Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Fujitsu, PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI’i tanıttı!

Fujitsu, yeni Microsoft Azure Stack HCI’yi Hibrit Bulut stratejisine dahil edecek şekilde PRIMEFLEX portföyünü genişletiyor

Fujitsu, hiper bütünleşik ortamlar için özel olarak oluşturulmuş Microsoft Azure Stack HCI için güvenilir bir hızlı yol çözümü başlattı. Hibrit tasarıma göre, önceden test edilmiş yeni PRIMEFLEX altyapısı, kuruluşların şirket içi veri merkezlerini Azure’a sorunsuz bir şekilde bağlamalarını sağlarken; bu yeni ürün Fujitsu’nun tam danışmanlığı ve desteği ile buluta ölçeklendirmenin en hızlı ve en kolay yollarından biri olarak dikkat çekiyor.

Fujitsu, kısa bir süre önce PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI’i tanıttı. Azure Stack HCI işletim sisteminin yeteneklerini kullanmak üzere tasarlanan bu önceden yapılandırılmış donanım ve yazılım çözümü, kuruluşların şirket içi veri merkezlerini modernize etmelerini sağlıyor PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI, bulut tabanlı özellikler ve bulut benzeri yönetim ve sorunsuz hibrit BT ortamlarına izin vermek için Azure hizmetlerine doğrudan yerleşik bir bağlantı sunuyor. Fujitsu’nun PRİMEFLEX serisine en son eklenen ürün, Fujitsu’nun modern, hiper-bütünleşik ortamlar için kapsamlı entegre çözüm yelpazesini daha da genişletiyor.

Microsoft, Azure Stack HCI işletim sistemini abonelik tabanlı lisanslama, genişletilmiş kümeler aracılığıyla olağanüstü durum kurtarma için gelişmiş özellikler ve Kubernetes özellikleriyle müşterilere hibrit buluta kolay bir yol sunmak için özel olarak geliştirdi.

Yeni işletim sistemi; kuruluşların sanallaştırılmış şirket içi uygulamalarını yedekleme ve kurtarma, izleme, kimlik yönetimi ve güvenlik gibi kullanışlı bulut tabanlı hizmetlerle bağlamasına olanak tanıyor. Bu nedenle işletmeler hassas verileri şirket içinde tutarken bulut bilişimden tam olarak yararlanabiliyor.  Azure hizmeti alan müşteriler hibrit iş yüklerini kolayca yönetebiliyor, BT altyapılarını esnek bir şekilde ölçeklendirebiliyor ve maliyetleri azaltabiliyor.

İşletmelerin ölçeklendirmesinin en hızlı yollarından biri bulut

İş ortağı olarak Fujitsu, PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI uygulamanın hızlandırılmasını ve hibrit bulut ortamlarına olanak sağlaması için sunuyor. Bu sağlam, hazır mimari, Azure Stack HCI ile karma altyapıları dağıtmak için gereken tüm donanım ve yazılımları birleştiriyor. Bilgisayar, depolama ve ağ bağlantısı için tam olarak optimize edilmiş ve Microsoft sertifikalı bileşenlerle entegre sistem, geleneksel ve bulut tabanlı iş yüklerini desteklemek için şirket içi ve Azure arasındaki boşluğu mükemmel bir şekilde kapatıyor.

PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI, iki sunucu düğümünden başlıyor ve büyük bir işletmenin ihtiyaçlarına göre ölçeklendirme kapasitesi sunuyor. PRIMEFLEX, şube ve sınır dağıtımları, sanal masaüstü altyapıları (VDI), yüksek performanslı Microsoft SQL sunucuları, kurumsal sanallaştırma ve konteynerli uygulamalar dahil olmak üzere çeşitli kullanımlar için ideal bir seçim ve entegre yüksek kullanılabilirlik, olağanüstü durum kurtarma, güvenlik ve bulut tabanlı yedekleme yetenekleri, güvenilir veri koruması sağlıyor ve iş kesintilerini ortadan kaldırıyor.

Azure servislerini müşterilerine Microsoft Global Sistem Entegratörü ve Bulut Çözüm Sağlayıcısı olarak sunan Fujitsu’nun yeni HCI-OS servis modeli, isteğe bağlı olarak daha entegre bir yaklaşımla Fujitsu’nun hibrit ve çoklu bulut hizmetleri ile self-servis bilgi işlem kaynaklarının aktarımı ve var olan uygulamaların modernize edilmesine ve yerel bulut uygulamalarına imkan veriyor.

Fujitsu Ürün Satış Avrupa Kategori Yönetimi Başkanı Olivier Delachapelle şunları söylüyor;

“Hiper-bütünleşik altyapılar, uzak ofislerde ve sınırlarda veri merkezlerini konuşlandırmanın modern bir yoludur. Primeflex serisine bu yeni eklemesiyle Fujitsu, müşterilere daha esnek bir hibrit bulut yaklaşımı sunuyor. Kuruluşlar, altyapı maliyetlerini optimize ederken, yönetimi basitleştirdiği ve birden fazla iş yükü için performans sağladığı için değişen iş talebiyle başa çıkabilir. PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI; tasarım gereği hibrittir: Şirket içi bir veri merkezini buluta genişletmenin hızlı ve basit bir yolunu sunar ve bulutun sunduğu tüm avantajlardan yararlanır.”

Microsoft Kurumsal, Azure Pazarlama Kıdemli Direktörü Talal Alqinawi;

“Fujitsu PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI; müşterilerimizin veri merkezlerini buluta nasıl genişletebileceğinin ve kümeler arası yetenekleri yönetmek ve Azure Yedekleme, Azure Monitörü ve Azure Güvenlik Merkezi gibi karma hizmetler eklemek için Microsoft Azure Portalını nasıl kullanabileceklerinin bir örneğidir. Müşteriler test edilmiş donanım ve yazılımlara dayalı gerçekten karma bir ortama erişebilir ve tanıdık araçları, süreçleri ve becerileri kullanarak Windows ve Linux sanal makinelerini veri merkezlerinde veya sınırda çalıştırmaya devam edebilirler” dedi.

Alongside the new PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI; Fujitsu will continue to offer an integrated systems solution for customers running Microsoft Windows Server 2019. This solution will now be sold under the brand PRIMEFLEX for Microsoft Storage Spaces Direct.

PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI’nin yanı sıra Fujitsu; Microsoft Windows Server 2019’u çalıştıran müşteriler için entegre bir sistem çözümü sunmaya devam edecek. Bu çözüm artık Microsoft Depolama Alanları Doğrudan için PRIMEFLEX markası altında satılabilecek.

Tüm Fujitsu PRİMEFLEX çözümleri önceden test edilmiş ve önceden entegre edilmiştir, bu da onları hızlı bir şekilde uygulamak, yönetmek ve uygun maliyetli hale getirir. Farklı gereksinimler için eksiksiz bir seçenek yelpazesi ile kuruluşlar, ihtiyaçları için tam olarak doğru altyapıyı oluşturabilirler. Fujitsu, tüm destek gereksinimleri için danışmanlık, kurulum ve tüm destek hizmetleri için tek bir iletişim noktası sağlar.

Fiyatlandırma ve kullanılabilirlik

  • The new PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI will be available to order globally in early 2021.
  • Microsoft Azure Stack HCI için yeni PRIMEFLEX, 2021 başlarında dünya çapında sipariş edilebilecek.