Sosyal Medya

Samsung

Galaxy S10 Lite ve Note 10 Lite CES 2020’de sergilenecek

Samsung Lite modellerini CES 2020'de sergileyecek. Galaxy S10 Lite ve Note 10 Lite Daha uygun fiyatlı olacak, ancak özellikleri nasıl?

Samsung’un bütçe dostu amiral gemileri olacak yeni “Lite Modeller” CES’te sergilenecek

Samsung Galaxy S10 Lite ve Note 10 Lite modelleri geliyor…

Güney Koreli teknoloji devi Tüketici Fuarında amiral gemilerinin Lite sürümlerini sergileyecek. (Beklendiği gibi iPhone 11’in doldurduğu alanı yeniden ele geçirmek için çabalayacak modelleri göreceğiz.)

Beklendiği gibi Samsung, CES Tüketici Fuarında Galaxy S10 Lite ve Note 10 Lite modellerini tanıtacağını duyurdu. 2020’ye daha bütçe dostu amiral gemisi modellerle başlıyor.

6.7 inçlik AMOLED ekranlar

Her iki model cihazda 6.7 inç çerçevesiz AMOLED ekranlı ve 32 megapiksellik delgeç ekranlı olarak tasarlandı. S10 Lite; 6.1 inç ve 6.4 inç ekranlara sahip olan S10 veya S10+ modelinden daha büyük olduğunu şimdiden söyleyelim. Ayrıca çentik yada delgeç ekranın yerine dikkat ederseniz, S10 serisinden farklı olarak sağ taraf yerine merkeze yerleştirilmiş…

Note 10 Lite ekranı ise 6.3 inçlik Note 10 ve 6.8 inçlik Note 10 Plus’ın arasında bir yerde. En önemli fark ve onu diğerlerinden daha ucuz yapan ise; iki Lite modelinde Samsung’un amiral gemisi telefonlarında kullandığı QHD paneller yerine daha düşük 1080p’lik panelleri kullanıyor olmaları.

4.500 mAh’lik batarya

Batarya tarafında 4.500 mAh’lik dev bir kapasite olacak. düşük çözünürlükteki ekranlarla pil ömürlerinin daha uzayacağını söylemek yanlış olmaz. Ancak yeni ekranların HDR10 desteği ile ilgili net bir bilgi yok henüz. Biyometrik doğrulama için de, ekran içi parmak izi okuyucu ve yüz tanıma destekli olacak.

Kamera Özellikleri

Her iki modelde de üçlü kamera seti kullanılıyor ancak aralarında sundukları lens farklılıklar var.

  • S10 Lite, 48 megapiksel geniş açılı, 12 megapiksel ultra geniş ve 5 megapiksel makro kamera kullanıyor
  • Note 10 Lite, bu arada 12 megapiksel genişliğinde, 12 megapiksel telefoto ve 12 megapiksel ultra geniş kameraya sahip

Özellikle, Lite modellerin hiçbiri Samsung’un amiral gemilerinin değişken diyafram ana lensine sahip değil.

Diğer bir tasarım değişikliği ise kamera lenslerinin önceki modellerin aksine dikine yerleştirilmiş olması. Sadece kamera özelliklerini dikkate alırsanız, S10 Lite modelin daha ön plana çıktığını söyleyebiliriz.

Ana kamera için Samsung, yoğun bir 48 megapiksel sensör ve nispeten yavaş bir f / 2.0 diyafram lensi kullandı. Bu genellikle düşük ışıkta harika bir performans sağlayan bir kombinasyon sayılmaz. Ancak S10 Lite’ın yeni “Super Sabit” optik görüntü sabitleme özelliğine sahip olduğu ve bunun nasıl bir sonuç vereceğini görmek gerekiyor. Lenslerin arasında bir makro çekim lensinin de dahil edilmiş olması ilginç, zira bu lens türünü kullanan çok fazla model yok.

Farklı işlemcilere sahip

İki modelinde birbirlerinde farklı olduğu bir başka alanda sahip oldukları işlemciler. Hangi işlemcilere sahip oldukları resmi olarak açıklanmadı ancak S10 Lite modelinde 7 nanometre 8 çekirdekli bir işlemci kullanılıyorken; Note 10 Lite modelinde 10 nanometre teknolojili 8 çekirdekli bir işlemci kullanılıyor. (Hep söylüyorum S10 varken Note 10 neden tercih edilir ki)

10 nanometre kullanan Note 10 Lite modelinin daha eski bir tasarım işlemci kullandığını anlayabiliyoruz. Pazara ve operatörlere bağlı olarak 6GB veya 8GB RAM destekli modelleri olacak.

128GB depolama alanına sahipler

Her iki modelde 128GB depolama alanına sahip olacak. İşin güzel tarafı MicroSD genişleme yuvası ile 1TB’a kadar büyütmek mümkün olacak. Note 10’ın 256GB depolama alanına sahip modeline göre bir geri gidiş söz konusu. Ancak maliyetleri buradan düşürmek istemişler.

Samsung ayrıca su geçirmezlik veya kablosuz şarj desteklerinden bahsetmiyor. Burada bir maliyet azaltmaya gidilmiş midir? onu CES 2020’de görebiliriz.

Renkler

  • S10 Lite’ın Prizma Beyazı, Prizma Siyahı ve Prizma Mavisi renkleri olacak.
  • Note 10 Lite ise Aura Glow, Aura Black ve Aura Red renkleri olacak.

Galaxy S10 Lite ve Note 10 Lite Fiyatları Nasıl Olacak?

Fiyat muhtemelen tanıtımlarda açıklanacak. Hem Galaxy S10 Lite, hem de Galaxy Note 10 Lite modelinin ne zaman piyasaya sunulacağı resmi olarak açıklanmadı ve fiyatlarda kesin belli değil. Ben iPhone 11’in 699 dolarlık fiyatına göre daha uygun bir şeylerin olacağını düşünüyorum. Zira tamda onun segmentinde çıkarılan bir alternatif olacak.

Samsung (1)Samsung (2)