Sosyal Medya

Genel

Google ‘a Beyazlık Ayarı! World White Web

İsveçli tasarım öğrencisi Johanna Burai 'nin World White Web projesi, Google arama sonuçlarındaki Google 'ı Siyah / Beyaz eşitsizliğine dikkat çekerek bu konuda farkındalık yaratmaya çalışıyor.

İsveçli tasarım öğrencisi Johanna Burai ‘nin World White Web projesi, Google arama sonuçlarındaki Siyah / Beyaz eşitsizliğine dikkat çekerek bu konuda farkındalık yaratmaya çalışıyor.

Proje gündeme Johanna Burai ‘inin Google’da “el” (hand) veya “bacak” (leg) kelimeleri için arama yaptığında, arama sonuçlarında nadiren farklı ten rengine sahip kişileri görmesinden sonra gündemine gelmiş.

Bu sonuçlardan yola çıkan İsveçli tasarım öğrencisi Johanna Burai, “World White Web” adını taşıyan bir kampanyaya başlattı.

Google Görsel aramalarında “el” (hand) kelimesini aradığınızda, 800 civarında sonuçla karşılaşıyorsunuz ve sunulan arama sonuçlarının tümünün beyaz renkte kişilere ait olduğunu fark edebilirsiniz.

Beyaz renge sahip olmayan elleri görüntülemek için de daha detaylı arama yapmanız gerekir.

The World White Web projesi, arama sonuçlarında eşitliğe dikkat çekmeyi ve “beyazlık” konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Screen-Shot-2015-05-25-at-10.22.02

Proje beyaz renkte olmayan altı el resmini Twitter, Facebook ve Pinterest gibi sitelerde paylaşmaya davet ediyor.
Burada amaçlanan da google arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlamak.

World White Web Sitesi