Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Filminizi Harika Hale Getirecek 7 Video Düzenleme Tekniği

Bu günlerde bilgisayar, film şeritlerinin fiziksel olarak kesildiği kesim odasının yerini alıyor. Videonun sanal bölümlerini bir monitör etrafında hareket ettirmek için farenizi kullanmak, selüloit filmi bir makasla kesip birbirine dikmekten daha kolay ve verimlidir.

Filminizi Harika Hale Getirecek 7 Video Düzenleme Tekniği

Bu günlerde bilgisayar, film şeritlerinin fiziksel olarak kesildiği kesim odasının yerini alıyor. Videonun sanal bölümlerini bir monitör etrafında hareket ettirmek için farenizi kullanmak, selüloit filmi bir makasla kesip birbirine dikmekten daha kolay ve verimlidir.

Düzenleme, genellikle bir videonun son görüntüleme için size ulaşmasından önce gerçekleşen son işlemdir. Kendiniz bir film yapmak zorunda kaldıysanız, bunun zaman alıcı bir süreç olabileceğini de bileceksiniz.

1. Proje Dizini

Büyük bir projeyi ilk kez düzenlerken, her şeyi masaüstünüze atmak ve en iyisini ummak kolaydır. Basitçe söylemek gerekirse, bunu yapma. Bir düzenleme projesine her başladığınızda, bir proje dizini oluşturmanız gerekir.

Bir proje klasörü oluşturun ve bu klasörün içinde Raw Görüntü, Ses, Müzik, Fotoğraflar, Grafik vb. gibi etiketlere sahip birkaç klasör daha bulundurun. Tüm malzemeleri türlerine göre bu klasörlere yerleştirin. Her bir dosyayı içeriğinin kısa bir açıklamasıyla etiketlemek de iyi bir fikirdir.

Proje dosyasının kendisi (ister iMovie ister Premiere için olsun) dizine olduğu gibi yerleştirilebilir; özel klasörlere gerek yoktur.

2. Sizin Sayınız İki Olmalı

Sabit sürücüler ve hafıza kartları hiç beklemediğiniz bir anda başarısız olabilir, bu nedenle proje dizininizin bir kopyasını ayrı bir yerde tutmak daha güvenlidir. Bulut depolama yeterli olacaktır, ancak yükleme hızı ve depolama alanı ile sınırlı olabilirsiniz. Kopyayı bilgisayarınızda ve harici bir sabit sürücüde saklamak her zaman en iyisidir.

Proje sona erdiğinde her şeyin bir arşivini tutmak istiyorsanız, dosyaları ikinci bir harici sürücüye aktarın ve bilgisayarınızdan silin. Bu şekilde, projenin iki kopyasına sahipken bilgisayarınızda yer açacaksınız.

3. Silahınızı Akıllıca Seçin

Film yapmadan önce bir video düzenleyici seçerken, her şey kontrol ile ilgilidir. Yalnızca birkaç klibi bir araya getirmenize ve ardından bazı başlıklar eklemenize izin veren basit bir şeye mi ihtiyacınız var? iMovie, Windows Movie Maker veya YouTube video düzenleyicisi yeterli olacaktır.

4. Abartmayın

Kırpma, açık ara kullanacağınız en önemli düzenleme aracıdır ve bunu çok kullanacaksınız.

Çekiminizi ayrı kliplere ayırdıktan sonra, başlangıçlarını ve bitişlerini kırpın. Bu, görüntüleri önemli hiçbir şeyin olmadığı görünen istenmeyen karelerden uzak tutacak ve sergilemek istediğiniz önemli olayları vurgulayacaktır.

5. Boyamayı Unutmayın

Renklendirme iki bileşenden oluşur: renk düzeltme ve renk derecelendirme. Çekimleriniz ne kadar kaliteli veya iyi düzenlenmiş olursa olsun, bunlar atlamak istemediğiniz önemli düzenleme adımlarıdır.

Renk düzeltme, tüm kliplerde aynı renklendirmeyi elde etmek için parlaklık, kontrast ve doygunluk gibi standart düzenleme araçlarını ayarlama işlemidir. Ve sonra her şeyin doğal bir renge sahip olduğundan emin olmak için bu araçları tekrar kullanın – insan gözünün algılayacağı gibi. Bu düzenleme adımı görsel tutarlılık için çok önemlidir.

6. Ses İçin İkinci Bir Kaynak Kullanın

Yerleşik kamera mikrofonundan başka bir şeyle her zaman daha net ses elde edeceksiniz. Mümkünse sesinizi daha iyi bir mikrofon ve ayrı bir kayıt sistemi ile kaydedin.

Canlı bir ses mühendisine erişiminiz varsa, onlardan işleri ayrı ayrı kaydetmelerini ve post prodüksiyonda sesi senkronize etmelerini isteyin (bunun için doğrusal olmayan bir düzenleyiciye ihtiyacınız olacaktır). Bunu, dalga biçimlerini görsel olarak eşleştirerek veya sizin için yapan bir yazılım kullanarak yapabilirsiniz . Adobe Premiere CC, benzer bir senkronizasyon işlevi sunar, bu nedenle zaten yerleşiktir.

7. Bir Hikaye Anlatın

Düzenlerken her zaman bir hikaye anlatın ve hikaye anlatımının temellerini hatırlayın: başlangıç, orta, son.

Nitekim editörler, bir meslek olarak, oradaki en iyi hikaye anlatıcılarından bazılarıdır. Onlar olmadan, onları birbirine bağlayacak hiçbir şeyin olmadığı bir rastgele çekim koleksiyonunuz olurdu. Bitmiş videonun yapısını sağlarlar ve en iyileri film endüstrisindeki en yüksek ücretli işçilerden bazılarıdır.