Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Forrester, Trend Micro’nun Vision One platformunu en başarılı XDR çözümü olarak seçti

Trend Micro’nun Genişletilmiş Tespit ve Müdahale (XDR) çözümü Vision One, bağımsız araştırma ve danışmanlık şirketi Forrester tarafından yapılan değerlendirmede on dört tedarikçi arasında en yüksek puanı alarak ilk sırada yer aldı.

Forrester, Trend Micro’nun Vision One platformunu en başarılı XDR çözümü olarak seçti

Trend Micro’nun Genişletilmiş Tespit ve Müdahale (XDR) çözümü Vision One, bağımsız araştırma ve danışmanlık şirketi Forrester tarafından yapılan değerlendirmede on dört tedarikçi arasında en yüksek puanı alarak ilk sırada yer aldı.

Küresel siber güvenlik lideri Trend Micro Incorporated, Trend Micro Vision One platformunun başarısını teyit eden bir gelişmeyi duyurdu. 2021 yılının dördüncü çeyreğine ait değerlendirmeleri içeren “The Forrester New Wave™: Genişletilmiş Tespit ve Müdahale (XDR) Tedarikçileri” isimli raporda Trend Micro, kendi kategorisinde en yüksek puanı alarak bağımsız araştırma ve danışmanlık şirketi Forrester tarafından belirlenen iki lider şirketten biri oldu.

Forrester New Wave™ raporunun tamamını okumak için lütfen şu adresi ziyaret ediniz.

Raporda adı geçen platform kullanıcısı şirketler, Trend Micro’nun XDR çözümünün, güvenlik altyapısında tam görünürlük sağlama yeteneklerinin olağandışı ve çok etkili olduğunu düşünüyor. Forrester raporuna göre bu çözüm, sağlam ve kullanımı kolay bir güvenlik paketine ihtiyaç duyan tüm şirketler için ideal. Trend Micro Vision One, geleneksel güvenlik araçlarının çapraz telemetri entegrasyonunu ve iyi bir müşteri hizmetleri deneyimi sağlamak isteyen işletmelerin hayatını kolaylaştırıyor.

Trend Micro Türkiye Ülke Müdürü Hasan Gültekin “Günümüzün güvenlik analistleri, kritik tehditleri belirlemek ve saldırılardan kaynaklanan kalıcı hasarı sınırlamak için son derece zorlu bir dizi sorumluluk almak durumundalar. Yine de önemli görünürlük problemlerinin ve aşırı uyarı yükünün son derece yaygın olduğunu görüyoruz. Trend Micro olarak bu zorlukları göz önünde bulundurarak tek bir tümleşik platform oluşturduk. Bu platform ile Forrester’ın bağımsız analizinin bizi lider olarak konumlandırdığını görmekten dolayı çok mutluyuz” dedi.

Raporda ayrıca, Trend Micro’nun platformun güvenlik konusundaki etkinliğine güvenen sadık müşterileri olduğu belirtiliyor ve şirketin kazandığı başarının anahtarı olarak bu konuda belirlediği yol haritasındaki şeffaflık ve aldığı müşteri desteği gösteriliyor.

Forrester, değerlendirdiği on dört tedarikçi arasından Trend Micro’ya söz konusu on kriterden aşağıdaki yedisi için çok daha farklı puanlar verdi.

  • Görünürlük
  • Tespit
  • Araştırma
  • Ürün mimarisi
  • Tehdit avcılığı
  • Ürün güvenliği
  • Ürün vizyonu

Forrester, yıl içinde yayımladığı farklı “The New Wave” raporlarında da Vision One platformunu oluşturan Trend Micro ürünlerinin başarısını takdir eden değerlendirmeler sundu.  Analist firma, 2021 yılı ikinci çeyreğe ait The Forrester Wave™: kurumsal E-posta Güvenliği ve yine aynı döneme ait değerlendirmeleri kapsayan The Forrester Wave™: Hizmet Olarak Uç Nokta Güvenlik Yazılımı raporlarında Trend Micro’yu lider olarak konumlandırdı. Forrester tarafından gerçekleştirilen Total Economic Impact™ isimli bir diğer çalışmada ise, Trend Micro Cloud One’ın üç yıl içinde %188’e varan maliyet tasarrufu sunduğunu ortaya konuldu.

Trend Micro Vision One, e-posta, uç nokta, sunucu, bulut iş yükleri ve ağları birbirine bağlama konusundaki yetenekleri ile diğer tüm XDR çözümlerinin veya eski EDR çözümlerinin ötesine geçiyor. Platform, verileri Trend Micro’nun küresel tehdit istihbaratıyla ilişkilendirmek için güçlü bir güvenlik analitiği kullanıyor. Bunun sonucunda, yüksek güvenlik açıkları tek bir merkezden, daha erken tespit ediliyor. Bu da işletmeler için daha az risk anlamına geliyor.

Üçüncü taraf Güvenlik Bilgileri ve Olay Yönetimi (SIEM) ve Güvenlik Düzenleme, Otomasyon ve Yanıt (SOAR) araçlarının yanı sıra, Azure Active Directory entegrasyonları da müşterilere sunulan değeri en üst noktaya taşıyor.

Sahip olduğu geniş ürün yelpazesi ile endüstri lideri olan Trend Micro, sunduğu çözümlerde e-posta, uç nokta, sunucular, bulut iş yükleri, ağ ve daha fazlasıyla ilgili derin ürün ve etki alanı bilgisinden de faydalanarak hazırladığı XDR çözümüyle diğer tedarikçilerin önüne geçmeyi başarıyor.