Sosyal Medya

Otomobil

Ford Bir Başka, Yeni Modellerde Sloganda Bir Başka

Ford'un Yeni Modelleri gibi Sloganıda Ford Bir Başka. Yeni modeller göz kamaştırıyor. Yepyeni lüks SUV Ford Edge, Ford Mustang, Focus RS

Ford’un Yeni Modelleri gibi Sloganıda Bir Başka. Ford’un Yeni Yaklaşımı Bir Başka!

Dünyanın ilk seri otomobil üreticisi ve geniş kitlelerin otomobile erişimini sağlayan ilk marka olma özelliğini taşıyan Ford, Türkiye otomotiv pazarındaki ürün portföyü, satış ve satış sonrası stratejisini ‘’Bir Başka’’ konseptli marka yaklaşımı ile güçlendirdiğini duyurdu. 113 yıllık geçmişiyle gücünü kendi hikayelerinden ve başarılarından alan Ford, yeni dönemde müşterilerinin karşısına yine beklentilerinin ötesinde ürün ve hizmetlerle çıkıyor.

Ford Bir Başka, Yeni Modellerde Sloganda Bir Başka
Ford’un “Bir Başka” konseptini; yüksek teknolojilerle donatılmış yeni ve prestijli ürün portföyünün yanısıra, müşteri deneyiminde “1 Numara” olma vizyonuyla hayata geçirilen yeni projeler tanımlıyor. Bu projeler arasında 2020 yılına kadar toplam 12 yeni performans otomobilinin ve yeni modellerin pazara sunulacak olması, Avrupa’daki benzerlerini takiben Türkiye’de hizmete sunulan FordStore’ların yanısıra, tüm showroom’larda uygulanmaya başlanan 5 Duyu projesi ve müşteri memnuniyetinde bir numara olmaya yönelik satış sonrası hizmetler yer alıyor.

Ford Bir Başka, Yeni Modellerde Sloganda Bir Başka
Türkiye’nin öncü otomotiv markası Ford; 2012 yılında Go Further / Hep Daha İleriye diyerek başlayan yolculuğuna, yeni marka yaklaşımı “Bir Başka” ile devam ediyor. 27 Ekim’de düzenlenen basın toplantısında Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk pazara sunulan yepyeni modellerin yanısıra, Ford müşterilerine yönelik uygulamaya alınan yeni satış ve satış sonrası hizmetlerini kamuoyuyla paylaştı. Yücetürk, “Kurulduğumuz günden bu yana müşterilerimizin karşısına beklentilerinin ötesinde ürün ve hizmetlerle çıktık ve önümüzdeki dönemde de ‘Bir Başka’ yaklaşımımızla pekiştirerek çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ford Bir Başka, Yeni Modellerde Sloganda Bir Başka

Ford artık “Bir Başka” – Ford Bir Başka

Yücetürk, toplantıda yaptığı konuşmada, Ford’un “Bir Başka” vizyonuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Müşterilerimizi Ford’un yeni yüzüyle tanıştıracağız. Farklı müşteriler, farklı ihtiyaçlara cevap veren geniş ürün gamımıza katılan yeni ve prestijli ürün portföyümüzle, marka algımızı güçlendirmeye devam edeceğiz.

Modern ve sportif yüzümüz, teknolojimiz ve daha fazla donanım mantalitemiz, araçlarımızı sınıflarında en üste konumlandırıyor. Ford denince akla; her geçen gün teknolojileri, güvenliği, donanımları ve tasarımı ile ileriye giden cesur ve heyecan verici bir marka gelecek. Mevcut ve yeni müşterilerimizin, zaten iyi tanıdığı Ford’a “Bir Başka” bakmasını sağlayacağız.

Bunu “mükemmel” müşteri deneyimi ile birleştireceğiz. Ford ile karşılaştıkları andan itibaren sorunsuz, yenilikçi ve mutlu eden, iyi hissettiren “Bir Başka” deneyim yaşamalarını sağlayacağız.
Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla; müşterilerimizin önümüzdeki dönemde çok daha heyecanlı, çok daha dinamik ve cesur bir marka görmeye hazırlanmalarını istiyoruz… ”

