Sosyal Medya

Yazılım

Fiverr.com’da En Kazançlı Kategoriler

Freelance çalışmanın en zor kısmı, potansiyel müşteriler ve doğru projeleri bulmaktır. Bunun için freelance platformlarda en kazançlı kategorileri bulmanız gerekir. Eğer freelance işler bulmak için Fiverr’ı kullanıyorsanız, hayal ettiğinizden daha fazla proje ve potansiyel müşteri bulabilirsiniz. Çünkü Fiverr, ekstra gelir elde etmek ve freelance projelere başlamak için en iyi freelance platformlardan biridir.

Fiverr.com’da En Kazançlı Kategoriler

Freelance çalışmanın en zor kısmı, potansiyel müşteriler ve doğru projeleri bulmaktır. Bunun için freelance platformlarda en kazançlı kategorileri bulmanız gerekir. Eğer freelance işler bulmak için Fiverr’ı kullanıyorsanız, hayal ettiğinizden daha fazla proje ve potansiyel müşteri bulabilirsiniz. Çünkü Fiverr, ekstra gelir elde etmek ve freelance projelere başlamak için en iyi freelance platformlardan biridir.

Fiverr, aklınıza gelen herhangi bir hizmeti satabileceğiniz ve fiyatı en az 5 dolardan başlayan işler bulmanıza yardımcı olur. Platformda istediğiniz hizmet türlerini sunabilirsiniz. Fiverr’a girdiğinizde, uzmanlık alanınızı seçebileceğiniz kategorilerin bir listesini görebileceksiniz. İyi olduğunuz herhangi bir hizmet veya bir yetenek varsa, hesabı oluşturduktan sonra, fotoğrafınızı yükleyebilir, kendiniz ve sunduğunuz hizmetler hakkında kısa bir açıklama yazabilirsiniz. Ayrıca kategorilerinizi istediğiniz zaman düzenleyebilir ya da yeni bir özellik ekleyebilirsiniz. Tabii tüm bu bilgileri doldururken seçtiğiniz kategorilerle ilgili bir uzmanlığa sahip olmanız gerektiğini unutmamanız gerekir.

Evde İnternetten Yapabileceğiniz 100 Freelance İş

Fiverr Nedir?

Dijital hizmetler için dünyanın en büyük freelance pazarıdır. İnsanların hizmet ve yeteneklerini global müşterilere sunduğu çevrimiçi bir topluluktur. Fiverr’da sunabileceğiniz becerileriniz varsa ve bunu insanlarla paylaşmak istiyorsanız, bu popüler platformdan çok iyi bir gelir elde edebilirsiniz.

Fiverr’a Nasıl Katılabilirim?

Fiverr’da hizmet sunmak oldukça basittir. Platforma kayıt olmak daha öncesine göre biraz daha uzun bir süreç haline gelse de, Fiverr’da hesabınızı kurmak ve profilinizi oluşturmaya başlamak beş dakikadan fazla sürmez.

Ücretsiz bir hesaba kaydolmanın iki yolu vardır, birincisi Facebook, ikincisi ise, e-posta adresinizle üye olmaktır. Ardından bir kullanıcı adı ve şifre seçerek işe koyulabilirsiniz. Fakat üye olurken bir satıcı hesabı oluşturmanız gerektiğini unutmayın.

Satıcı hesabı oluşturduktan sonra, müşterilere hangi hizmetleri sunacağınızı, eğitim geçmişinizi ve sertifikalarınızı göstermeniz gereken bir profili doldurmanız gerekir.

Satıcı olmak için profilin %65’ini tamamlama şartı vardır. Böylece istediğiniz bilgileri paylaşabilir ve telefon numarası vb. bilgileri kişisel tutabilirsiniz.

Fiverr’ın Avantajları Nelerdir?

Fiverr’ın ne olduğunu ve platformda nasıl hesap oluşturulacağınızı öğrendiğinize göre, sıra geldi satıcı olarak avantajlarının neler olduğunu öğrenmeye…

Aşağıda Fiverr’ın sağladığı avantajlardan bazılarını bulabilirsiniz:

1. Seçebileceğiniz sayısız kategori

Fiverr’da bulabileceğiniz sayısız kategori vardır, ihtiyacınız olan tek şey herhangi bir beceride uzmanlıktır.

2. Tutkulu olduğunuz hizmetleri sunma

Herhangi bir konuyla ilgileniyorsanız ve hizmet sunabiliyorsanız, Fiverr ilgi duyduğunuz konularda hizmet sunabileceğiniz bir platform olabilir.

3. Büyük potansiyel kazançlar

Paketleri çeşitli eklentilerle karıştırıp eşleştirirseniz, sadece 5 dolara iş yapmak zorunda kalmazsınız. Bu sayede her ay makul miktarda para kazanma olasılığınız vardır.

4. Esneklik

Evden çalışma esnekliği sağlar. Bu sayede müsaitlik durumunuza göre yapacağınız işi ve zamanı siz belirleyebilirsiniz.

5. Ödemeler

Fiverr, kazançlarınızı kolayca çekebileceğiniz harika bir ödeme sistemine sahiptir.

Bilgisayar Başında Para Kazanmanızı Sağlayacak 100 Online İş Fikri

Fiverr.com’da En Kazançlı Kategoriler

Fiverr’da en karlı kategorilerin neler olduğunu öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki listeyi gözden geçirebilirsiniz:

1. Edit Yapma

Dilbilgisi, sözdizimi, noktalama işaretleri ve imla hatalarını tespit etme konusunda mükemmel becerilere sahipseniz; o zaman Fiverr bundan para kazanmanız için harika bir platform olabilir. Daha fazla müşteri çekmek istiyorsanız, yapabileceğiniz en iyi şey, yaptığınız işlerin örneklerini sunmaktır. Böylece alıcı sizin becerileriniz hakkında daha fazla bilgi sahibi olur.

