Sosyal Medya

Android

Galaxy S6’ya iPhone kamera fonksiyonu geliyor

Samsung, Galaxy S6'ya gelecek Android 5.1 güncellemesinde, iPhone'un bu özelliğini de sunacak!

Samsung, Galaxy S6’ya gelecek Android 5.1 güncellemesinde, iPhone’un bu özelliğini de sunacak!

Koreli elektronik devi Samsung, yeni amiral gemileri Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinin kamera fonksiyonlarını Android 5.1 sürümü ile birlikte güncelleyecek. Buna göre şirket, en yeni akıllı telefon modellerine iPhone kamera özelliğine benzer fonksiyonlar adapte ederek kullanıcıların daha yüksek bir fotoğraf deneyimi yaşamalarını sağlayacak.

Apple’ın daha düşük megapikselli sensörlere sahip olan telefonlarına rağmen her türlü aydınlatma koşulunda daha iyi bir performans sağlıyor olması, Samsung’un bu alanda bir yeniliğe gitmesini tetikleyen en büyük etken. Android cihazlarda yer alan temel pozlama kontrolü kullanıcıları kısıtlarken, iPhone sahipleri daha fazla seçeneğe sahipti. Apple, kullanıcıları kamera ekranı üzerinden parmağını yukarı-aşağı sürükleyerek pozlama ayarı yapabiliyor ve ortamdaki ışık seviyesini istenilen düzeye getirebiliyor. Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge kullanıcıları kısa bir süre sonra Android 5.1 güncellemesiyle birlikte benzer kamera fonksiyonlarına sahip olabilecekler.

Samsung’un yine Apple’dan “ilham” alarak sektördeki hamlelerine devam ettiğini düşünen bazı yorumcular çıkacak olsa da, bu ezeli rekabetin en çok da son kullanıcılara yarayacağı su götürmez bir gerçek.