Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Gölgesi yeter”den “babana bile güvenme”ye giden uzaktan çalışan güvenliği

Bir insanın hayat tecrübesi, baba figürünün hayatını ne kadar şekillendirdiğiyle birebir ilintilidir. Kimi için babanın “gölgesi yeter”; kimi “babana bile güvenme” diye tavsiyelerde bulunur.

Gölgesi yeter”den “babana bile güvenme”ye giden uzaktan çalışan güvenliği

 

 

SİZİN KURUMSAL AĞINIZ HANGİ BABA?

Bir insanın hayat tecrübesi, baba figürünün hayatını ne kadar şekillendirdiğiyle birebir ilintilidir. Kimi için babanın “gölgesi yeter”; kimi “babana bile güvenme” diye tavsiyelerde bulunur. Baba figürünün insan zihni üzerinde kurduğu görünmez ağ ile kurumsal ağlar arasında büyük benzerlikler var.

Dünyada herkes için en güvenilenlerin başında gelen babalar, uzaktan çalışmada ağ güvenliği için örnek oluştuyor. Sıfır Güven Ağ Erişimi adı verilen Zero Trust Network Access (ZTNA) teknolojisi babalarımız kadar güvenilir olmaya aday. Ancak, ZTNA uygulanmayan kurumlar ise, baba figürünün diğer yüzünü yaşıyorlar. “Sıfır güven” prensibi güvenliği en üst düzeye taşıyor.

Uzaktan çalışmada güvenlik için babanızı örnek alın

Babalar gününün içinde bulunduğumuz hafta dolayısıyla açıklamalarda bulunan BeyazNet CEO’su Fatih Zeyveli, Sıfır Güven Ağ Erişimi (ZTNA) altyapısının, baba kucağı kadar güvenli olduğunu belirtti. BeyazNet CEO’su Fatih Zeyveli şöyle dedi: “Uzaktan çalışmanın yaygınlaşmasıyla, ağların güvenliği zayıflıyor. Ancak ZTNA tıpkı bir baba gibi koruma, bağ, kollama özellikleriyle öne çıkıyor ve güvenli bir ağ inşa ediyor. Bu da, ZTNA stratejisinin gücünü gösteriyor.”

Baba gibi güvenli ve güçlü ağlar

Baba, sevdiklerini koruma ve bakım sağlama konusunda sürekli çaba gösteren koruyucular olarak bilinir. Bugünün birbirine bağlı dünyasında, sorumluluklarımız dijital alanı da kapsıyor. ZTNA, baba figürünün koruyucu niteliklerini, çevrimiçi alana yaygınlaştırarak güçlü bir yardımcı araç olarak hizmet ediyor. Güvenli bağlantılarla siber tehditlere karşı koruma sağlıyor. Benzer şekilde ZTNA, kullanıcı erişimini, cihazları ve uygulamaları doğrulayarak dijital bağları güçlendiriyor. ZTNA protokollerini uygulayarak, baba gibi güvenli ağlar kurabilir, güveni pekiştirebilir ve ailelerinin dijital iletişimlerinin gizliliğini sağlayabilirsiniz.

“Asla güvenme, her zaman doğrula” 

Sıfır Güven Ağ Erişimi (ZTNA), hizmet sunarken, sorumluluklarından kaçan babaları da hesaba katar. “Asla güvenme, her zaman doğrula” prensibine odaklanarak veri güvenliğini en üst seviyede tutar. Dijital etkileşimlerde kişisel bilgilerin ve dijital varlıkların korunması konusunda proaktif bir tavır sergiler. ZTNA, her erişim talebini doğrulayarak güvenli bir ortamı sürdürme konusundaki taahhütlerini pekiştirir.

Dijital mirası bir baba gibi koruma

Baba; ailelerine kalıcı bir miras bırakma çabası içerisindedir. Bu mirasın bir parçası, dijital varlıklarını korumak ve gelecek nesillere devam ettirmektir. ZTNA, yetkisiz erişimi engelleyerek ve hassas bilgileri güvence altına alarak bu dijital mirası koruma konusunda önemli bir rol oynar. ZTNA kullanıcıları aile belgeleri, hatıraları ve değerli dijital varlıkları koruyarak, bunların devamlılığını ve güvenliğini sağlayabilirler.

Güvenilir ve karar veren bir ağ

Baba; sevdiklerini koruma konusundaki doğal eğilimleriyle bilinir. ZTNA, ihtiyatlı ve daima doğrulama ilkesiyle uyumlu, sağlam bir güvenlik çerçevesi sunar. İş liderleri, ZTNA stratejilerini uygulayarak kuruluşlarının kritik verilerini, ağlarını ve dijital varlıklarını potansiyel tehditlere karşı koruyabilirler.

Doğrulanmış erişim talepleri ve kimlik doğrulama protokolleri temelinde bilinçli kararlar alınmasına olanak sağlayan ZTNA, kuruluşlar için güven kültürü oluşturur, güvenli işbirliklerini ve verimli operasyonları teşvik eder.

Her yerde ve şartta seni saran güvenli ağ 

ZTNA, liderlere güvenli ve esnek uzaktan erişim imkanı sunarak güç verir. ZTNA ile liderler, herhangi bir yerden kurumsal kaynaklarına güvenli bir şekilde bağlanabilir, kesintisiz verimlilik sağlayabilirken en üst düzeyde güvenliği koruyabilirler.

Bir babanın aile varlıklarını korumayı öncelemesi gibi, iş dünyasında da fikri mülkiyet benzer öneme sahiptir. ZTNA, yetkisiz erişimi engelleyerek hassas bilgilere, ticari sırlara ve mülkiyet verilerine karşı koruyucu bir mekanizma görevi görür. İş liderleri, ZTNA’yi kullanarak kuruluşlarının fikri mülkiyetini koruyabilir ve pazarda rekabet avantajını sürdürebilirler.

Baba gibi liderlik ZTNA ile mümkün

Örnek bir baba, bilgeliğiyle gelecek nesillere değerleri aktarır. İş dünyasında liderler, ZTNA uygulamalarını benimseyerek ve siber güvenliğin önemini vurgulayarak örnek liderlik sergileyebilirler. Ekiplerine güvenli bağlantıları, veri gizliliğini ve sorumlu dijital davranışları öğretebilir, kuruluşları için güvenlik farkındalığı kültürünü kalıcı hale getirebilirler.

ZTNA, iş liderlerine sektör standartlarına ve veri gizliliği düzenlemelerine uyum sağlama imkanı sunar. ZTNA’yi uygulayan liderler, en yüksek güvenlik düzeyini koruma taahhütlerini göstererek ve düzenleyici gereksinimleri karşılayarak kuruluşlarını koruyabilirler.