği ve çekişmenin son yarışa kadar sürdüğü Fiesta Rally Cup’da İstanbul Rallisi öncesinde dört farklı pilotun birden kupayı kazanma ihtimali hala devam ediyordu. Kağan Karamanoğlu, And Sunman, Serhan Türkkan ve Okan Tanrıverdi’nin mücadelesine sahne olan İstanbul Rallisi’nde pilotlar hem toprak zemin üzerinde birbirlerine karşı hem de zorlu doğa koşullarına karşı mücadele ettiler.

Yarışa hızlı başlayan Serhan Türkkan – Koray Akgün ikilisi tüm yarış boyunca tempolarını koruyarak finişe ilk sırada geldiler ve aynı zamanda R2 Grubu’nun da birincisi oldular. Sezona şanssız başlamalarına rağmen son yarışlarda yakaladığı performansı İstanbul ayağında da sürdüren Kağan Karamanoğlu – Oytun Albayrak ekibi, İstanbul Rallisi’ni ikinci sırada bitirerek kazandığı puanlarla 2021 Fiesta Rally Cup kazananı oldular. Başarılı ikili bu sonuçla R2T Grubunu da kazanmış oldu. Tüm yarış boyunca oldukça hızlı görünen Levent Şapçılar – Deniz Gümüş ikilisi ise yarışı üçüncü sırada bitirirken, ST/R1/R1T Grubu’nun da birincisi olmayı başardı.

Bu sonuçlardan sonra Kağan Karamanoğlu – Oytun Albayrak ikilisi 2021 Fiesta Rally Cup sezonunun birincisi oldu.

Serhan Albayrak – Koray Akgün ekibi Fiesta Rally Cup’ı ikinci sırada, And Sunman – Özden Yılmaz üçüncü sırada tamamladı. Okan Tanrıverdi co-pilotu Sevilay Genç ile Fiesta Rally Cup dördüncülüğünün yanı sıra Şevki Gökerman Ralli Kupası’nın da birincisi olmayı başardı. Emrah Ali Başo – Yasin Tomurcuk ikilisi de bu kupayı ikinci sırada tamamladı.

2021 Fiesta Rally Cup’ta sezon sonunda sıralama şu şekilde oluştu:

Fiesta Rally Cup Genel Klasmanı: 

  1. Kağan Karamanoğlu – Oytun Albayrak                   Fiesta R2T            60,0 puan
  2. Serhan Türkkan – Koray Akgün                                 Fiesta R2              51,0 puan
  3. And Sunman – Özden Yılmaz                                     Fiesta R2              48,4 puan
  4. Okan Tanrıverdi – Sevilay Genç                                Fiesta R2              40,6 puan
  5. Tansel Karasu – Yüksel Karasu                                   Fiesta Rally4       31,6 puan

R2T/Rally4 Grubu:

  1. Kağan Karamanoğlu – Oytun Albayrak                   Fiesta R2T            33,0 puan
  2. Tansel Karasu – Yüksel Karasu                                   Fiesta Rally4       24,0 puan
  3. Cem Yudulmaz – Ali Emre Yılmaz                             Fiesta R2T            22,0 puan

R2 Grubu:

  1. And Sunman – Özden Yılmaz                                     Fiesta R2              38,6 puan
  2. Serhan Türkkan – Koray Akgün                                 Fiesta R2              36,2 puan
  3. Okan Tanrıverdi – Sevilay Genç                                Fiesta R2              33,4 puan

ST/R1/R1T Grubu:

  1. Emrah Ali Başo – Yasin Tomurcuk                             Fiesta ST              39,2 puan
  2. Levent Şapçılar – Deniz Gümüş                                 Fiesta R1T            32,0 puan
  3. Melih Cevdet Yıldırım – Mert Kaya                           Fiesta R1              26,8 puan

 

*Fiesta Rally Cup detaylı puan durumuna http://fiestarallycup.com/puan-durumu/ linkinden ulaşılabiliyor.

Fiesta Rally Cup rallicilerin motivasyonunu ve takım ruhunu yükseltiyor

Ford Fiesta Rally Cup’ın temelleri 1990’lı yılların sonuna dayanırken, günümüzde Türkiye Ralli Şampiyonası yarışlarının içerisinde gerçekleştirilen ayrı sınıflardan bir tanesi olarak öne çıkıyor.

1998 yılında Ford KA Rally Challenge adıyla koşulan Türkiye’nin ilk tek marka ralli kupasında birbirlerine eşit olarak hazırlanmış 15 Ford KA ile genç ve amatör pilotlar ralli sporuna uygun imkanlarla başlama imkanı bulmuştu. O kupada yarışan pilotlar sonraki yıllarda Türkiye’nin en başarılı ralli pilotları oldular. Bu kupanın bir sonraki benzeri ise 2006 yılında Castrol Fiesta Rally Cup oldu. Burada da 15 eşit Ford Fiesta ST ile yarışıldı ve bu organizasyon da spora ve sporcuya büyük fayda sağladı. 50 ye yakın genç pilot adayını ralli sporuna kazandıran bu emsalsiz organizasyon günümüzde bile hala konuşulmaya devam ediyor.

Fiesta Rally Cup’ın amacı, Türkiye’de Ford Fiesta ile yarışmakta olan ekipleri, Ford Motorsport çatısı altında organize bir takım kimliğine büründürmek, toplu halde yapılan organizasyon sayesinde daha düşük maliyetler ve nitelikli bir teknik hizmet ile yarışmalarını sağlamak olmaya devam ediyor.