Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

e-ticaret sitelerinin arama sıralamasını iyileştirecek ipuçları!

GoDaddy, küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin ürün ve hizmetlerinin arama sonuçlarında daha görünür olabilmesi için e-ticaret sitelerinin arama sıralamasını iyileştirmelerinin önemini vurguladı.   

GoDaddy, işletmelerin e-ticaret web sitelerinin arama sıralamasını iyileştirmelerine yardımcı olacak ipuçları paylaştı

Her geçen gün daha fazla işletmenin hedef kitlelerine oldukları yerde ulaşmak için online dünyaya adım attığını belirten GoDaddy, küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin ürün ve hizmetlerinin arama sonuçlarında daha görünür olabilmesi için e-ticaret sitelerinin arama sıralamasını iyileştirmelerinin önemini vurguladı.   

Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy (NYSE: GDDY), küçük işletme sahiplerinin e-ticaret web sitelerinin arama sıralamasını iyileştirmelerine yardımcı olacak dijital ipuçları paylaştı. Web sitelerine gelen ziyaretçiler genellikle işletmenin sunduğu bir ürün veya hizmeti internette aratarak siteye vardığı için e-ticaret sitelerinin organik trafik kazanması bir küçük işletme için önemli. Aramaların ilk sayfasındaki ilk beş sonucun tüm tıklamaların yüzde 67,60’sını oluşturduğu göz önüne alınırsa, bu organik web sitesi trafiğini kazanmak için arama sıralamasını iyileştirmek kritik önem taşıyor. GoDaddy, buna yönelik olarak bir e-ticaret web sitesinin arama sonuçları arasındaki sıralamasını iyileştirmeye yardımcı olacak üç ipucu paylaştı.

GoDaddy Türkiye ve MENA Kıdemli Bölge Direktörü Selina Bieber konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Her ölçekten işletmenin neden bir online varlığa ihtiyacı olduğundan bahsettiğimizde, ‘online değilseniz, görünür de değilsiniz’ diyoruz. Türkiye nüfusunun yüzde 72’si internet kullanıcısı ve kullanıcıların yüzde 94’ü internete mobil cihazları üzerinden bağlanıyor. Online olmak, küçük işletme sahiplerinin ve girişimcilerin bu kullanıcılara görünür olmalarına yardımcı olabilir ancak aynı şeyi yapmaya çalışan her ölçekten birçok marka olduğunu da biliyoruz. Bu nedenle e-ticaret sitelerinin arama sıralamalarını iyileştirmeye çalışmaları önemli. Böylece kullanıcılar ürün ve hizmetleri internette aradıklarında ve satın alma işlemi yapmakla ilgilendiklerinde işletmelerin bulunma ve müşteri edinme ihtimali daha yüksek olabilir.”

GoDaddy’nin küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin e-ticaret sitelerinin arama sıralamasını iyileştirmelerine yardımcı olmak için önerdiği ipuçları şöyle:

Anahtar kelime araştırması yapın ve web sitenizin içeriğini SEO için optimize edin

Potansiyel müşterilerinizin ürünlerinizi bulmak için hangi terimleri kullandığını öğrenmek üzere anahtar kelime araştırması yapın. Potansiyel müşteri çekmek için hangi anahtar kelimeleri kullanacağınızı belirledikten sonra, arama motoru optimizasyonundan (SEO), yani insanlar popüler arama motorlarında sunduğunuz ürün veya hizmetleri aradığında web sitenizin bulunma şansını artırmak için yapılan çalışmalardan, yararlanmak için web sitenizin içeriklerini optimize edin.   Öncelikle e-ticaret sitenizdeki başlıklarınızı, açıklamalarını ve etiketlerinizi, her birinde hedef anahtar kelimenizi ya da kelimelerinizi en az bir kez kullanacak şekilde optimize edebilirsiniz. Ardından, hedeflediğiniz anahtar kelimeyi kullanarak ürün ve kategori açıklamalarını optimize etmeye başlayabilirsiniz. Bu, arama motorlarına ve potansiyel müşterilerinize ürünlerinizin ne olduğunu iletmenize yardımcı olabilir. Optimizasyon çalışmanız için, GoDaddy’nin WordPress E-ticaret Hosting planında bulunan WooCommerce eklentileri de dahil olmak üzere çeşitli anahtar kelime arama ve SEO araçları kullanabilirsiniz.