Ford’un yeni yüzü cesur, tutkulu ve inovatif

Ford’un 2015’ten bu yana giderek yükselen bir tempoyla, heyecan verici yeni modellerini pazara sunduklarını söyleyen Yücetürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “2015’ten bu yana 16 yeni modelimizi Türkiye pazarında müşterilerimizle buluşturduk… Performans araçlarından, SUV’ye uzanan tüm yeni modellerimizle, Ford’un çarpıcı değişimini gözler önüne serdik. Farklı beğeni ve arzulara sahip, daha geniş bir müşteri kitlesine hitap etmeye başladık. Global anlamda satışa sunulacak yeni modellerin çeşitliliği bizleri çok heyecanlandırıyor. Ford’un gelecek vizyonunda özellikle 2020 yılına kadar satışa sunulacak olan toplam 12 performans otomobili ve diğer otomobil modellerimizdeki çeşitlilik hitap ettiğimiz müşteri kitlesini oldukça genişletecek. Bir Ford bayisinin kapısından giren her insan değişim rüzgarının farkına varacak. Yeni ürünler, yeni hizmet anlayışı ve markamızın yenilikçi yaklaşımıyla müşterilerimize otomobil almaktan öte, daha önce hiç yaşamadıkları bir deneyim yaşatacağız.”

FordStore’larda yeni bir müşteri deneyimi

Bayilerin de Ford’un yeni yüzünü yansıtacak biçimde şekillendirildiğini söyleyen Yücetürk, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu yeni konsepte FordStore adını verdik. FordStore, Ford’un Avrupa’daki seçkin bayilerinde başladığı yeni bir müşteri deneyimi uygulaması. Türkiye’de 3 nokta belirledik. İstanbul Şahsuvaroğlu, Ankara Tur Oto ve Antalya Bilaller bayilerimizde FordStore uygulamasına geçtik.

Müşterilerimiz, bu bayilerimizde mevcut otomobil ve ticari ürün portföyümüzün yanı sıra, bizim için çok özel, farklı bir deneyim vaat eden ürünlerimizle buluşuyor. Edge, Mustang, ST serisi ve RS performans modellerimiz sadece bu bayilerimizde sergileniyor ve satışa sunuluyor. Yine sadece FordStore bayilerimizde satışa sunulan Vignale araçlarımız için showroomlarda özel teknolojik bir alan oluşturduk.”
Ford showroomları “5 Duyu”ya hitap ediyor.
Yücetürk, tüm Ford showroomlarında müşterilere Ford’a özel bir satın alma deneyimi sunmayı da hedeflediklerini söyledi. “Müşterilerimizin tüm showroomlarda aynı şeyi görüp, duyup, koklayıp dokunmalarını ve tatmalarını sağlamak istiyoruz.” dedi. Bu sebeple Ford 5 Duyu projesini geliştirdiklerini ve tüm showroomlarda devreye aldıklarını da belirten Yücetürk, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Ford 5 Duyu projesi, müşterimizin bayiye girişinden başlayarak satın alma süreci de dahil deneyimindeki duyusal düzenlemeleri kapsıyor. Müşteri karşılama, Ford modellerini keşfetme ve teslimat alanı gibi özel modüller ile görme;

özel araç sergi alanları ile dokunma, kurumsal Ford koku uygulaması ile koklama, müzik yayını ve kampanya bilgilerini kapsayan Merkezi Ford Radyo Uygulaması ile işitme ve Ford Cafe ile müşterilerimizin tat alma duyularını harekete geçireceğiz. Böylelikle müşteri memnuniyetimizi daha da üst seviyeye çıkaracağız.”
Ford, müşteri deneyiminde “1 numara” olmayı hedefliyor.
Ford, müşteri memnuniyeti ve mutluluğu için, satış ve servis süreçlerindeki müşteri deneyiminde “1 numara” olma vizyonuyla geliştirdikleri yepyeni bir yaklaşımı da devreye aldı. Geçtiğimiz yıl yetkili servisleri tercih eden müşterilere daha iyi bir hizmet vermek için ücretsiz Ford LifeCard uygulamasını hayata geçirdi. Yaz ayları itibarıyla da, Ford LifeCard sahiplerine özel olarak, mevzuatın ön gördüğü süreden çok daha kısa bir sürede donanım seviyesi yüksek veya üst model ikame araç hizmetini sunmaya başladı. Aynı zamanda Ford Life Card sahiplerinin, yol yardım hizmeti kapsamında konaklama ihtiyaçları 5 yıldızlı otellerde karşılanıyor.

