Sosyal Medya

Donanım

Google 4K Android TV Dongle Üzerinde Çalışıyor OLABİLİR!

Google 4K Android TV Dongle Üzerinde Çalışıyor OLABİLİR. Google Android TV'yi küçük bir dongle haline getirip sunmak istiyor.

Google, 4K Android TV dongle yapıyor olabilir

Google 4K Android TV Dongle Üzerinde Çalışıyor.

Ausdroid haberine göre, Google’ın Android TV platformunu televizyonunuza kolay yoldan taşımak yarayacak 4K Android TV Dongle‘ı detaylandıran ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) ile yapılan bir başvuruyu ortaya çıkardı.

Uygulama zaten kendi sitesinde bir Android TV dongle sunmak için iddia Shenzhen SEI Robotik geliyor.Bir HDMI kablosu, bir microUSB şarj portu ve Google dış cephesi ile gözyaşı damlası şeklindeki bir dongle gösteriyor. Ayrıca yerleşik mikrofon ve uzaktaki bir tuş ile bir uzaktan kumanda da vardır, böylece sesli komutları kullanabilirsiniz.

Google’ın bu konuyla ilgili başka herhangi bir ifadesi bulunmadığını ve şirketin cihaz hakkındaki spekülasyon hakkında yorum yapmayı reddettiğini belirtmemiz gerekir. Bu nedenle, bunun resmi bir ürün olup olmadığını bilmiyoruz.

Google 4K Android TV Dongle Şirket için Mantıklı Bir Hareket Olur.

Ancak, Android TV’yi küçültücü bir dongle halinde getirip paketlemek ve sunmak; Google’ın eğlence donanımı dizisi için mantıklı bir sonraki adım gibi görünüyor. Bildiğiniz gibi şu anda Full HD video, 4K video ve ses dosyalarını mobil cihazınızdan yayınlayabilen üç Chromecast cihazı sunuyor.

Daha geniş bir uygulama yelpazesini destekleyen daha güçlü Android TV platformu ve Asistan’dan daha fazla içeriğe sahip olma kabiliyeti, yalnızca seçkin akıllı TV’lerde ve Xiaomi, Nvidia ve Razer’dan set üstü kutu tarzı cihazlarda kullanılabilir.

Asus tarafından yapılan ve Android TV için referans cihaz olarak 2014 yılında piyasaya sürülen Nexus Player, son güncellemesini Mart ayı itibariyle aldı. Bu dongle’ın Google’ın listesine girip girmediğini görmek ilginç olacak. Daha fazla bilgi aldığımız zaman bu yayınımızı güncelleriz.