TeknoTalk

Google AI Fotoğraflarınızı Otomatik Sanat Eleştirmeni Gibi Değerlendirecek

Google AI, Fotoğrafları Paylaşma Değer Olup Olmadığını Size Söyleyebilir

Google AI’nin yeni özelliği sayesinde Fotoğraflarınız hakkında daha fazla bilgiye sahip olacaksınız. Google AI Fotoğraflarınızı Otomatik Sanat Eleştirmeni Gibi Değerlendirecek.

Fotoğraf uygulamaları resimlerinizde nesneler bulmanıza yardımcı olabilir, ancak bu görüntülerin paylaşmaya değip değmeyeceğini size söylemezler. Bunu değerlendirmek şimdilik size kalsa da Google bunun için yeni bir yol kullanmaya hazır.

Google AI Otomatik Sanat Eleştirmeni Olarak Size Hizmet Edebilir.

Fotoğrafları hem teknik olarak hem de estetik olarak beğenilerinize dayalı olarak derecelendirmek için derin bir konvülsiyonal sinir ağı kullanan bir Neural Image Assessment (NIMA) sistemi üzerinde ayrıntılı bir çalışma yapıyor. Sistem farklı alanlarda bir resmin toplam kalitesini veren derecelerin histogramına (fotoğraf yarışmalarından gibi) dayanan bir dizi resim üzerinde eğitim verir; elbette sadece ortalama bir puan veya basit bir yüksek / düşük derecelendirme değil bu.

Farklı Distorsiyon seviyelerine sahip bir fotoğraf

Bu yaklaşım referans fotoğraf kullanılabilir ancak ideal bir hedef fotoğraf yoksa istatiksel modellere de dönüşebilir.

Sonuç fotoğrafları değerlendirirken ortalama insan puanına yakın puanlama yapan yeni bir AI Naural Network Sistemi diyebilir.

Kısaca bulanık ve zayıf kalite de çekilmiş binlerce fotoğraf arasından çok daha hızlı paylaşmaya değer fotoğrafları bulup, ayırabileceğiniz anlamına geliyor. Elbette Google otomatik düzenleme araçlarını da bu anlamda kullanabileceğinizi belirtiyor.

Google Research Blog


Google AI Fotoğraflarınızı Otomatik Sanat Eleştirmeni Gibi Değerlendirecek

Exit mobile version