Ford Bir Başka, Yeni Modellerde Sloganda Bir Başka
ÜRÜN BİLGİLERİ
50 yıllık Amerikan efsanesi Mustang…

Ford Bir Başka, Yeni Modellerde Sloganda Bir Başka
6. Jenerasyon Mustang, 2015’in 3. çeyreğinde Avrupa’da pazara sunulduğu günden bu yana 19.400 adet sipariş aldı, 50 seneyi aşan geçmişinde ise toplam 9 Milyon adet satışa ulaştı.
Hem Avrupa standartlarına uyarlanmış 2.3 lt Ecoboost motorlu versiyonu, hem de güçlü 5.0 lt V8 motora sahip klasik “Muscle Car” versiyonları ile efsanevi Mustang farklı müşteri kitlelerine ulaşmayı başardı.

Teknoloji, inovasyon ve gücün birleştiği üstün performanslı Ford GT

Teknoloji, inovasyon ve gücün birleştiği üstün performanslı spor otomobil Ford GT için sadece 500 araçlık iki yıllık üretim kararı alındı. Bu sene tüm dünya ile aynı zamanda Türkiye’de de internetten sipariş talepleri toplandı. Sahip olunan koleksiyon ve motor sporları dünyasında tecrübeler gibi pek çok kriter göz önüne alınarak değerlendirme yapıldı ve Türkiye’den başvuran müşterilerden 1 kişi de Ford tarafından bu aracı almak üzere seçildi.

Ford Bir Başka, Yeni Modellerde Sloganda Bir Başka
Ford, GT ile pistlere hızlı bir dönüş yaptı. 1966’daki zaferinin 50. yılı şerefine dünyanın en prestijli otomobil yarışlarından Le Mans’da Yeni GT ile yarıştı ve gösterdiği üstün performansla; 1., 3. ve 4.lük ödüllerini kazandı.

Focus RS: Performans ve inovasyon felsefesinin bileşimi- Ford Bir Başka

Ford Racing, Team RS ve Ken Block’un da dahil olduğu diğer özel araç operasyonları ile kazanılan bilgi, beceri ve deneyimi kullanan Ford Performans, net bir misyona sahip: ‘Performans ile İnovasyon’… Focus RS bu felsefenin mükemmel bir ifadesi olarak ortaya çıktı. Yeni Ford Focus RS; sürüş teknolojileri, ileri mühendislik yetenekleri ve motor sporlarına olan tutkudan doğan bir araç olarak Türkiye’de de satışa sunuldu. Focus RS, 350 PS güç ve 440 Nm tork üreten 2.3 lt Ecoboost motoru ile hız ve güç severlerin kalp atışlarını üst seviyeye çıkarmayı başardı.

ST Serisi ile yarış otomobili ruhu yollarda.

Ford, motor sporları heyecanını yollara taşımaya, spor süspansiyon ve direksiyon sistemine sahip ST serisi, Fiesta ST ve Focus ST modelleriyle devam etti. Dinamik ve konforlu bir sürüş sağlayan ST serisi ile sadece pistlerde değil, yollarda da Ford rüzgarı esecek. 182 PS ve 240 Nm tork sunan Ford’un en küçük spor aracı Fiesta ST, daha büyük araçlarda görülen teknolojilerle donatıldı. Focus ST modelinde ise, ilk kez sunulan 2.0 lt dizel motor otomatik şanzıman seçeneği sayesinde, yüksek performans üstün verimlilik değerleri bir araya gelmiş oldu. ST serisi, sadece performansı ile değil, özel tasarımı ile de yarış otomobili ruhunu hissetmek isteyen müşterileri kendisine çekecek.

S-Max ve Galaxy, geniş aileler için sportif ruh ve dinamizmi sunuyor.

Ford’un spor coupe araç tasarımından alınan ilham ile yenilenen S-Max ve Galaxy modelleri; geniş ailelere, konforlu ve üst seviye bir yolculuk sunmak üzere pazara sunuldu. 7 kişilik geniş iç hacimli bu modeller; Euro NCAP’ten 5 yıldızlı güvenlik donanımları, şık tasarımı ve konforunun yanı sıra 180 derece ön kamera gibi segmentinde ilk kez sunulan yeni teknolojileri ile de yolculukları bir üst boyuta taşıdı. Ford, aile araçlarıyla, yüksek teknoloji ve güvenlik açısından, beklentilerin ötesinde bir sürüş deneyimi sunuyor.

