Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Game Booster’ın 3. dönem başvuruları açıldı

Game Booster’ın 3. dönemine seçilecek olan 20 oyun stüdyosu, 6 ay boyunca çeşitli eğitimler ve mentorluklar alıp yatırımlarla bir araya gelecek. Booster programı; her türden mobil, PC, konsol ve blockchain oyun geliştiricilerinin başvurusuna açık.

Oyun girişimlerini hızlandırma programı Game Booster’ın 3. dönem başvuruları açıldı

Game Booster’ın 3. dönemine seçilecek olan 20 oyun stüdyosu, 6 ay boyunca çeşitli eğitimler ve mentorluklar alıp yatırımlarla bir araya gelecek. Booster programı; her türden mobil, PC, konsol ve blockchain oyun geliştiricilerinin başvurusuna açık.

Google for Startups ve Game Factory iş birliğiyle 3. kez düzenlenen oyun girişimlerini hızlandırma programı Game Booster programının yeni dönem başvuruları açıldı.

Yüksek potansiyelli 20 oyun girişiminin seçileceği programda oyun stüdyoları 6 ay sürecek olan eğitimlerin ve mentorlukların ardından yatırımcılar karşısına çıkacak. Game Booster hızlandırma programı; her türden mobil, PC ve konsol geliştiricilerinin başvurularına açık.

Eğitimler, Google çalışanları ve sektör profesyonelleri tarafından verilecek

Yaratma, büyüme, kazanma ve liderlik dikeylerinde verilecek olan eğitimlerde oyun geliştiriciliğin teknik, görsel, oyun tasarımı ve ticari/hukuki süreçleri de ayrıntılı olarak ele alınacak. Ayrıca Game Booster programına seçilen 20 ekip, Google ürünlerinden krediler kazanma imkanına da sahip olacak.

Game Factory’nin Operasyon Direktörü Erdal Sarı

Her türden oyun stüdyosu için destekler var

Oyun geliştiricilere özel kuluçka merkezi Game Factory’nin Operasyon Direktörü Erdal Sarı; blockchain üzerinde oyun geliştiren stüdyolar da dahil olmak üzere her türden ekibe kapılarının açık olduğunu belirtti.

“Game Factory olarak Türk oyun sektörüne daha fazla iş gücü ve stüdyo kazandırabilmek için sürdürülebilir partnerlikler bizim için çok değerli. Google ile birlikte 3. kez gerçekleştireceğimiz Game Booster programıyla yeni stüdyoları yatırımcılarla buluşturacağımız için heyecanlıyız. GameFi ve blockchain stüdyoları da dahil olmak üzere her türden mobil, PC ve konsol geliştiricilerini bekliyoruz.”

Google Geliştirici İlişkileri Bölge Direktörü Barış Yesugey

Google Geliştirici İlişkileri Bölge Direktörü Barış Yesugey, Türk oyun sektöründeki yatırımlarını artırmaktan heyecanlı olduklarını ifade etti.

“Google olarak Türkiye oyun ekosisteminin başarısına destek olmaktan gurur duyuyoruz. Game Factory ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Game Booster programıyla katkıda bulunduğumuz 26 oyun girişimine 3. sınıfta yenilerini eklemek için sabırsızlanıyoruz.”

2 yılda 26 tane oyun girişimi destek aldı

Game Factory ve Google for Startups’ın bu sene 3. kez gerçekleştirdiği oyun stüdyolarını hızlandırma programı Game Booster’ın ilk 2 yılında 26 tane oyun girişimi çeşitli destekler aldı. Bu girişimlerden Madcraft Studios 2 milyon TL değerleme ile, Pax Animi Games ise 8,75 milyon TL değerleme ile yatırım almayı başardı. Game Booster mezunu birçok oyun stüdyosunun geliştirdiği oyunlar ise milyonlarca kez indirildi.

Son başvuru tarihi 31 Ekim 2022

Her türden mobil, PC ve konsol oyunu geliştiren ekiplerin başvurabileceği oyun stüdyolarını hızlandırma programı Game Booster’ın 3. dönem başvuruları için bu adresini ziyaret edebilirsiniz. Kasım 2022 – Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan programın son başvuru tarihi ise 31 Ekim 2022