Sosyal Medya

Android

Galaxy S6’nın Pil Ömrünün Suçlusu Google mı?

Galaxy S6'nın çok eleştirilen pil ömrünün suçlusu bulundu: Google!

Galaxy S6’nın çok eleştirilen pil ömrünün suçlusu bulundu: Google!

Samsung’un amiral gemisi Galaxy S6 ve kavisli sürümü Galaxy S6 Edge’in en çok tartışılan noktalarından biri, pil ömrü. Dar bataryayla gelen her iki model de pek çok kullanıcı tarafından eleştiriye maruz kalmış durumda. Bazı kullanıcılar telefonlarıyla tam günü çıkarttıklarını söyleseler de, bazı kullanıcıların birkaç saatlik kullanım sonrası yeniden priz başına gittiklerine ilişkin haberler de biliniyor.

Bununla ilgili bir makale hazırlayan Business Insider, sorunun Samsung’dan kaynaklanmadığı iddiasında. Site, Galaxy S6’nın pil ömrünün çabuk tükenmesinde Google’ı suçlu buluyor.

Samsung’un Tochwiz arayüzünde problem görmeyen, tasarımında hata bulmayan ve bununla birlikte batarya kapasitesi ile Quad HD ekran çözünürlüğünü de yermeyen site, suçu Google Now servisinde bulmuş durumda. Site yaptığı açıklamada, yaptıkları Galaxy S6 batarya testinde Google’ın dijital asistanını kapattıklarında pil ömrünün 36 saate kadar uzayabildiğini söylüyor.

Elbette, bu bilgi doğrulanmış ve kesin bir bilgi değil. Ancak Galaxy S6 veya S6 Edge sahibi olanlar, pil ömrünü uzatmak için bu servisi kapatmayı deneyebilirler…