Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Fortinet, Security Fabric temelli yeni FortiOS 7.2’yi duyurdu!

Fortinet, yeni FortiOS özellikleriyle ağ yakınsaması ve güvenliğin evrimine öncülük ediyor

Yeni özellikler, SD-WAN, ZTNA, SWG, NGFW ve benzer çözümleri daha da bütünleştirmek için ağ iletişimi ve güvenliği bir araya getiriyor.

Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri olan Fortinet®, bugün amiral gemisi işletim sistemindeki en son yükseltmeleri ve Fortinet Security Fabric’in temeli olan FortiOS 7.2’nin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. 300’den fazla yeni özellik ile Fortinet, kurumların tüm altyapısındaki tehditleri tespit etmek ve önlemek için gereken performans ve ölçekle birlikte ağ sınırların tümünde güvenliği sağlama yeteneğini sergiliyor.

Hibrit Ağlar ve Hızlanan Kurumsal Talepler

Dağıtık bir altyapıyı korurken dijital işleri büyütmek ve ölçeklendirmek her kurum için kritik bir konudur. IDC’nin Kurumsal Ağlar Araştırma Müdürü Brandon Butler’a göre, “Bulut, sınır ve IoT uygulamalarının güvenli, ölçeklenebilir ve verimli kullanımını sağlamanın temeli ağdır. Kritik bilgilere herhangi bir yerden herhangi bir kullanıcı veya cihaz tarafından erişilebilmesi için uygulamaların ve iş akışlarının her sınırda sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayan hibrit ağlar her kurum için gereklidir. Gelişmiş ağ oluşturma ve güvenliğin bir arada yönetimi, dijital hızlanmanın güçlü bir lokomotifi olmuştur.”

FortiOS 7.2 hem yeni AI destekli FortiGuard güvenlik hizmetleri, hem günümüzde mevcut olan tek birleşik ağ ve güvenlik platformunda iyileştirmeler, hem de ağlar, uç noktalar ve bulutlar arasında güvenlik noktası ürünlerinin daha iyi konsolide olmasını sağlıyor.

Bu geliştirmeler, FortiOS’un günümüzün hibrit ağlarının artan bir tehdit ortamı karşısında daha fazla korunmasını sağlarken aynı zamanda kuruluşların dijital ivme elde etmesine yardımcı oluyor.

Yeni yapay zeka destekli FortiGuard Güvenlik Hizmetleri

Fortinet’in zengin FortiGuard Security Services paketi, FortiGuard Labs tarafından destekleniyor ve gerçek zamanlı olarak otomatik ve koordineli güvenlik sağlamak için Fortinet Security Fabric’e entegre edilmiş bulunuyor. FortiGuard hizmetleri, ağlardan, uç noktalardan ve bulutlardan beslenen birleşik veri setleri, zengin bağımsız araştırma ve kapsamlı endüstri iş birliğinden güç alan güvenilir makine öğrenimi ve yapay zeka modelleri tarafından destekleniyor. Fortinet, bilinen ve bilinmeyen tehditleri her zamankinden daha hızlı ve daha etkili bir şekilde durdurmak için çok sayıda yeni geliştirme içeren FortiOS 7.2 ile hizmetlerinin kapsamını genişletiyor.

Yeni hizmetler şunları içeriyor:

  • Inline Sandbox: Bu yenilik, operasyonlar üzerinde minimum etki ile hem bilinen hem de bilinmeyen kötü amaçlı yazılımları durdurmak için geleneksel yöntemleri gerçek zamanlı ağ içi önlemeye dönüştürüyor. Böylece, şüpheli dosyaların ağa girmesine izin verdikten sonra, barındırdıkları kötü amaçlı yazılımları tespit ve takip etmek zorunda kalan çözümlere kıyasla daha iyi fidye yazılımı koruması sağlıyor.
  • Gelişmiş Cihaz Koruması: Bu hizmet, OT ve IoT cihazlarının benzersiz ağ özelliklerini temel alarak onları otomatik olarak keşfedip, bölümlere ayırarak varlık envanterini tutabilmektedir. Uygun politikaları uygulamak ve iyileştirmeyi otomatikleştirmek için de şablon eşleştirmeyi kullanan bu hizmet, NGFW çözümü üzerinden ve LAN Edge’de, korunan varlığa yaklaşanları algılamayı ve karşılık vermeyi sağlayan NAC playbook’ları dahil olmak üzere FortiNAC ile entegrasyon yoluyla sunuluyor.
  • Salgın Tespiti: Yeni tehditlerin otomatik olarak tanınmasına imkan veren anlık uyarı ve tehdit avı kodları aracılığıyla salgın saldırılarına daha hızlı karşılık verilmesi sağlanıyor. Bu sayede SOC ekiplerine daha hızlı algılama ve düzeltme süresi kazandırılmış oluyor.
  • Hizmet olarak SOC: Tüm birinci seviye analizlerinin Fortinet’in küresel uzman ekibine devredilmesi ve SOC ekiplerinin büyük uygulamalara odaklanması sağlanıyor. Bu ekli hizmet, NGFW dağıtımları için sabit bir maliyetle uygun bir şekilde fiyatlandırılıyor.
  • Özel IPS: Finans ve diğer düzenlemeye tabi sistemler için tasarlanan bu çözüm, operasyonları ve uyumluluk uygulamalarını korurken ayrı bir donanımdan NGFW’ye geçişi sağlıyor.
  • Inline CASB: FortiGate NGFW’ler için sunulan bu yeni hizmet, ZTNA trafik denetimi ve ZTNA duruş kontrolünü etkinleştirmek için FortiClient Fabric Agent ile entegre oluyor.

Mevcut hizmetlere yönelik diğer önemli geliştirmeler ise şunları içeriyor:

  • Fabric Derecelendirmesi: Bu hizmet, müşterilerin denetim kontrollerini, kritik güvenlik açıklarının belirlenmesini ve yapılandırma zayıflıklarını dikkate alarak güvenlik duruşunun tasarlanması, uygulanması ve sürekli olarak geliştirilmesinde rehberlik ediyor.
  • Web Güvenliği: AI güdümlü URL, DNS ve video filtreleme hizmetleri, fidye yazılımı, kimlik bilgisi hırsızlığı, kimlik avı ve diğer web kaynaklı saldırılar dahil olmak üzere çeşitli tehditlere yönelik kapsamlı tehdit koruması sağlıyor.

Fortinet’in güvenlik odaklı ağ oluşturma yaklaşımı, tüm ağ sınırlarında modern ağ teknolojileri için benzersiz bir şekilde tasarlandı. Bu iyileştirme güvenli dijital hızlanmayı gerçekleştirmek için yapay zeka destekli güvenlik işlevlerinin yerleşik olmasını sağlıyor. FortiOS 7.2, NGFW, SD-WAN, LAN Edge, 5G, ZTNA ve daha fazlası genelinde ağ iletişimi ve güvenliğin yakınsamasını daha da bütünleştiriyor.

Fortinet Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü John Maddison konuyla ilgili, “Fortinet, müşterilerin ve iş ortaklarının günümüzün dijital pazarında güvenli ve etkin bir şekilde rekabet etmelerini sağlamak, için ağ yakınsaması ve güvenliği bir araya getirmek için sınırları zorlamaya devam ediyor. Ağ oluşturma ve güvenlik artık ayrı stratejiler olarak ele alınamaz. Mevcut ve öngörülebilir gelecek hibrit ağlara işaret ediyor ve bu ağlar ancak özünde güvenlik varsa her sınırı güvence altına alabilen bir hız ve ölçekte adapte olabilecek. FortiOS 7.2 ile Fortinet, birleşik ağ ve güvenlik için yeni endüstri standartlarını belirliyor” dedi.