Daha gelişmiş bir SEO için web sitenize içerik ekleyin

E-ticaret sitelerinin içerikleri genellikle ürün kategorileri ve açıklamalarıyla sınırlı olduğundan, SEO çalışması yapmak biraz zorlayıcı olabilir. Ancak e-ticaret sitenize, arama sıralamanızı yükseltmeye yardımcı olacak hediye rehberleri, müşteri yorumları, sık sorulan sorular, stil rehberleri gibi çeşitli içerikler ekleyebilirsiniz. Bu tür içerikler SEO’ya yardımcı olmanın yanı sıra, potansiyel müşterilerinizin işletmenizi ve ürünlerinizi daha iyi tanımasına ve işletmenizi benzer ürünler sunan diğerlerinden ayrıştırmalarına yardımcı olabilir. Anahtar kelime araştırması yaparken biraz yardıma ihtiyacınız varsa ve çalışmalarınızın sonuçlarını takip etmek istiyorsanız, GoDaddy Arama Motoru Optimizasyonu gibi araçlar işletmenizle ilgili anahtar kelime önerileri yapmanın ve performansınızı izlemenize yardımcı olmanın yanı sıra Google Benim İşletmem profilinizi oluşturmanızı ve yönetmenizi de kolaylaştırır.

SEO için teknik iyileştirmeler yapın

Anahtar kelimeler ve içerik önemli olsa da SEO çalışmaları bunlarla sınırlı değil. Arama sıralamanızı iyileştirmeye yardımcı olmak için yapabileceğiniz teknik iyileştirmeler de var. Örneğin, web sitenizi bir SSL sertifikası ile koruduğunuzdan emin olun. Web siteniz için kurulan bir SSL sertifikası, sadece kredi kartı ve kişisel bilgiler gibi verileri korumakla kalmaz, arama motoru sıralamasını da olumlu etkiler. Google, SSL sertifikası olmayan web sitelerini “güvenli değil” olarak işaretlediğinden, sertifikasız web sitelerinin ziyaretçi sayılarının düşmesine sebep olabilir. Web sitenizin yüksek performanslı bir platformda barındırıldığından emin olmak için hosting sağlayıcınızı ve web sitesi kuracağınız platformu dikkatli bir şekilde seçmek de önemli. GoDaddy Web Hosting ve GoDaddy WordPress Hosting gibi çözümleri tercih etmek, mobil ve masaüstü cihazlarla uyumlu, SEO-dostu bir temel ile online dünyaya adım atmanıza yardımcı olabilir.

GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletmeler için online varlıklarını oluşturmalarını sağlayacak, kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli dijital araçlar sunuyor. Ürün ve hizmetleri arasında alan adı kaydı ve Hazır Web Sitesi’nin yanı sıra hosting, Yönetilebilir WordPress, online güvenlik, online pazarlama ile e-posta ve Office üretkenlik araçları yer alıyor. Daha fazla bilgi için https://tr.godaddy.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Küçük işletme sahipleri ve girişimciler pandemi sürecinde “yeni normal”e alışmaya çalışırken GoDaddy telefon ve canlı sohbet üzerinden Destek Ekibi ile kişisel destek sunmaya devam ediyor. Bu zorlu zamanlara nasıl adapte olabileceğinize ve GoDaddy’nin size nasıl destek sağlayabileceğine dair bilgilere ulaşmak için https://tr.godaddy.com/open-we-stand/what-godaddy-is-doing ve https://tr.godaddy.com/open-we-stand adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için GoDaddy’yi Facebook’ta takip edebilirsiniz: https://www.facebook.com/tr.Godaddy/