TeknoTalk

Gmail Gizli Mod Mobil Kullanıcılar içinde Yayımlandı Ancak?

Gmail Gizli Mod Mobil Kullanıcılar içinde Yayımlandı Ancak?

Gmail yeni tasarımı geçtiğimiz Nisan ayında ( öncelikli olarak G Suite Kullanıcıları için) ortaya çıktı. Temmuz ayında ise herkes için yayımlandı. Yeni tasarımın en önemli özelliklerinden birisi olan “Confidential Mode – Gizli Mod” artık mobil cihazlar içinde kullanılabilir oldu.

Ancak ortada bir sorun var, herkes Gmail’in verilerinizi gizli tutma becerisine güveniyor gibi görünmüyor.

 

 

Gmail Gizli Mod Mobil Özelliği

Yeni özellikle Belirli bir e-posta için gizli modu açtıktan sonra, web arayüzünde veya SMS ile e-postaya erişimi kısıtlayabilmeniz için bir son kullanma tarihi ve şifresi ayarlayabilirsiniz. Bu gizli e-postaların alıcıları mesajı kopyalayamaz, yapıştıramaz, indiremez, yazdıramaz veya iletemez ve ekler devre dışı bırakılır.

Ayrıca mesajınızın ekran görüntüsünü almanızı engelliyor; Google’ın belirttiği gibi, “Gizli mod, alıcıların yanlışlıkla e-postalarınızı paylaşmasını önlemeye yardımcı olsa da, alıcıların iletilerinizin veya ekinizin ekran görüntülerini veya fotoğraflarını almasını engellemez. Bilgisayarlarında kötü amaçlı programlara sahip olan alıcılar, iletilerinizi veya eklerinizi kopyalayabilir veya indirebilir. Bu özellik şu anda G Suite müşterileri için geçerli değildir”.

Electronic Frontier Foundation (EFF) dijital gizlilik savunucusu grubu, bu yeni modun hiç de güvenli olmadığını ve kullanıcılara yanlış bir güvenlik duygusu verebileceğini düşünüyor. Gizli mod, uçtan uca şifrelenmez, dolayısıyla Google iletilerinizi iletilerde okuyabilir. Ayrıca, EFF, sürmekte olan mesajların aslında Gönderilmiş postanızdan kaybolmadığını, yani geri alınabilir olduklarını belirtiyor. Ayrıca bir SMS şifresi kullanıyorsanız, Google’a alıcının numarasını vermeniz de gerekebilir. Bu noktada Google’ın artık başka bir kişisel veriye de sahip olduğu anlamına gelir. Bir telefon numarasına bağlı bir e-posta hesabı…

 

Exit mobile version