Kitapları, blogları, hizmet sayfaları, makaleleri vb. içerikler için editlemeye  ihtiyaç duyan birçok insan var. İnsanların birçok şeyi çevrimiçi olarak yayınladığı, bunları düzenlemek ve hatasız hale getirmek için editörlere ihtiyaç duyduğu dijitalleşme nedeniyle, bu kategoriye olan talep her geçen gün artıyor.

Fiyatlandırmaya gelecek olursak, bu büyük ölçüde yapacağınız işe ve deneyiminize bağlıdır.

Neden mi?

Çünkü ne kadar deneyimli olursanız o kadar fazla para talep edebilirsiniz. Portföyünüz, müşterilerinize iş deneyiminiz ve sahip olduğunuz beceriler hakkında her şeyi gösterir. İyi para kazandığınız büyük işletmelerle ilişkiliyseniz, bu size büyük bir avantaj sağlayabilir.

Fiverr’da edit yaptırmak için yapılan ödeme genellikle 100 kelime için 0,33 ila 1 dolar arasında değişir. Bu, 10.000 kelimede 33 ila 100 dolar kazanabileceğiniz anlamına gelir.

2. Kitap Kapağı Tasarlama

Tasarım becerileriniz varsa ve harika kitap kapakları tasarlama konusunda tecrübeliyseniz, iyi müşteriler bulabilmeniz için Fiverr’dan yararlanabilir ve bu hizmeti iyi fiyatlara satabilirsiniz.

Bu kategoriden para kazanabilmek için Photoshop ya da Illustrator gibi programlar hakkında bilgi sahibi olmanız ve ardından yaptığınız tasarımları alıcıya göndermeniz gerekir.

Geçmişte bazı başarılı kitaplar için zaten kitap kapakları oluşturduysanız, bir kitap kapağı için yaklaşık 100 ila 250 dolar kazanabilirsiniz.

3. Logo Tasarımı

Güzel ve çekici bir logo tasarlatmak için Fiverr’ı kullanan birçok şirket var. Her gün yeni veya mevcut bir şirket, yeni bir logo tasarlatmak veya mevcut logoda bazı değişiklikler yapmak için taleplerle geldiği için bu hizmet Fiverr’da çok talep görüyor.

Benzersiz ve yaratıcı logolar yapma becerileriniz varsa, bu kategori sizin için büyük bir fırsat olabilir. Logo tasarımı, Fiverr’da en çok satan hizmetlerden biridir ve insanlar bu hizmet için çok büyük meblağlar ödemeye hazırdır.

Bu alanda göstermeniz gereken tek şey yaratıcılıktır, fakat her şey portföyünüze bağlıdır. Bazı büyük şirketlerde deneyiminiz varsa, bir logo için yaklaşık 75 ila 100 dolar kazanabilirsiniz.

4. Sanal Asistan

Bu kategori, dünyanın her yerinden çalışabilmek için en iyi yollarından biridir. İşin iyi tarafı, bu tür işlere olan talep her yıl artmaktadır.

Bu popülariteye paralel olarak Fiverr’da sanal asistanlık işi de çok talep görür. Çünkü genellikle çok basittir ve herhangi bir özel deneyim veya eğitim geçmişi gerektirmez. Sanal asistan olarak, çevrimiçi sitelerde kısa görevler yapmanız gerekir. Bu tür işler, mikro işlere ve freelance projelere benzer.

Bu hizmetin fiyat aralığı işten işe ve harcadığınız zamana göre değişir. Günde 5 ila 6 saat ayırırsanız, saatte yaklaşık 5 ila 15 dolar kazanabilirsiniz. Ancak bu, deneyiminize, harcadığınız zamana, işin türüne ve benzeri birçok faktöre bağlıdır.

5. Dijital Reklam Kampanyaları Hazırlama

Çevrimiçi satış yapan şirketler için reklam kampanyaları oluşturmayı biliyorsanız, o zaman Fiverr’daki en karlı kategorilerden birinde oldukça iyi paralar kazanabilirsiniz. Google Ads ve Facebook reklam kampanyaları kurarak, işletmelerin daha fazla potansiyel müşteri elde etmesine yardımcı olarak onların önemli bir parçası olabilirsiniz.

6. Video Tasarım

Fiverr’ın en dikkat çeken ve popüler olduğu kategorilerden biri de video tasarımdır. İnsanlar içeriği okumaya kıyasla videolara daha meyilli olduğu için video oluşturmak her zaman para kazanmanın en iyi yollarındandır. Eşsiz ve ilgi çekici videolar oluşturma becerisine sahipseniz, bu sizin için en iyi kategori olabilir. Çünkü bu kategoride deneyimi olan çok fazla insan yoktur. Bu da daha fazla kazanma fırsatınız olduğu anlamına gelir

Fakat bu kategoride iyi para kazanmak için logolu harika animasyonlu videolar oluşturmanız veya farklı videolar oluşturmak için grafikler kullanmanız vb. gerekir. Tüm bu fikirler alıcıları cezbederken sizin de hizmetinizi satmanıza yardımcı olur. Deneyiminiz ve ilgi çekici becerileriniz varsa, bir video oluşturmak için yaklaşık 5 ila 15 dolar kazanabilirsiniz.

Yukarıdaki listede, Fiverr.com’daki en kazançlı kategorilerden bazılarını sizin için listeledik. Ancak yeteneğiniz ve sunduğunuz hizmetler başka bir kategorideyse endişelenmeyin, o zaman yapmanız gereken tek şey Fiverr’da bu kategoriyi denemektir. Kim bilir belki herkesten daha fazla para kazanabilirsiniz.