Sosyal Medya

Samsung

Geri Dönmeyen Galaxy Note 7 Bu Ay Uzaktan Yazılımla Öldürülecek!

Geri Dönmeyen Galaxy Note 7 Bu Ay Uzaktan Yazılımla Öldürülecek! Samsung yaklaşan Galaxy S8 öncesi, geri dönmeyen Note 7'leri öldürüyor!

Samsung geri dönmeyen Galaxy Note 7’leri uzaktan bu ay içinde öldürecek!

Geri Dönmeyen Galaxy Note 7’ler teknoloji devinin canını sıkmaya devam ediyor.

Samsung önümüzdeki hafta yeni Galaxy S8 amiral gemisinin tanıtımını yapacak. Patlayan Note 7’ler için indirim ve para iadeleri devam ediyor. Teknoloji devi S8 lansmanı öncesinde piyasadan tüm problemli Note 7’leri toplama peşinde.

The Korea Herald‘ın Cuma günü yayımladığı haberine göre elektronik devi, halen geri dönmeyen Not 7 cihazlarının şarj edilmesini önleyecek yazılım güncellemeleri uygulamaya sokarak; telefonun son kalan birimlerini de kullanılamaz hale getirmeyi planladığını duyurdu.

Bu yılın başlarında yayımlanan bir raporda, Samsung’un, tüm dünyada sevkiyat yapılan tüm Not 7 ünitelerinin yüzde 96‘sından fazlasını başarılı bir şekilde topladığını açıklanmıştı.

İnatçı teknoloji meraklıları şirketin geri çağırma programına uymayı red etmişti.

Geri çağırma sürecini hızlandırmak için Samsung, dünya çapında çok sayıda değişim noktaları kurdu. Havaalanlarında değişim noktaları açmaya kadar giden bir süreç yaşandı. Yine de bazı saplantılı cihaz sahipleri hala tehlikeli birimleri teslim etmeyi reddetmeye devam ediyor.

 

 

Samsung yazılım güncellemeleri ile bu teslim edilmeyen Galaxy Note 7’leri öldüreceği söylentileri geçtiğimiz eylül ayında söylenmeye başladı. Söz konusu söylenti 3 ay sonra Samsung tarafından doğrulanmıştı.

Şirket yeni Zelanda’da olduğu gibi Mobil network ağında kullanılamaz hale bile getirildi.

Samsung yaklaşan yazılım güncellemeleriyle şirket geri dönmeyen Galaxy Note 7’lere son darbeyi indirmek istiyor.

The Korea Herald