Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Galaxy S8 Yüz Tanıma Sistemini Selfi Fotoğrafıyla Kandıran Video

Galaxy S8 Yüz Tanıma Sistemini Selfi Fotoğrafıyla Kandıran Video. Peki Şimdi Ne Olacak. Galaxy S8 satışa sunulmadan güvenlik açığı çıktı

Galaxy S8 Yüz Tanıma Sistemini Selfi Fotoğrafıyla Kandıran Video!

Galaxy S8 Yüz Tanıma Sistemini Fotoğrafla Kandıran Video Ortaya Çıktı. Peki Şimdi Ne Olacak? Galaxy S8 satışa sunulmadan güvenlik açığı çıktı. Samsung’un yüz tanıma sistemi daha satışa çıkmadan hayal kırıklığı yarattı. Galaxy S8 Yüz Tanıma Sistemini Selfi Fotoğrafıyla Kandıran Video!

Samsung’un 21 Nisan’da satışa sunmaya hazırlandığı Galaxy S8 cihazında önemli bir güvenlik açığıyla karşı karşıya kaldı. İşte Galaxy S8’de yaşanan o güvenlik açığı.

Verilerinizi meraklı gözlerden uzak tutmak için S8’in yüz tanıma sistemi ne kadar güvenli?

Bu videoya göre çok değil! Galaxy S8 Yüz Tanıma Sistemini Selfi Fotoğrafıyla Kandıran Video!

 

Samsung Galaxy S8’in ilk güvenlik açığı

Twitter kullanıcısı Marcianophone‘nin yayımladığı Periscope videosunda, Galaxy S8’in yüz tanıma kilidi özelliğinin bir selfie tarafından kolayca aldatılabildiğini gösteriyor.

Marcianophone kullanıcısı önce Başka bir Galaxy S8 ile kendi yüzünü selfi çekerek fotoğrafladı. Bu Fotoğrafı kullanarak Kendi Galaxy S8’inin ekran kilidini kolayca açtı.

Galaxy S8’in ekran kilidini Fotoğrafla kandırmak tüketiciyi endişelendirmek için yeterli bir güvenlik açığı olsa gerek! Yine de bunun bir video olduğunu unutmamak gerek. 

Samsung’un Galaxy S8 cep telefonu, kullanıcının yüzünü kullanarak telefonun kilidini açmanıza olanak tanıyan şık ve yeni bir özelliğe sahip. Hızlı ve oldukça kullanışlı çünkü çok kısa bir sürede telefonun ekran kilidini açıyor. Galaxy S8, parmak izi okuyucu, yüz tanıma ve iris tarayıcı gibi üst düzey güvenlik önlemleriyle beraber cihazda iris taramanın yavaş olduğu gerekçesiyle yüz tanıma özelliğini de S8’e eklendi. Görünen o ki Samsung hareketle büyük bir tehlikeye de davetiye çıkarmış durumda.

Söz Konusu güvenlik açığı yüzünden kullanıcıya ait bir fotoğrafla Galaxy S8’i ekran kilidini geçmek oldukça kolay. Samsung kullanıcının güvenini yeniden kazanmak isterken daha satış başlamadan bir hayal kırıklığına daha sebep oldu. Muhtemelen güvenlik açığı yazılımla ortadan kaldırılacaktır.

Bu arada bir Samsung yetkilisinin Mashable’ye yaptığı açıklamada böyle bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi. Peki 21 Nisan olarak açıklanan satış tarihi bu anlamda gecikir mi? Ben Pek sanmıyorum.

Mashable