Sosyal Medya

Donanım

Fortinet’ten FortiGate Rugged 70G with 5G Dual Modem

Fortinet, operasyonel teknolojileri güvenli bir şekilde birbirine bağlamak ve korumak için 5G Çift Modem, Yapay Zeka Destekli Güvenlik ve Sıfır Güven Yaklaşımını bir araya getiriyor.

Fortinet’ten FortiGate Rugged 70G with 5G Dual Modem

Fortinet, operasyonel teknolojileri güvenli bir şekilde birbirine bağlamak ve korumak için 5G Çift Modem, Yapay Zeka Destekli Güvenlik ve Sıfır Güven Yaklaşımını bir araya getiriyor.

5G Çift Modemli FortiGate Rugged 70G, endüstriyel ortamlar ve uzak ATM’ler için ideal olan sağlamlaştırılmış, kompakt form faktöründe sektör lideri güvenli ağ özellikleri sunuyor.

Ağ ve güvenliğin yakınsamasına öncülük eden küresel siber güvenlik lideri Fortinetoperasyonel teknoloji (OT) ortamlarına gelişmiş güvenli ağ yetenekleri ve 5G bağlantısı sunmak için özel olarak tasarlanan yeni kompakt, sağlamlaştırılmış cihazını duyurdu. En yeni, beşinci nesil Fortinet Güvenlik İşlem Birimi (SP5) ile desteklenen FortiGate Rugged 70G with 5G Dual Modem, bankacılık sektöründeki tam hizmetli uzak ATM’ler de dahil olmak üzere zorlu ve mesafeli ortamlardaki çeşitli kullanım durumlarını çözmek için benzersiz ağ performansı, son teknoloji FortiGuard Yapay Zeka Destekli Güvenlik Hizmetleri ve 5G çift modem aracılığıyla yüksek kullanılabilirlik sağlıyor.

Fortinet Pazarlama Müdürü ve Ürün Stratejisi Başkan Yardımcısı John Maddison, “Çeşitli dikey sektörlerdeki kuruluşlar, uzak konumlarda ve zorlu ortamlarda hızlı, güvenilir ve güvenli bir ağ mimarisine giderek daha fazla ihtiyaç duyuyor. Ne yazık ki, bu tür ağları çevrimiçi hale getirmek genellikle karmaşık ve maliyetli olabiliyor. 5G çift modem, yapay zeka destekli güvenlik ve sıfır güven özellikleri ile en yeni FortiGate’imiz, en zorlu ortamlara dayanacak şekilde üretilmiş tek ve güçlü bir cihazda en son güvenli ağ inovasyonlarını sunuyor. Müşterilerimiz FortiGate Rugged 70G with 5G Dual Modem’i kullanarak güvenli ve basitleştirilmiş altyapı, gelişmiş iş verimliliği ve maliyet tasarrufu ile en uzak ve ulaşılması zor yerlerde bile mükemmel bir kullanıcı deneyimi elde edebiliyorlar” dedi.

Uzak konumları birbirine bağlama ve koruma

Ağlar, yüksek oranda kullanılabilir kalırken büyük miktarda hassas trafik ve veriyi desteklemesi ve koruması gereken yeni, uzak konumlara doğru genişliyor. Geçmişte, şirketler bu konumlardaki bireysel ağ, güvenlik ve bağlantı ihtiyaçlarını karşılamak için çok sayıda noktasal ürün kullanırdı. Ancak bu durum karmaşık, kötü performans gösteren, yönetimi maliyetli ve güvenliği zor bir altyapı yaratıyor. Çözüm ise uzak OT ortamlarındaki tüm ağ, güvenlik ve bağlantı ihtiyaçlarını karşılayan tek bir cihaz.

OT için son teknoloji ağ, güvenlik ve 5G bağlantısı

FortiGate Rugged 70G with 5G Dual Modem, Fortinet’in dayanıklı yeni nesil güvenlik duvarı (NGFW) portföyüne ilk kez 5G bağlantısını getiriyor. Bu sayede cihaz, kurumsal düzeyde tehdit korumasını SD-WAN ve sıfır güven ağ erişimi gibi yüksek performanslı ağ yetenekleriyle birleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda yüksek kullanılabilirlik sağlamak için endüstri lideri kablosuz WAN işlevselliği de sunuyor.

Temel özellikler şöyle sıralanıyor:

  • Kritik uygulamalar için yüksek kullanılabilirlik ve gelişmiş bağlantı sağlamak için kesintisiz, güvenilir ve hızlı iletişim sağlayan 5G çift modem.
  • En yeni, beşinci nesil Fortinet Güvenlik İşleme Birimi (SP5) tarafından desteklenen, 8 Gbps güvenlik duvarı çıkışı ve 7 Gbps IPSec VPN çıkışı dahil olmak üzere benzersiz güvenli ağ performansı.
  • Aşırı sıcaklık, nem, şok ve titreşim gibi zorlu koşullara dayanabilen fansız, sağlamlaştırılmış tasarıma sahip kompakt form faktörü.
  • Kritik verileri sofistike tehditlerden korumak için FortiGuard Yapay Zeka Destekli Güvenlik Hizmetleri ile sektör lideri, yapay zeka destekli güvenlik.

Bankacılıkta bir sonraki evrim

FortiGate Rugged 70G with 5G Dual Modem’in başlıca kullanım alanlarından biri, genellikle stadyumlar, alışveriş merkezleri veya dış mekanlar gibi zorlu ortamlara kurulan uzak ATM’lerin dağıtımı ve yönetimi. Cihaz, uzak ATM’leri kurmak, güvenliğini sağlamak ve yönetmek için gereken ağ işlevselliğini (dinamik bağlantı için SD-WAN, ağ erişim kontrolü ve ZTNA uygulama ağ geçidi), türünün en iyisi güvenliği (uçtan uca şifreleme ve gömülü tehdit istihbaratı) ve yüksek kullanılabilirliği (5G çift modem) sağlıyor. Ayrıca sağlamlaştırılmış form faktörü, aşırı sıcak veya soğuk ATM’lerin dayanıklılık gereksinimlerini karşılıyor.
Bu tek ve güçlü cihaz sayesinde bankacılık sektörü uzak ATM ağlarını geliştirebiliyor, binlerce lokasyonda sorunsuz bir şekilde ölçeklendirebiliyor ve minimum altyapı yatırımıyla yeni hizmetleri kolayca devreye alabiliyor.

IDC Güvenlik ve Emniyetten sorumlu Araştırma Müdürü Pete Finalle, “Uzak lokasyonlar ve zorlu ortamlar kurumlar için giderek daha önemli hale geliyor. Ancak bağlantı ve güvenlik için önemli teknik ve bütçesel zorluklar ortaya çıkıyor. Fortinet, ağ iletişimi ve zengin özelliklere sahip güvenliği zorlu koşullara dayanacak şekilde üretilmiş tek bir cihazda birleştirme konusundaki uzmanlığı sayesinde bu uygulamalar için çok uygun. Ayrıca, uzak konumlar için yedekli bağlantı sağlayarak kullanılabilirlik ve kesintisiz hizmet sağlayan 5G çift modemin eklenmesi de öne çıkan bir özellik” dedi.

Ek kaynaklar