Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Google Ads Reklamlarına Nasıl Başlanır? 

Google ADS sitenize ve sizin firmanıza özel bir Google ads danışmanı kiralar ve sizin için çalışmasını sağlar. Bu hizmeti almak isteyen birçok kişi Google Ads danışmanlık ile ilgili bir bilgi sahibi olmak istiyor.

Google Ads Danışmanı

Günümüz dünyasında milyarlarca insan İnternet ortamında farklı arama motorlarını kullanıyor ve farklı anahtar kelimeler kullanarak araştırmalar ve aramalar yapıyorlar. Bilindiği gibi bu alanda Google dünya üzerinde en fazla kullanılan arama motoru olarak karşımıza çıkıyor. Google ads kendi seçmiş olduğunuz reklam türünü belirlediğiniz bütçe ile seçmiş olduğunuz müşteri hedef kitlesine sunmanızı sağlar. Google adwords reklamları arasında görsel reklamlar metin reklamları duyarlı reklamlar ve YouTube reklamları gibi çok fazla ilgi gören reklam modelleri vardır. Reklamlar kullanıcılara göründüğü zaman değil tıklandığı zaman sizlere ücret yansıması olur. Tıklama ücretleri ise kullanmış olduğunuz anahtar kelimenin rekabet durumuna bağlı olarak farklılık gösterir. Eğer çok fazla rekabet olan bir alanda arama ağı reklam vereni olmak istiyorsanız İyi bir Google ADS optimizasyonuna ihtiyaç duyulur. Google’ın en yüksek reklam verme teklifini siz sunsanız bile Google sizin reklamınızı en üst sıralarda gösterme garantisini hiçbir zaman vermez. Bu nedenle bu noktada Google Ads danışmanlığı hizmeti almanız gerekir.

Google Adwords Danışmanlığı 

Google ADS sitenize ve sizin firmanıza özel bir Google ads danışmanı kiralar ve sizin için çalışmasını sağlar. Bu hizmeti almak isteyen birçok kişi Google Ads danışmanlık ile ilgili bir bilgi sahibi olmak istiyor. Google’ın reklam servisi için kullanmış olduğu danışmanlık hizmetini Google ADS danışmanlığı adı veriliyor. Yani bu hizmet Google reklamlarının planlanma ve yapılandırılması ile size ve sektörünüze sunulan özel bir danışmanlık türüdür. Kısaca anlatmak gerekirse Google reklamlarınızın yapılandırılması ve planlanması konusunda Google ADS danışmanı size özel danışmanlık hizmeti verir.

Google Ads Reklamlarına Nasıl Başlanır? 

Her bir web sitesinin web projenin kendine özgü bir yapısı vardır. Bu nedenle de projeye özel çalışmalar yapılması son derece önemlidir. Tecrübeli bir Google ADS danışmanı projeye göre yapacak olduğu araştırmalar sonucunda doğru bir çalışma planı oluşturmalı ve işlemlere başlamalıdır.

Google Ads Reklamlarına Nasıl Başlanır? 

Google Ads Reklam Fiyatları

Her web sitesi birbirinden farklıdır ve her reklam süreci de birbirinden farklılık gösterir. Google ADS reklam fiyatlarının hesaplanması için bir takım unsurlar vardır. Aranma hacmi ve yoğunluğu Google ADS reklamı fiyatlarını etkiler. Bununla birlikte sektörün büyüklüğü ve rekabet hacminin zorluğu fiyatı etkileyen unsurlar arasında yer alır. Reklam kalite puanları ve web sitesinin mevcut durumları da Google ADS reklam fiyatlarına önemli ölçüde etki eder. Google Ads danışmanlık ile tüm bu süreçleri eksiksiz olarak takip edebilirsiniz ve öğrenebilirsiniz.  

Görüntülü Reklam Ağı 

Google görüntülü reklam ağı potansiyel müşterilerinizin ziyaret etmiş olduğu web sitelerinde reklamlarınızı yayınlama olanağı tanır. Google’ın anlaşmalı olduğu binlerce web sitesi vardır. Bu web sitelerinde hazırlanan görsel reklamları hedef kitlenizi ulaştırarak satışa dönüştürmeniz mümkün. Marka bilinirliği ve satışların desteklenmesi açısından Google görüntülü reklam ağı en iyi dönüşleri sağlar ve hedef kitlenizin dikkatini çekerek dönüşümleri artıracak reklam stratejileri uygulamaya olanak tanır.

Mobil Uygulama 

YouTube’a verilen reklamlar %100 ölçülebilir reklam türleri arasında yer alır nokta oluşturulacak YouTube reklamlarından sonra yayınlanan videonun izlenme sayısı ve tıklanma sayısı ile birlikte diğer etkileşim değerleri de belirlenir. Ulaşılan ziyaretçi sayısı ve bütçe dengesi kurulduğu zaman en uygun reklam modelleri arasındadır. Bununla birlikte en etkileyici tanıtımlar da YouTube reklamları ile yapılır. YouTube reklamları yalnızca izlenme olduğu müddetçe size ödeme yapan. Ancak YouTube’un kendi içerisinde de farklı reklam türleri mevcuttur.

Alışveriş Reklamları 

Google’a verecek olduğunuz alışveriş reklamları sayesinde e-ticaret sitesinde satışlarınızı artırabilirsiniz. Bu nedenle e-ticaret sitesi sahiplerinin en fazla tercih etmiş olduğu reklam modeli Google alışveriş reklamları olarak karşımıza çıkıyor. Google arama sonuçlarında e-ticaret sitenizde yer alan ürünlerin ya da hizmetlerin görseli ismi ve fiyatları listelenerek müşterilerinize ulaştırılır.

Gmail Reklamları 

Gmail reklamlara gelişmiş hedefleme seçenekleri sayesinde oldukça etkili bir pazarlama yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Dijital pazarlama reklamlarında sıklıkla tercih edilen Gmail reklamları sayesinde hedef kitlenizi on ikiden vurmanız mümkün. Gmail reklamlarını genel kullanıcı kitlesine uyarlayabilirsiniz. Ayrıca daha spesifik bir topluluk belirleyebilir ve kampanyanızın yalnızca istediğiniz kitleye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Böylece hedeflediğiniz sonuçları elde etmeniz mümkün olur. Özellikle teknoloji ile ilgilenen bir hedef kitleye sahip olan sektör içerisinde bulunuyorsanız Gmail reklamlarının ayrıntılı filtrelemesi ile satış dönüşümlerini artırabilirsiniz. Böylece marka bilinirliğinizi direkt olarak hedef kitleniz üzerinden sağlamanız mümkün olur.

Yeniden Pazarlama Reklamları

Pazarlama reklam modeli oldukça avantajlı bir reklam stratejisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu reklam stratejisi sayesinde web sitenizde bir kez ziyaret eden müşterileriniz gezmiş olduğu diğer Google iş ortağı olan web sayfalarında da sizin reklamlarınızı görebilir. Bu reklam stratejisinin pazarlama dairesine uygun etkiyi oluşturması açısından reklamlarınızın yer alacak olduğu web sitelerinin belirlenmesi ve reklam görsellerinin etkisini en üst seviyeye çıkarmak için konum hedeflerinin yapılması gereklidir. Tüm bunların oluşturulması ve Google’da marka bilinirliğinizi artırmak amacıyla Google ADS danışmanlığı hizmeti sunan şirketlerden destek alabilirsiniz.