Yepyeni lüks SUV Ford Edge ile Ford Bir Başka

blobserver
Ford’un SUV geçmişi ve uzmanlığının Türkiye pazarındaki en dikkat çeken yansıması ise Ford Edge. Yeni ve lüks SUV Ford Edge; Avrupa’ya özel olarak tasarlandı. Gücün ve güvenin ifadesi olarak tanımlanan Yeni Ford Edge; yüksek performansı, modern stili ve gelişmiş teknolojileri ile benzersiz bir deneyim sunuyor. 210 PS güç sunan çift turbo şarjlı 2.0 litre TDCi dizel motora sahip Edge, 6 ileri Power Shift otomatik şanzıman sayesinde akıcı ve kusursuz bir sürüş sunuyor.

Ford Edge’de konfor ve güvenlik de maksimum seviyede.
Standart donanımda yer alan Ford’un akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi (AWD), ıslak ve kaygan zeminlerde bile ön ve arka tekerlekler arasındaki gücün dağılımını kusursuz şekilde sağlıyor.
Sürüşe Duyarlı Direksiyon, aracın hızına göre direksiyon hassasiyetini ayarlayarak dönüşü kolaylaştırıyor. 180° görüş sağlayan ön kamera ile kör noktalar en aza düşürülüyor. Çarpışma önleme yardımcısı, aracın yoluna çıkabilecek nesneleri tanıyarak sürücüyü uyarıyor ve olası kazalar için artırılmış güvenlik önemi sunuyor.

Aktif Gürültü Kontrol Sistemi ise kabin içindeki istenmeyen gürültüyü yok ediyor. Bir kontrol ünitesi, sohbet veya müzik gibi sesleri işitmek istemediğiniz seslerden ayırıyor. İnsan kulağının algılayamayacağı bir “beyaz gürültü” üreterek, yola konsantre olmanızı sağlıyor.
Edge, yolda özgün ve saygın bir duruş sergileyerek Ford’un SUV stratejisinin öncüsü oluyor.

Avrupa pick-up lideri Ranger ile Ford Bir Başka

Büyüyen SUV segmenti, kendi içerisinde de çeşitlenerek alternatifler oluşturmaya devam ederken, SUV konforundaki pick-up’lar, kentte yaşayan ancak arazi kullanımı da talep eden müşterilerin ilgisini çekiyor. Avrupa’nın en çok satan pick-up modeli olan Yeni Ranger, geçtiğimiz Mayıs ayında Ford müşterileriyle buluştu. Yeni Ranger, heybetli görünümünün yanı sıra sınıfının öncüsü dayanıklılık, güvenlik özellikleri ve ileri teknolojileri ile büyük beğeni kazandı. 6 ay içerisinde yaklaşık 1.000 adetlik satış ile Türkiye pazarında da önemli oyuncular arasında yerini aldı.

Vignale ile ulaşılabilir modern lüks ile Ford Bir Başka

Vignale, bir araçtan ziyade farklı bir deneyimi ifade ediyor. Yüksek kalite ve kişiye özel üst seviye donanım talep eden müşterilere yönelik olarak ortaya çıkan Vignale, Ford’dan hep daha fazlasını bekleyen müşterileri için sofistike bir seçenek oluşturdu. Vignale’yi ulaşılabilir modern lüks olarak yorumlayan Ford, bu modern ve güçlü görünümü Mondeo modeli ile müşterilerinin beğenisine sundu. Ford, üst segment müşteri deneyimi yaklaşımını temsil eden Vignale ile üst segment ürün portföyünü de genişletti.
Ford Vignale modelleri, yalnızca bir tasarım veya donanım paketinin adı olmanın ötesinde bir anlam taşıyor. Çağdaş tasarımı, özenli işçiliği ve seçkin teknik özellikleri, günümüzün en ileri teknolojisiyle bütünleştiren ayrıcalıklı bir müşteri deneyimi vaat ediyor.
Benzersiz dış ve iç tasarım dokunuşları, birinci sınıf işçilik, yeni nesil SYNC3 gibi özel donanımlar ve teknolojileri bir arada sunarak; kullanıcılara üst sınıf hissini başarılı bir şekilde yansıtıyor.

 

https://youtu.be/j0qPLRitask

Ford 

Murat Öztürk 8.Etap Test – 2017 Ford Mustang