Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Fortinet Gartner’ın Raporunda Ağ Güvenliği ve LAN Kenarını Birleştiren Tek Şirket!

Fortinet Gartner’ın Bu Yılki Kablolu ve Kablosuz LAN Erişim Altyapısı Magic Quadrant Raporu’nda Vizyoner Olarak Duyuruldu

Fortinet, Ağ Güvenliğini ve LAN Kenarını Birleştiren Tek Şirket Olarak Öne Çıkıyor

Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet®, Gartner’ın 2020 yılı Kablolu ve Kablosuz LAN Erişim Altyapısı Magic Quadrant Raporu’nda Vizyoner kategorisinde yer aldığını duyurdu.

  • Gartner, raporun Vizyonerler kategorisinde yer alan sağlayıcıları “pazara farklı bir yaklaşım sunmak için ürünlerine yeni özellikler ekleme becerisini gösterebilenler” olarak tanımlıyor. “Vizyoner bir şirketin, kendi içinde bir veya daha fazla erişim katman teknolojileri (güvenlik, yönetim veya operasyonel verimlilik gibi) alanında yenilenmiş olması gerekiyor. Şirketin tüm erişim katmanındaki fonksiyonlarını farklılaştırabilme yeteneği, rapordaki konumunu etkiliyor.”
  • Fortinet, yer aldığı konumun ve yenilikçi mirasının arkasında altyapı pazarına farklı ve özel bir yaklaşım sunan Güvenlikten güç alan Ağ stratejisinin olduğunu düşünüyor.
  • Fortinet’in kablolu ve kablosuz ağlarda sunduğu Güvenlikten güç alan Ağ yaklaşımı, şirketlere birçok özelliğe sahip olan, eklenti yerine temelinde koruma barındıran ve BT ekiplerinin uzun vadeli toplam sahip olma maliyeti hedefleriyle en iyi uyumu yakalayabilmek için özellik sayısını ekstra lisanslama gerektirmeden artıran hizmetler sunmasını sağlıyor.

Fortinet’in vizyonunda aşağıdaki temel ilkeler yer alıyor:

  • Azalan Maliyet:  Fortinet LAN Kenar çözümleri, herhangi bir lisansa ihtiyaç duymadan özellikleri FortiGate Yeni Nesil Güvenlik Duvarları‘na ekleyerek toplam sahip olma maliyetini azaltıyor ve aynı özelliğin iki üründe de olmasının önüne geçiyor.
  • Kolaylaştırılmış Yönetim: Fortinet LAN Kenar çözümleri, LAN ve ağ güvenliği için tek bir yönetim platformu sunarak yönetimi kolaylaştırıyor. Ağın çeşitli alanlarını yönetmek için tek bir konum sunarak BT döngüleri de en aza indiriliyor.
  • Azalan Karmaşıklık: Fortinet LAN Kenar çözümleri, LAN yönetimini ve ağ fonksiyonlarını FortiGate Yeni Nesil Güvenlik Duvarları’yla merkezileştirerek karmaşıklığı azaltıyor. Karmaşık LAN ağına tek bir noktadan bakma imkanı, istenmeyen aksaklıkları düşünmeden daha kolay bir yönetim sunuyor.

Fortinet’in yaklaşımı, FortiGate Yeni Nesil Güvenlik Duvarı’nın özelliklerinden faydalanan LAN kenarını özel bir şekilde sunmasını sağlıyor. Bu kapsamda şirketler, yönetimi, hizmete almayı ve gözetimi kolaylaştıran birleşik görünürlük ve merkezi yönetim sunuyor.

Fortinet, Müşterilerinin En Büyük LAN Güçlüklerini Çözüyor

Fortinet Gartner Peer Insights Kablolu ve Kablosuz LAN Erişim Altyapısı Müşterilerin Tercihi listesinde 3 yıl üst üste yer aldı. Gartner’ın bu yılki Müşterilerin Tercihi, doğrulanmış son kullanıcı profesyonellerin sağlayıcıları sıralamasıyla oluşturuldu. Sıralama oluşturulurken son kullanıcı değerlendirme sayısı ve sağlayıcının genel kullanıcı derecesi göz önünde bulunduruldu. Fortinet’e göre müşteriler gelen bu ek doğrulama, şirketin LAN Kenarında sunduğu kolay, güvenli ve ölçeklenebilir yaklaşımın müşterileriyle uyumlu olduğunu gösteriyor. Güvenlikten güç alan Ağ gücünü ve sektör öncüsü FortiGate Yeni Nesil Güvenlik Duvarları’nı geliştiren Fortinet, yerleşkeleri, şubeleri ve uzaktan çalışanları kapsayan tüm hizmete alımların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ölçeklenebilen bir LAN Kenar çözümü sunuyor.

  • Yerleşke Ağları: Fortinet’in LAN Kenar çözümü, tek ve birleşik bir yapılandırma imkanıyla hata ihtimalini azaltmanın yanında ağ ve güvenlik için günlük yönetim özelliği sunuyor. Güvenlikten güç alan Ağ, Yönetim ve güvenlik özelliklerini entegre ederken ek çözüm ihtiyacını ortadan kaldırıyor.
  • SD Şube: LAN Kenarındaki Güvenlikten güç alan Ağ yaklaşımı, şube ağındaki üç ana bileşenin (SD-WAN, Güvenlik Duvarı/Güvenlik ve ağ katman) tüm şubeler için tek bir standart platformda birleşmesini sağlıyor. Böylece farklı noktalardaki noktaların gözetimi ve yönetimi, her bir konum için tek ve birleşik bir çözümle kolaylaşıyor.
  • Uzaktan Çalışanlar: Fortinet’in LAN Kenarındaki Güvenlikten güç alan Ağ yaklaşımı, uzaktaki kablosuz Erişim Noktalarında da çalışıyor. Ana merkezde merkezi bir FortiGate’ten faydalanarak BT ekipleri için yapılandırma ve yönetim karmaşıklğını azaltırken uzaktan çalışan kullanıcıların da ofisteki gibi bir deneyime sahip olmasını sağlıyor.

Fortinet Ürünler Kıdemli Başkan yardımcısı ve CMO’su John Maddison, konuyla ilgili şunları söylüyor;

“LAN Kenar bağlantısı, dijital inovasyonun temelini atıyor ancak karmaşıklığı sebebiyle desteklemek ve korumak genellikle zor oluyor. Fortinet teknolojisi, kurumların ağ altyapılarını ve güvenlik mimarilerini birbiriyle entegre ederek yönetimini kolaylaştırıyor ve güvenliğini artırıyor. Fortinet olarak Güvenlikten güç alan Ağ yaklaşımımızı uygulama becerimiz sayesinde müşterilerimize kolaylaştırılmış, güvenli, hızlandırılmış ağ ve kullanıcı deneyimi sunabiliyoruz. Dahası, Güvenlikten güç alan Ağ yaklaşımımız sayesinde Gartner’ın bu yılki Kablolu ve Kablosuz LAN Erişim Altyapısı Magic Quadrant Raporu’nun Vizyoner kategorisinde yer alan iki şirketten birisi olduk.”