TeknoTalk

Fortinet ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Fortinet ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Fortinet 2021 yılında sürdürülebilirlik odağıyla yapılan değerlendirmelerin ardından; güvenli internet için inovasyon yapmak, çevreye saygı, kapsayıcı siber güvenlik iş gücünü büyütmek ve sorumluluk duygusuyla çalışmayı teşvik etmek üzere dört ana alan belirledi.

Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde küresel bir lider olan Fortinet, şirketin sürdürülebilirlik stratejik çerçevesini, girişimlerini ve temel performans metriklerini detaylandıran ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıkladı. Şirket, kaydettiği ilerlemelere dair güncellemeleri yıllık bazda paylaşmayı planlıyor.

Fortinet Küresel Sürdürülebilirlik ve KSS Başkanı Barbara Maigret,

 “Fortinet’te, sürdürülebilirliği iş modelimizin ayrılmaz bir parçası haline getirmenin öneminin bilincindeyiz. 2021, stratejimizi tanımladığımız ve şirketin orta ve uzun vadeli yolculuğunu planladığımız bir yıl oldu. İlk sürdürülebilirlik raporumuzla hem daha şeffaf olmayı hem de müşteriler, ortaklar, çalışanlar, tedarikçiler, hissedarlar dahil olmak üzere tüm paydaşlarımızın kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımımızı daha iyi anlamalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Böylece daha sürdürülebilir bir dünya ve daha güvenli internet hedefine öncülük etmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Fortinet ayrıca faaliyetleri ve paydaşlarını merkeze alan Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) konularını belirlemek ve önceliklendirmek için 2021 yılında bir değerlendirme yaptı. Bu değerlendirmenin ardından Fortinet, dört ana etki alanı tanımladı:

Fortinet’in Sürdürülebilirlik Raporu, Küresel Raporlama Girişimi (GRI) Standartları, Sürdürülebilirlik Hesap Verebilirlik Standartları Kurulu (SASB) Standartları ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (BM SKH’leri) konularına atıfta bulunuyor.  Rapor; topluma yönelik siber güvenlik riskleri; bilgi güvenliği ve gizliliği; ürünlerin çevresel etkileri; çevre yönetimi ve iklim değişikliğinin etkileri; çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık;  siber güvenlik becerileri açığı;  iş ahlakı ve sorumlu ürün kullanımı gibi sekiz öncelikli konu hakkında ayrıntılı bilgi ve metrikler sunuyor.

Exit mobile version