Sosyal Medya

Android

Galaxy Note 7 Çok Kolay Çiziliyor!

 

Gorilla Glass 5 kullanılan ilk telefon olma özelliğine sahip yeni Samsung Galaxy Note 7’nin ekranın çok kolay çizildiği ortaya çıktı.

Samsung Galaxy Note 7 şimdiye kadar incelediğimiz en iyi telefonlardan biri ancak bu zamana kadar fark edilmeyen bir sorunu var.

Gerçekten kolay çiziliyor!

YouTuber JerryRigEverything yayımladığı test videosunda Note 7’nin çizilme, bükme ve yangına karşı nasıl bir dayanıklılık gösterdiğini gözler önüne serdi. Sonuçta ilginç bir detay ortaya çıktı.

 

Görünüşe göre Gorilla Glass 5 bu açımasız test ile çok iyi başa çıkamadı.

Çizilme testleri neden önemli?

Çoğumuz cebinde anahtar ve benzeri metal eşya taşıyoruz ve cep telefonları sırf bu yüzden bile ekranları çizilme tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliyor. Dolayısı ile satın aldığımız telefonun bu tip durumlara karşı nasıl tepki verdiğini tecrübe etmeden öğrenmek oldukça önemli.

Galaxy S7’de ise Gorilla Glass 4 kullanılıyordu ve bu aslında çizilme konusunda daha dirençli görünüyor.

1469104431-3382

Elbette Gorilla Glass 5 özellikle düşmelere ve ekran kırılmalarına karşı %80 oranında daha dayanıklı imal edilmiş durumda fakat söz konusu çizilme yada çizikler olduğunda aynı başarıyı sahlayamamış görünüyor.

 

Bu durumda sizde Samsung Galaxy Note 7 alıyorsanız veya almaya karar verdiyseniz iyi bir ekran koruyucu planlaması yapmanızda fayda var.