TeknoTalk

Fortinet, Bulut Güvenlik Hizmetlerinin Entegrasyonunu Microsoft Azure ile Büyütüyor

Fortinet Gelişmiş Koruma Sunmak için Bulut Güvenlik Hizmetlerinin Entegrasyonunu Microsoft Azure ile Büyütüyor

Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet (NASDAQ: FTNT), Fortinet Security Fabric’in dinamik bulut hizmetlerinin Microsoft Azure ile büyüdüğünü duyurdu. Fortinet, bu yeni gelişmeyle müşterilerinin Microsoft Azure üzerinde bulut iş yüklerine bağlanmanın, onları yönetmenin ve korumanın daha kolay bir yolunu sunuyor.

Azure’u tercih eden kurumlar, güvenlikten ödün vermeden genel bulutun sunduğu avantajlardan faydalanmak istiyor. Microsoft Azure altyapısını emniyete alıyor ve kullanıcıları ayırıyor. Ancak kendi bulut yapılandırmalarının güvenliğinden yine müşteriler sorumlu. Fortinet de Azure’u güven içinde kullanan müşterilerinin tutarlı bir operasyonel modeli işletirken ve riskleri yönetirken buluttaki herhangi bir uygulamayı hizmete almalarını sağlıyor. Fortinet Security Fabric’in dinamik bulut çözümleri, Azure kullanıcılarının bulut iş yüklerine bağlanmalarını ve onları korumalarını sağlamanın yanında buluttan elde edilen güvenlik özelliklerini de sunuyor.

Fortinet Bölge Teknoloji Direktörü Melih Kırkgöz konuyla ilgili;

“Fortinet olarak dinamik bulut güvenlik hizmetlerimizle müşterilerimizin bulutlarını korumalarına, kullanmalarına ve ulaşmalarına yardımcı oluyoruz. Microsoft Azure’u kullanarak müşterilerimizin hizmete aldıkları bulutta ve kendi binalarındaki altyapılarında geniş çaplı bir korumayı uygulamalarını sağlıyoruz. Bu duyurumuz, genişleyen dijital saldırı zemininde uçtan uca güvenlik sunmak için oluşturduğumuz işbirliğini güçlendiriyor” dedi.

Dinamik bulut güvenlik çözümlerini sunuyor

Fortinet ve Microsoft, ortak müşterilerinin güvenlikten ödün vermeden bulut ortamlarının sunduğu avantajlardan faydalanmalarını sağlıyor.

Duyuruda öne çıkan başlıklar şu şekilde.

Teknoloji ayak izlerinin ayrıştırdığı ve genişlettiği uygulamalarını kurmak veya taşımak için Azure’u benimseyen şirket sayısı artıyor. Kurumlar da bu sırada saldırı zeminini ve riskini artırıyor. Bu riskleri en aza indirmek, iş yüklerini ve uygulamalarını doğru bir şekilde korumak için kurumların kendilerini güvenli bir şekilde buluta bağlaması gerekiyor. Bu işlem de kolayca ve kusursuzca yönetilen web uygulamaları ve bulut platformları için bulut güvenliğini uygulayarak gerçekleştirilebiliyor.

Fabric-Ready programıyla sıkılaştırılmış entegrasyon

Fortinet Security Fabric’in dinamik bulut güvenlik çözüm seti; Azure müşterilerinin bu sorununa çözüm bulabilmesi için entegre güvenlik çözümlerinden oluşan geniş bir portföy sunuyor. Fortinet Security Fabric on Azure’u uygulayan müşteriler; bina içinde ve hibrit bulut ortamlarından oluşan dinamik bulutlarda kusursuzca kullanılabilen güvenlik çözümlerini tamamen entegre edebiliyor.
Fortinet’in Microsoft ürünleriyle entegre olan birçok Security Fabric ürünü bulunuyor.

Bu ürünler arasında yukarda Azure’un adının geçtiği kapsamlı çözümlerin yanı sıra; Microsoft InTune ve SCCM ile FortiNAC entegrasyonu ve Microsoft 365 ile FortiMail entegrasyonu yer alıyor. Fortinet ve Fabric-Ready iş ortağı Microsoft, çözümlerini entegre ederek müşterilerine önceden doğrulanmış uçtan uca güvenlik çözümleriyle sistem entegrasyonunda, hizmete alımında, operasyonlarında ve desteğinde zaman, maliyet ve kaynak tasarrufu sağlıyor.

 

Exit mobile version