Sosyal Medya

Otomobil

Goodyear, dayanıklılık yarışı Le Mans 24 Saat için gün sayıyor!

Le Mans 24 Saat Yarışı, dayanıklılık yarışı takviminin en prestijli yarışı olarak öne çıkıyor. Goodyear 27 araçlık LMP2 kategorisinin lastik tedarikçilerinden olacak.

Goodyear, motorsporlarının en prestiji dayanıklılık yarışı Le Mans 24 Saat için gün sayıyor

  • LMP2 kategorisinin lastik tedarikçisi Goodyear, Le Mans 24 Saat Yarışı’nın başlamasını heyecanla bekliyor.
  • Dayanıklılık yarışı takviminin en önemli organizasyonu olan 24 Saatlik Le Mans’da Goodyear Zeplini de gökyüzünde süzülüyor olacak.

Le Mans 24 Saat Yarışı, dayanıklılık yarışı takviminin en prestijli yarışı olarak öne çıkıyor. Goodyear 27 araçlık LMP2 kategorisinin lastik tedarikçilerinden olacak.

Goodyear, Le Mans yarışlarının en büyük kategorisi olan Le Mans Prototype 2 kategorisi için Eagle F1 SuperSport yarış lastiklerini geliştirip üretiyor. Bu yıl 90. kez düzenlenecek olan bu tarihi organizasyonda bu hafta sonu koşulacak yarış, FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası sezonunun üçüncü turunu oluşturacak. Goodyear, 15 WEC aracına ilaveten, şampiyonada dünya genelinden Le Mans’da mücadele edecek 12 LMP2 aracının lastik sağlayıcısı olacak. Goodyear’ın LMP2 kategorisinin tek lastik sağlayıcısı olma anlaşması, markanın ilgiyle izlenen Le Mans yarışı dahil olmak üzere sezon boyunca araç ayarları ve stratejisi konusunda takımlarla yakından çalışması anlamına geliyor.

Goodyear, dayanıklılık yarışı Le Mans 24 Saat için gün sayıyor!

Geçtiğimiz sezonun LMP2 şampiyonu WRT, 13,6 km uzunluğundaki pistte 363 tur atarak Formula 1 Grand Prix yarışının 16 katından fazla mesafe kat etti. Yarışlar genellikle 11 turdan oluşurken, bazı takımlar dört yarış, yani 600 km boyunca aynı takım lastikle mücadele ediyor. 2021 Le Mans yarışlarında bir takım Goodyear lastikle kat edilen en uzun mesafe ise 650 km oldu. Bu mesafe, yaklaşık altı takım lastik kullanılmasını gerektirecek olan iki Formula 1 Grand Prix yarışının toplam mesafesinden daha fazla.

Goodyear EMEA Motor Sporları Direktörü Ben Crawley:

“Goodyear için Le Mans’a her yıl katılmak heyecan verici. Dayanıklılık yarışı takviminin bu en önemli yarışı, Goodyear markası için de son derece önemli. Yarışın kendisi 24 saat sürse de bu yarışın hazırlıkları 1 yıl sürüyor, ancak ekibimize en çok heyecan veren de bu yarış. Le Mans’ı bu kadar özel kılan inanılmaz atmosferi ve takımların sergilediği mücadele.”

Le Mans yaklaşırken WRT sıralamayı önde götürüyor

WEC sezonunun iki yarışının ardından WRT takımı, Rene Rast, Robin Frijns ve Sean Gelael ile lider konumda. Bu üçlü, Le Mans yarışlarına Mayıs ayında kazandıkları 6 Saatlik Spa-Francorchamps zaferinin ardından katılıyor. Sebring pistindeki ilk yarışı kazanan United Autosports ise şampiyonun yalnızca altı puan gerisinde.

Tek ıslak zemin lastiği görücüye çıkıyor

WEC LMP2 takımları bu sezon ilk kez Goodyear’ın bir takım ıslak zemin ve bir takım kuru zemin lastiğini kullanacak. Daha önce takımlara “ara lastik” sağlanıyordu. WEC sezonunda bu sezona kadar kullanılan ara lastiğin ardından Goodyear, bu iki lastik stratejisini Le Mans yarışlarında ilk kez uygulayacak. Goodyear Dayanıklılık Programı Müdürü Mike McGregor: “Çok daha geniş bir çalışma aralığına sahip bir ıslak zemin lastiği geliştirmek için çok çalıştık. Bu lastiğin performansından memnunuz ve sürücülerin tek bir lastik malzemesiyle yarışmayı sabırsızlıkla beklediğinden eminiz.

Tek tip lastik uygulamasıyla, mühendislerimiz Bahreyn’in kavurucu sıcağından Le Mans’ın serin akşamlarına kadar her koşulla başa çıkabilecek bir lastik geliştirdi. Sürdürülebilirlik açısından da organizasyon süresince daha az lastiğin kullanılmasını bekliyoruz.”

Goodyear, dayanıklılık yarışı Le Mans 24 Saat için gün sayıyor!

Sanal dünyaya merhaba: e-spor turnuvası izleyicilere açıldı

Bu yıl Le Mans İzleyici Köyünde düzenlenecek Le Mans Sanal yarışları, izleyicilerin sadece birkaç yüz metre ötede koşulan gerçek yarışların heyecanını yaşamasına olanak tanıyacak. Sezonu Ocak ayında 24 Saatlik Sanal Le Mans yarışıyla tamamlayan e-spor şampiyonasının resmi lastik ortağı Goodyear olurken, şampiyonada dünyanın en hızlı yarış simülatörleri sahne aldı. Hem gerçek yarışların hem de sanal versiyonunun lastik sağlayıcısı olan Goodyear’ın inovasyonları böylece dünya genelinde yeni kitlelerle buluşuyor.

Goodyear’ın Le Mans takvimi

Le Mans hazırlıkları yıl boyu sürerken, Goodyear mühendisleri organizasyona iki hafta kala pistte yerini aldı. Yarış için alıştırma ve hazırlık çalışmaları Çarşamba ve Perşembe günleri yapılıyor. Goodyear’ın pist destek mühendisleri, takımlara destek sağlamaya yarış başladıktan sonra da devam ederek, 24 saat boyunca lastik pit noktalarında strateji belirlemek ve lastikleri zamanında sağlamak için pit garajlarında takımlarla iş birliği içinde çalışıyor.

24 Saatlik Le Mans yarışı, 11 Haziran’da Türkiye saati ile 17:00’da start alacak.