Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Fotoğrafçılar için Işık Olmazsa Olmaz!

Fotoğrafçılar için Işık Olmazsa Olmaz

Fotoğraf Nedir ?

Yunanca Photos ‘ışık’ ve Graphos ‘çizmek’ sözcüklerinin birleşmesinden oluşan terim ve Optik ve kimyasal süreçleri kullanarak yüzey üzerinde kalıcı görüntü elde etme.
İngilizce ‘Photography’ sözcüğünün karşılığıdır.

Fotoğraf sözcüğü ilk kez İngiliz Sir John F. W. Herschel (1792-1871) tarafından 1840 yılında kullanılmıştır. Sir John, yakın arkadaşı olan İn­giliz bilim adamı William Henry Fox Talbotun (1800-1877) uyguladığı yeni yöntem ile, yüzey üzerinde elde ettiği görüntüye fotoğraf adını vermiştir.

Görüldüğü gibi tanımında yer alan “Işık” fotoğrafın en önemli olmazsa olmazlarından biridir.

Yani hangi coğrafi konumda olursanız olun, bir fotoğrafçı için en önemli konuların başında ışık gelir.

Peki bilmediğiniz bir coğrafya ve konumda ışığın ne şekilde geleceği ve güneşin doğma ve batma zamanını nasıl öğrenebilirsiniz?

İlk defa çekim yapıyorsunuz, bilmediğiniz bu bölgede çalışmak zorundasınız, güneşin doğuş ve batış zamanını bilmek işinize çok yarayacaktır.

Screen Shot 2015-08-11 at 10.38.21

İşte böyle bir durumda uzunca bir giriş yazısının sonunda çekimleriniz için size en ideal ışığı kullanmanızı sağlayacak bir program önereceğiz.

The Photographer’s Ephemeris

Mobil cihazlarınızda da kullanabileceğiniz ve ücretsiz olarak sunulan bu program sayesinde, bulunduğunuz bölgede güneşin ve ayın hangi konumda olduğunu, hangi saatte doğup hangi saate battığını görebileceksiniz, bu bilgilere kolayca ulaşmanızı sağlayacak olan bu program sayesinde, doğru ışığı yakalamak yapacağınız fotoğraf çekimlerinde işinizi mükemmel yapmanıza yardımcı olacaktır.

Ücretli versiyonu 8.99$.

 Fotoğrafçılar için Işık Olmazsa Olmaz!

 

applestoredownloadgoogleplaystore

Teknotalk : B.Karakaş