Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Gmail uygulaması yakında sesli ve görüntülü aramalar yapacak

Gmail hızla Google'ın her şeyi yapabilen uygulaması haline geliyor. Google, Gmail'i iletilerden daha fazlası için gidilecek bir merkez uygulama haline dönüştürmek istiyor.

Gmail uygulaması yakında sesli ve görüntülü aramalar yapacak

Gmail hızla Google’ın her şeyi yapabilen uygulaması haline geliyor. 

Google, Gmail’i iletilerden daha fazlası için gidilecek bir merkez uygulama haline dönüştürmek istiyor. Verge, Google’ın Gmail mobil uygulamasına Google Meet üzerinden doğrudan arama ekleyecek daha büyük bir WorkSpace güncellemesi (kısa süre içinde daha fazlası) yayınladığını belirtti.

E-posta veya planlanmış bir toplantı yeterli olmadığında hızlı bire bir görüşme için iş arkadaşlarınızı ve diğer kişileri telefonla arayabileceksiniz… Çağrıyı daha büyük ekranda cevaplamak içinde bilgisayarına bir “Chip” gönderebilecek…

Şirket, bu özelliği, bazı personelin evde olduğu hibrit bir çalışma ortamında “spontane” ofis sohbetlerine kolayca dahil olmaları için düzenledi.

 

Çalışma Alanı – WorkSpace değişiklikleri, Gmail’i diğer etkinlikler için bir merkez haline getiren daha kapsamlı bir yeniden tasarım da içeriyor. Artık, Google’ın vaat ettiği “alanları”, Odalar sohbet kanallarının yeniden adlandırılmış ve genişletilmiş bir sürümünü, tam ileti dizileri ve aramada boşlukları görünür hale getirme seçeneğini göreceğiz.

Buna değişiklikle, e-posta, sohbetler, alanlar ve Meet arasında daha kolay gezinme ve iletişimleri yönetmeye yardımcı olacak gelişmiş yönetici ve güvenlik araçlarından bahsetmeyi bekleyebiliriz.

Kurumsal kullanıcılar tüm bu değişiklikleri şu andan itibaren deneyimliyor olacak. Ancak bireysel kullanıcılar bir süre daha beklemek zorunda kalabilir. Ancak bu sürenin bir kaç haftayı geçmeyeceğini söylemek yanlış olmaz.

Diğer ince ayarlar arasında, belirli bir günde ofiste mi yoksa sanal ortamda mı olduğunuzu belirleme seçenekleri (toplantıları planlamak için önemli bir ayar) ve bir konferans odasının görsel-işitsel donanımını kullanmanıza olanak tanıyan Meet için Tamamlayıcı modu bulunuyor.

Google, Meet donanım ekosistemini de genişletiyor. 2 yeni cihaz, Series One Desk 27 hepsi bir arada ve Series One Board 65 4K. Logitech’in Rally Bar ve Rally Bar Mini oda çözümleri ve Rayz Rally Pro hoparlör yuvası gibi daha fazla gadget’da Meet sertifikasına sahip.

Google’ın Gmail ile ilgili hedefleri oldukça açık. Microsoft Outlook’a çok benzer şekilde, yalnızca e-posta ve ara sıra yapılan toplantılar için değil, tüm ofis iletişimleri için bir ağ geçidi haline gelmek istiyor. Bir anlamda Microsoft’tan bu alanda rol çalmak istiyor.