Sosyal Medya

Kripto Para

FOMC’den 75BP Faiz Artışı Sert Bir Şekilde Fiyatlanıyor 

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü kripto para yatırımlarına ilişkin yaptığı günlük değerlendirmede; "Genel piyasalar FOMC toplantısına doğru aşırı oynaklık yaşıyor. Basın ve finans kuruluşlarının son birkaç gündür sıkça dile getirdiği 75 bp faiz artırımı piyasada deprem yaşatıyor."

FOMC’den 75BP Faiz Artışı Sert Bir Şekilde Fiyatlanıyor

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü kripto para yatırımlarına ilişkin yaptığı günlük değerlendirmede;

“Genel piyasalar FOMC toplantısına doğru aşırı oynaklık yaşıyor. Basın ve finans kuruluşlarının son birkaç gündür sıkça dile getirdiği 75 bp faiz artırımı piyasada deprem yaşatıyor. ABD’de 1981’den bu yana görülen en yüksek TÜFE rakamlarını (%8,6) aldık. Bugün de açıklanacak olan ÜFE verileri enflasyonun yapışık olup olmadığı konusunda yeni bir bilgi ve yeni bir fiyatlama getirebilir.

Diğer tarafta WSJ haziran ve temmuz aylarında 75bp faiz artışına atıfta bulunarak Goldman raporlarını yayımlıyor. Barclay’s de aynı zamanda ilk 75bp faiz artışını dile getiren kuruluşlardan oldu. Eğer FOMC’den 75bp faiz kararı çıkarsa bu 1994’ten bu yana artırılan en yüksek faiz kademesi olacak. Mevcut durumda 0,75-1,00 olan faiz bandının 75bp artırılarak 1,5-1,75 aralığına çıkmasının olasılığı %93’e yükseldi. Bu durumda piyasanın rahatlaması Fed öncesi neredeyse imkansız.

Pazartesi günü en büyük iki kripto parada çift haneli düşüşün yaşanması ile kripto paraların toplam piyasa değeri 1 trilyon doları altına geriledi.  Bunlara ek olarak mayıs ayında yaşadığımız Terra şokunun ardından dün de Celcius ağında çekim işlemleri durduruldu.

Tron’un stablecoin’i USDD 1:1 eşit bacağını kaybetti ve iskontolu işlem görüyor. Yatırımcılar FOMC öncesinde yine bir TERRA LUNA şoku yaşama korkusu ile kripto paralarda kümülatif bir satış meydana geldi. Celsius ağının yerel tokeni CEL dün bir saatte %70 düşüş yaşadı.  Dün ABD borsaları %4 oranında düşüş yaşarken, bu sabah vadeli piyasada bir miktar toparlanma çabaları söz konusu. Bitcoin de 20.850$ seviyesine iğne atsa da bugün bir miktar tepkilerin geldiğini görüyoruz. Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda tarihsel RSI düşük seviyelerdeyiz. V şeklinde bir toparlanma henüz kuvvetli olmasa da 23.150 ve 23.750$ seviyeleri gün içi direncimiz olacak. Bu iki seviyenin aşılması ile daha ivmeli toparlanmalar görebiliriz. Ancak küçük yatırımcıların Fed öncesi işlemlerde risk altında olduğunu belirtmeliyiz. Kuvvetli bir görünümü olmayan Bitcoin’de aşağı yönlü sert satış trendleri devam ediyor. Görünüm zayıf.”

sözlerine yer verdi.