Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Fortinet, Bulut Güvenlik Hizmetlerinin Entegrasyonunu Microsoft Azure ile Büyütüyor

Fortinet Gelişmiş Koruma Sunmak için Bulut Güvenlik Hizmetlerinin Entegrasyonunu Microsoft Azure ile Büyütüyor

Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet (NASDAQ: FTNT), Fortinet Security Fabric’in dinamik bulut hizmetlerinin Microsoft Azure ile büyüdüğünü duyurdu. Fortinet, bu yeni gelişmeyle müşterilerinin Microsoft Azure üzerinde bulut iş yüklerine bağlanmanın, onları yönetmenin ve korumanın daha kolay bir yolunu sunuyor.

Azure’u tercih eden kurumlar, güvenlikten ödün vermeden genel bulutun sunduğu avantajlardan faydalanmak istiyor. Microsoft Azure altyapısını emniyete alıyor ve kullanıcıları ayırıyor. Ancak kendi bulut yapılandırmalarının güvenliğinden yine müşteriler sorumlu. Fortinet de Azure’u güven içinde kullanan müşterilerinin tutarlı bir operasyonel modeli işletirken ve riskleri yönetirken buluttaki herhangi bir uygulamayı hizmete almalarını sağlıyor. Fortinet Security Fabric’in dinamik bulut çözümleri, Azure kullanıcılarının bulut iş yüklerine bağlanmalarını ve onları korumalarını sağlamanın yanında buluttan elde edilen güvenlik özelliklerini de sunuyor.

Fortinet Bölge Teknoloji Direktörü Melih Kırkgöz konuyla ilgili;

“Fortinet olarak dinamik bulut güvenlik hizmetlerimizle müşterilerimizin bulutlarını korumalarına, kullanmalarına ve ulaşmalarına yardımcı oluyoruz. Microsoft Azure’u kullanarak müşterilerimizin hizmete aldıkları bulutta ve kendi binalarındaki altyapılarında geniş çaplı bir korumayı uygulamalarını sağlıyoruz. Bu duyurumuz, genişleyen dijital saldırı zemininde uçtan uca güvenlik sunmak için oluşturduğumuz işbirliğini güçlendiriyor” dedi.

Dinamik bulut güvenlik çözümlerini sunuyor

Fortinet ve Microsoft, ortak müşterilerinin güvenlikten ödün vermeden bulut ortamlarının sunduğu avantajlardan faydalanmalarını sağlıyor.

Duyuruda öne çıkan başlıklar şu şekilde.

  • FortiGate Güvenli SD-WAN, müşterilerinin deneyim kalitesini ve güvenliğini yükselterek bulutla aralarındaki özel bağlantıyı hızlandırmak (cloud-on-ramp) için Azure Sanal WAN’a entegre oluyor. Bu entegrasyon, Azure Sanal WAN’ı kullanan Fortinet’in Güvenli SD-WAN hizmetleriyle olan bağlantıyı basitleştiren ürün entegrasyonu ve otomasyonuyla gerçekleşiyor. Aynı zamanda Azure Sanal WAN’a bağlı şubelerin oluşturulmasını veya kapatılmasını otomatikleştirmenin yanında ofisler ve bölgeler arasında bağlantılı bulutların merkezi bir şekilde yönetilmesini sağlıyor. FortiGate Güvenli SD-WAN’ın Azure Sanal WAN ile entegrasyonu, uygulamalarına Azure üzerinden erişen müşterilere, şubelerinde en uygun performansı ve güvenliği sunuyor.
  • Fortinet FortiCWP‘nin Azure ile entegrasyonu, müşterilerine bulut iş yüklerinin aktiviteleri ve yapılandırmaları üzerinde artırılmış görünürlüğün yanında Microsoft Azure bloblarında depolanan verinin derin analizini yapma imkanı sunuyor. Azure entegrasyonu ve FortiGuard temelli tehdit istihbaratından avantaj kazanan müşteriler, bulut iş yükleriyle ilgili kapsamlı ve en güncel tehdit bilgisine sahip oluyor. FortiCWP, bulutta çalışarak ve bulut sağlayıcılarının API’larından avantaj kazanarak tüm bulut bölgeleri içinde kapsamlı bir görüş sunuyor. Böylece müşteriler tehditleri tespit edebiliyor ve riskleri azaltmak için gerekli korumayı anında hizmete alabiliyor.
  • Fortinet aynı zamanda Microsoft Azure Market’ten Hizmet olarak FortiWeb Cloud WAF’ı sunuyor. Web uygulamalarını koruyan kurumlar operasyonel yük ile güvenlik verimliliği arasında denge kurmakta zorlanıyor. Hizmet olarak FortiWeb WAF; koruma kaynaklarının tedarikini otomatikleştirirken ve güvenlik ilkelerinin ince ayarlarını yaparken; ilgili yapılandırma parametrelerini açığa çıkararak ideal kombinasyonu sunuyor. Müşteriler artık Fortinet’in WAF çözümünü hemen çalıştırabiliyor ve Hizmet olarak Yazılım (SaaS) çözümünün otomatik olarak kaynakları Azure’un marketi üzerinden tedarik etmesini sağlıyor. Fortinet’in WAF SaaS çözümü; aynı zamanda yöneticilerin belirli web uygulama güvenlik becerilerine sahip olma zorunluluğunu ortadan kaldırarak; uygulamaların çok daha kısa sürede hizmete alınmasını sağlıyor. Markette halihazırda erişime açık olan diğer ürünler arasında Azure için; FortiGate VM Next-Generation Firewall, FortiWeb VM, FortiMail VM, FortiManager, FortiAnalyzer ve FortiSandbox yer alıyor.

Teknoloji ayak izlerinin ayrıştırdığı ve genişlettiği uygulamalarını kurmak veya taşımak için Azure’u benimseyen şirket sayısı artıyor. Kurumlar da bu sırada saldırı zeminini ve riskini artırıyor. Bu riskleri en aza indirmek, iş yüklerini ve uygulamalarını doğru bir şekilde korumak için kurumların kendilerini güvenli bir şekilde buluta bağlaması gerekiyor. Bu işlem de kolayca ve kusursuzca yönetilen web uygulamaları ve bulut platformları için bulut güvenliğini uygulayarak gerçekleştirilebiliyor.

Fabric-Ready programıyla sıkılaştırılmış entegrasyon

Fortinet Security Fabric’in dinamik bulut güvenlik çözüm seti; Azure müşterilerinin bu sorununa çözüm bulabilmesi için entegre güvenlik çözümlerinden oluşan geniş bir portföy sunuyor. Fortinet Security Fabric on Azure’u uygulayan müşteriler; bina içinde ve hibrit bulut ortamlarından oluşan dinamik bulutlarda kusursuzca kullanılabilen güvenlik çözümlerini tamamen entegre edebiliyor.
Fortinet’in Microsoft ürünleriyle entegre olan birçok Security Fabric ürünü bulunuyor.

Bu ürünler arasında yukarda Azure’un adının geçtiği kapsamlı çözümlerin yanı sıra; Microsoft InTune ve SCCM ile FortiNAC entegrasyonu ve Microsoft 365 ile FortiMail entegrasyonu yer alıyor. Fortinet ve Fabric-Ready iş ortağı Microsoft, çözümlerini entegre ederek müşterilerine önceden doğrulanmış uçtan uca güvenlik çözümleriyle sistem entegrasyonunda, hizmete alımında, operasyonlarında ve desteğinde zaman, maliyet ve kaynak tasarrufu sağlıyor.